Nicolae Grigore, afectat la propriu de eșecul Rapidului cu FK Csikszereda. Mihai Iosif, trimis la interviuri: ”Nu am venit la înaintare sau săgeată. E surmenat. A trăit la intensitate foarte mare”. Discurs sincer al ”secundului”

Al treilea meci din acest an, nu a adus nici de această dată victoria la Rapid. Deși giuleștenii erau convinși că vor lua cele trei puncte cu FK Csikszereda, în etapa a 18-a, și nu concepeau alt rezultat, în cele din urmă au cedat cu 1-3.

Nicolae Grigore, afectat după meciul cu FK Csikszereda 

Intensitatea meciului, importanța și presiunea și-au spus cuvântul pe antrenorul principal Nicolae Grigore, care nu a putut să vină la interviurile de la finalul confruntării. Astfel, în locul său a sosit antrenorul secund Mihai Iosif, același care a vorbit și înaintea jocului cu FK Csikszereda, în locul lui Grigore.

Așa cum a obișnuit, Mihai Iosif a fost foarte sincer la interviu și a spus lucrurilor pe nume.

”Vremea e total neprielnică fotbalului. În primul rând, am venit în fața dumneavoastră pentru că Grig nu se simte bine, nu am venit la înaintare sau săgeată, cum se spune. E surmenat. A trăit meciul la o intensitate foarte mare și nu se simte bine.

Noi formăm o echipă extraordinară împreună și sunt sigur că Grig, atunci când se uită în oglindă, și când ne uităm toți în oglindă, nu avem ce să se reprosăm. Trebuie să reziste, e rapidist. E născut, e crescut la Rapid și trebuie să reziste. Nu are altă alternativă.

Așa e la Rapid, presiune, trebuie să rezistăm și să luptăm până în ultima clipă. Ce să facem? Părăsim corabia? Aia e cel mai ușor! Ne dăm de-o parte, venim cu joniori? Nu facem aia!”, a declarat Mihai Iosif la finalul partidei.

Mihai Iosif: ”Mergem înainte, sută la sută. Ăsta e spiritul nostru și nu ne abatem de la el” 

O altă parte a interviului a constat în șansele pe care Rapid le mai are la play-off, în urma acestui eșec de pe teren propriu cu FK Csikszereda. Iosif a transmis un mesaj războinic, că nu renunță nimeni și că se va încerca reglarea acestei situații.

”Trebuie să câștigăm următorul meci. Vom face tot ce putem, acum chiar nu știu ce să vă spun. Jocul de astăzi nu ne dă speranțe, dar speranța moare ultima. Nu ne dă speranțe, am luat două goluri foarte ușor, dar așa e la fotbal. Șansele la promovare sunt mai micuțe, dar există.

Ne vom lupta pentru ele, cu siguranță. Trebuie să luăm nouă puncte. Vom evolua șansele și vom lupta până la capăt. Nu vom ceda, asta e sigur sută la sută. Mergem înainte, sută la sută. Ăsta e spiritul nostru și nu ne abatem de la el”, a continuat Mihai Iosif.

Mihai Iosif îl așteaptă pe Marius Șumudică la antrenamente 

Iosif a fost întrebat și de Marius Șumudică, antrenor care e liber de contract acum, după despărțirea de clublul turc Rizespor. ”Șumi” a afirmat că vrea să ia pauză până în vară, să nu mai preia vreo echipă, dar și că e dispus să revină la Rapid cândva.

Mihai Iosif a afirmat că dacă Șumudică vrea să vină la antrenamentele Rapidului o poate face, pentru că nu poate decât să aducă un plus de moral echipei, în aceste momente îngrijorătoare.

”Primim pe oricine vrea să vină. Nu cred că e cineva care nu a fost primit. Normal, e rapidist convins, dar nu numai el. Oricine vrea să vină, nu cred că are interdicție să vină la antrenamente sau lângă noi. Ce sfat să ne dea? Să vină lângă noi, să ne dea din inima lui și nouă. Alt sfat, ce să ne dea?”, a mai spus Iosif.

Rapid, pe ultimul loc de play-off momentan 

În afara eșecului cu FK Csikszereda, Rapid a mai înregistrat în acest an două egaluri, 2-2 cu Ripensia și 0-0 cu SCM Gloria Buzău. Ultimele trei meciuri ale sezonului regular o va pune pe Rapid în fața unor confruntări cu Unirea Slobozia (deplasare), Dunărea Călărași (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Rapid e acum pe locul 6 în Liga 2, cu 27 de puncte în 16 meciuri. Avansul peste următoarea poziție, prima care nu va duce în play-off la finalul sezonului regular, este de un punct. Respectivul loc e ocupat de Universitatea Cluj, 26 de puncte în 15 partide.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-invins-si-rapid-a-ajuns-la-10-meciuri-fara-infrangere-in-liga-2-dar-valentin-suciu-a-surprins-reactia-antrenorului-dupa-ce-ciucanii-au-urcat-pe-locul-2-19172951

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

 

 

Pe aceeași temă