Nicolae Grigore, vizibil emoționat la prezentarea sa ca antrenor la Rapid: ”O întoarcere aici e o întoarcere acasă. Nu m-am văzut în situația asta atât de repede.” A anunțat și revenirea unui mare rapidist: ”Nu știm exact ce funcție va avea, dar e entuziasmat”

Răzvan STÎNGĂ 01 Dec. 2020, 16:35 Liga 2
Nicolae Grigore, vizibil emoționat la prezentarea sa ca antrenor la Rapid: ”O întoarcere aici e o întoarcere acasă. Nu m-am văzut în situația asta atât de repede.” A anunțat și revenirea unui mare rapidist: ”Nu știm exact ce funcție va avea, dar e entuziasmat”

Nicolae Grigore este noul antrenor al echipei Rapid începând cu 1 decembrie. Venirea sa a fost făcută pe repede înainte, asta pentru ca giuleștenii să aibă pe cineva pe bancă la ultimul meci al anului, cu ASU Poli. După cum a afirmat Grigore la conferința de presă, numirea trebuia să se facă mai târziu, în zilele următoare, dar pentru că Mihai Iosif s-a îmbolnăvit de COVID-19 hotărârea a fost urgentată.

Noul ”principal” al Rapidului a participat la o conferință de prezentare după ce a semnat contractul și după ce a discutat cu jucătorii. A împărtășit primele impresii și a fost vizibil emoționat de postura în care a ajuns.

Nicolae Grigore: ”Pentru mine o întoarcere la Rapid e o întoarcere acasă” 

Nicolae Grigore a fost foarte bucuros că a fost alegerea conducerii și a catalogat revenirea la Rapid ca pe o întoarcere ”acasă”. Antrenorul a vorbit și despre modul în care s-a produs despărțirea de Federația Română de Fotbal.

”Pentru mine o întoarcere la Rapid e o întoarcere acasă. Pentru mine, mereu a fost o plăcere, chiar și ca jucător când m-am întors de la Brașov. E un mediu pe care îl cunosc foarte bine. Sunt ca acasă, pentru că eu la Rapid am venit prima dată în 93. Tot timpul mi-a făcut plăcere să fiu la Rapid.

Nu a fost o decizie ușoară să plec de la naționala de tineret, dar mirajul de a fi antrenor al Rapidului a fost unul foarte mare. Discuțiile cu Rapid au fost mult mai vechi. Decizia mea de a veni la Rapid a fost mult înainte de anunț. Mulțumesc Federației că nu au fost probleme din partea celor de acolo, în plecarea mea. Au înțeles poziția mea, au înțeles că vreau foarte mult să vin la Rapid. Au fost poate și recunoscători pentru munca depusă.

Ne-am despărțit în condiții destul de amiabile. Nu a fost vreo problemă financiară, ne-am despărțit fără probleme. Singura echipă pentru care aș fi lăsat naționala era Rapid. Nu aș fi lăsat un turneu final. Nu a fost o decizie ușoară, dar știam de la bun început că aici se va ajunge. Știam că decizia finală va fi asta, chiar dacă nu mi-a fost ușor să plec de acolo”, a declarat Nicolae Grigore.

Nicolae Grigore: ”Nu îmi proiectam atât de departe viitorul” 

Nicolae Grigore a recunoscut că nu și-a imaginat că poate fi numit atât de repede antrenor principal al echipei mari a Rapidului. Nu a început de foarte mult timp această carieră și nu se aștepta să primească o astfel de oportunitate în viitorul foarte apropiat.

”Nu m-am văzut în situația de a ajunge antrenor la Rapid. Nu îmi proiectam atât de departe viitorul, dar am vrut să iau lucrurile treptat. În momentul în care am încheiat cariera de jucător, am acceptat să vin antrenor la juniori la Rapid. Am vrut să văd dacă această meserie e pentru mine.

