Nicolae Grigore a răsuflat ușurat după ce Metaloglobus a câștigat la Poli Iași: ”S-a scris despre acești băieți că ar fi blatiști. Au dat dovadă de caracter.” Costel Enache a spus ce a tras în jos echipa sa

Narcis POHOAȚĂ 03 Oct. 2021, 10:06 Liga 2

Metaloglobus București a pus, sâmbătă, punct seriei de rezultate negative în Copou, prin victoria obținută la limită în fața Politehnicii Iași, scor 1-0, succes adus de reușita lui Claudiu Herea, din minutul 79.

Nicolae Grigore se bucură că jucătorii săi i-au demonstrat că sunt băieți de caracter, nu blatiști

La final, antrenorul echipei din Capitală, Nicolae Grigore, și-a lăudat elevii pentru caracter și pentru modul cum au gestionat o săptămână extrem de tensionată. Fostul rapidist a precizat că jucătorii săi au fost numiți blatiști după umilința de pe teren propriu cu Unirea Constanța (scor 1-4), dar au trecut peste acele momente prin victoria din Copou.

”Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm un meci extrem de greu și de important pentru noi. Dar cel mai mult mă bucură atitudinea jucătorilor, mă bucură reacția de care ei au dat dovadă în această săptămână. Nu a fost o săptămână foarte ușoară, s-a vorbit foarte mult despre ce s-a întâmplat în meciul cu Unirea Constanța, despre caracterul lor, s-a scris despre acești băieți în presă că ar fi blatiști și mă bucură enorm de mult motivația de care au dat dovadă și că au reușit să demonstreze tuturor că sunt băieți de caracter, că au avut parte de un accident cu Unirea. Și în ciuda acestor probleme și tensiuni au reușit să joace și să se bată așa cum i-ați văzut astăzi pe teren”, a declarat Nicolae Grigore, care a avut pus în joc și scaunul său de antrenor la Metaloglobus.

Obiectivul Metaloglobusului, o poziție cât mai aproape de play-off

Întrebat la conferința de presă despre obiectivul echipei sale, Grigore a vorbit despre calificarea în play-off.

”Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci și să ne păstrăm o poziție de a fi în preajma play-off-ului. Dacă vom intra în play-off cu atât mai bine. Dar este o perioadă dificilă pentru noi, am venit după două înfrângeri cu 4-1, a fost un moment complicat”, a mai spus Nicolae Grigore, care crede că venirea ultimilor jucători a scăzut mult din omogenitatea echipei sale: ”Suntem într-o postură în care nu este nicio echipă de liga a doua, în ultima săptămână de transferuri am avut șase nou-veniți. Și care pe undeva au afectat jocul și omogenitatea echipei. Venind atât de mulți jucători, relațiile de joc nu aveau cum să fie dintre cele mai bune, cum erau în trecut. Iar asta s-a reflectat în joc și în rezultate. Am avut un debut bun, dar după aceea am început să cădem.”

  • Metaloglobus în meciul cu Poli Iași: Gavrilaș – D. Grosu, Andr. Răuță, L. Cazan, Caramalău, Andr. Sava (Sin 83′) – Pandele (Covalciuc 73′), Liv. Mihai (Al. Lazăr 73′), Borțoneanu – Cl. Herea (Potecea 90+3′), Ov. Herea (cpt.)(Al. Enache 90+3′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – I. Sîrbu, Andr. Florescu, Cl. Negoescu.

Costel Enache: ”Schimbările ne-au tras în jos, nu au adus un plus”

De cealaltă parte, Costel Enache, care și-a anunțat demisia la conferința de presă, iar mai apoi a fost convins să se răzgândească, a declarat că aștepta mai multă determinare de la elevii săi și a admis că schimbările pe care le-a făcut nu au adus plusul așteptat.

”Veneam după două victorii, dar asta nu înseamnă că trebuie să urmeze și a treia, și a cincea, și a opta. Veneam după două meciuri bune, dar nici azi nu am făcut un meci slab. Din păcate azi schimbările ne-au tras un pic în jos, nu au adus un plus. Am încercat să aducem un pic de vitalitate, un pic de nerv, dar din păcate consistența a scăzut în loc să crească puțin. Prea târziu ne-a venit puțină adrenalină și nerv în joc, abia după ce am primit gol. N-o să înțeleg de unde apatia dinaintea primirii golului, transformată rapid într-o energie nebănuită. Aș fi vrut mai mult de la băieții mei. Poate mulți au fost obosiți după meciul de marți, poate nu am știut să-i motivez. Deși cred că pentru fiecare dintre noi era clară motivația. Eram foarte aproape de play-off, aveam în față un adversar direct în lupta pentru play-off, băieții aveau o primă din partea clubului pentru acest meci, au fost argumente destule. Nu pot să spun că nu au pus suflet, dar așteptam mai multă determinare”, a declarat Costel Enache la final.

Cu 12 puncte, Poli Iași ocupă locul 12 în acest moment, în timp ce Metaloglobus, cu 13 puncte, urcă pe poziția a 7-a.

În etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, Poli Iași are meci la FK Csikszereda, în timp ce Metaloglobus va evolua tot în deplasare, la Dunărea Călărași.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-razgandit-costel-enache-ramane-la-poli-iasi-managerul-general-al-clubului-a-facut-anuntul-dupa-o-discutie-avuta-cu-antrenorul-are-tot-sprijinul-nostru-19203809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-demisionat-de-la-poli-iasi-simt-ca-nu-putem-progresa-managerul-briaur-nu-accepta-decizia-antrenorului-19203751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-resuscitata-de-poli-iasi-dupa-doua-umilinte-cu-1-4-trupa-lui-nicolae-grigore-a-castigat-in-copou-iasiul-si-a-aratat-din-nou-limitele-pe-plan-ofensiv-19203777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-primele-meciuri-incep-la-ora-1100-patru-la-numar-steaua-joaca-acasa-de-la-ora-1130-19203706

Narcis POHOAȚĂ 03 Oct. 2021, 10:06 Liga 2
Pe aceeași temă