Rapid nu e un club ușor, dar cred că prin entuziasm pot să compensez lipsa de experiență. Indiferent pe ce loc găseam echipa, se vrea cea mai înaltă poziție. E un campionat foarte comprimat, iar obiectivul e oricum mereu același. Trebuie să câștigăm meciul următor, așa cum trebuie să le câștigăm după și pe următoarele”, a adăugat Nicolae Grigore.

Nicolae Grigore, laude pentru interimarul Mihai Iosif: ”Îl felicit” 

Noul antrenor al giuleștenilor a mărturisit că nu are ce să schimbe pentru următorul meci din Liga 2 și ultimul al anului, cu ASU Poli. Nu se teme însă din această privință, pentru că a urmărit echipa și e mulțumit de modul în care a lucrat interimarul Mihai Iosif.

”Îl felicit pe Mihai Iosif pentru ce a făcut în această perioadă. Cât am putut, am fost alături de el, chiar am comunicat mult în această perioadă. Îl felicit pentru că a pus locomotiva pe șine. Jucătorii au o serie bună de rezultate și cred că își dau seama că meciul cu Timișoara e foarte important. O victorie e foarte importantă.

E foarte greu să schimb acum ceva și ar fi o greșeală să încerc să schimb ceva. E o echipă care mai are o săptămână de campionat. Trebuie să îi fac pe jucători să rămână concentrați și să îi fac conștienți că sunt importante cele trei puncte. Le-am transmis un mesaj prin care le-am spus că dacă o să luăm punctele o să promovăm anul acesta”, a mai spus Grigore.

Viorel Hizo revine în Giulești 

În ceea ce privește stafful tehnic al lui Grigore la Rapid, aceasta e în mare parte cunoscut. Din el vor face parte Mihai Iosif și Ștefan Grigorie, ca antrenori secunzi, Mihai Nădăban, antrenor de portari, iar prepartatorul fizic va fi un spaniol care a mai lucrat în România, cu Mihai Teja.

Însă, Nicolae Grigore a anunțat și revenirea unui mare rapidist, Viorel Hizo. Deocamdată nu se știe exact funcția pe care o va ocupa, dar antrenorul a vrut neapărat să colaboreze cu Hizo.

”Mihai o să rămână în staff. La cum ne-am sfătuit până acum, așa ne vom sfătui și de acum înainte. Am vorbit de la bun început despre anumite lucruri. Modul în care am comunicat e destul de bun. E de apreciat modul în care a gestionat situația până în acest moment. A participat la meciuri, a antrenat și a făcut-o extraordinar.

Stafful a fost ales în totalitate de mine. Mi-ar face plăcere să fac acest anunț. Un fel de director, un om cu care eu mă voi sfătui va fi Viorel Hizo. Nu știm exact ce funcție va avea. Am avut discuții cu dumnealui și i-am spus că are ocazia să facă din nou ceva pentru Rapid. Am avut și voi avea în continuare discuții cu el. E o mare bucurie că va face parte din aceast proiect.

Ne va ajuta enorm, avem nevoie de părerile sale. Mă bucur că e lângă mine. Aveam nevoie de un profesor care să mă ajute și care să știe ce înseamnă Rapidul. Puteam să mă gândesc la altcineva, dar aveam nevoie și de cineva care știe ce înseamnă Rapid. Mi-a spus că e un club greu și tocmai de aceea am vrut să colaborez cu el. Voia să vină la București, dar din cauza pandemiei o să lucrăm de la distanță deocamdată.

Mihai Iosif, Ștefan Grigorie, care a mai fost, o să avem un preparator fizic spaniol, Jose, care a fost în România și știe și limba. A fost în ultimii doi ani cu Mihai Teja la Iași și la Voluntari. Am primit referințe bune, e un profesionist. Am vorbit cu Teja și mi l-a recomandat. Mai avem în staff un băiat de la Cluj, care a mai trecut pe la Rapid, Mihai Năbădan, antrenor cu portarii”, a mai spus Nicolae Grigore.

Conferința de presă în care Nicolae Grigore a fost prezentat ca antrenor principal la Rapid:

Foto și video: FC Rapid 1923 

Răzvan STÎNGĂ 01 Dec. 2020, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă