Nicolae Croitoru și-a găsit cu greu cuvintele după eșecul Politehnicii cu FC Brașov: ”Deja este un film care se repetă.” Concluziile antrenorului timișorenilor după manșa tur a barajului de menținere în Liga 2

Anda DELIU 14 May. 2022, 18:55 Liga 2

Poli Timișoara a dezamăgit din nou extrem de tare, după ce a pierdut acasă cu 1-2 prima manșă a barajului de menținere în Liga 2, deși a condus la pauză.

După meci, fanii au vrut să intre violent la vestiare și au fost opriți în ultima clipă, iar antrenorul Nicolae Croitoru, care a rămas în tot acest timp în vestiar, și-a găsit din nou greu cuvintele, ca după toate prestațiile lamentabile ale echipei.

Meciul cu FC Brașov a început excelent pentru Poli, dar s-a terminat dezastruos

Meciul a început bine pentru alb-violeți, care i-au dominat evident pe brașoveni, confuzi pe teren. În minutul 6, Doru Andrei a trimis direct în plasa porți din lovitură liberă, iar lucrurile păreau că merg bine pentru poliști, mai ales că galeria a uitat temporar de supărare și a cântat la începutul acestui meci. Timișorenii au continuat să domine o vreme, după care Brașovul a început să-și mai vină în simțiri și să domine posesia.

Bănățenii, ”morți” în repriza a doua

Poliștii au avut o ocazie importantă și în debutul reprizei a doua, prin Ursu, fază la care asistentul a dictat aiurea că a fost offside. În minutul 53, Brașovul a egalat după o centrare a lui Lambrinoc, fază la care Negrean a marcat din 4 metri, nemarcat de Mera. Oaspeții au dominat meciul tot mai clar, iar, astfel, au ajuns să marcheze și golul al doilea. Piper a reluat de lângă Bakoș o minge respinsă de Mera în față și a înscris pentru 2-1.

Pe final, Poli nu a mai putut reveni, iar criticile dure s-au auzit tot mai mult din sectorul galeriei.

Nicolae Croitoru, după eșecul cu FC Brașov: ”N-aș avea multe de zis”

Nicolae Croitoru nu a avut prea multe explicații tactice după meci.

”N-aș avea multe de zis. Cert este că nu trebuia să ajungem în situația asta. Deja este un film care se repetă. Începem bine jocul. Am făcut 1-0, am avut ocazie de 2-0. După pauză totul s-a rupt. Am primit două goluri, destul de ușor zic eu. Și deși eram avertizați că centrează, că au jucători care centrează foarte bine și au atacanți de calitate… Dacă în prima repriză am reușit să blocăm lucrurile acestea, a doua repriză n-am mai reușit și totul s-a năruit. Ne-am pierdut luciditatea, am fost haotici în tot ceea ce am făcut”, a spus Croitoru.

  • Poli Timișoara în eșecul cu FC Brașov: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Bocșan, Oanea (Pamfile 25′) – R. Lazăr (Gerbi 46′), Ignea – D. Andrei (Vukoje 78′), Bîrnoi, Iamandache (Bakoș 65′) – Oct. Ursu. Rezerve neutilizate: Devenish-Meares, Murariu – Plumbuitu, Huminic, Rogosic.

Accidentări pe final de sezon, la un lot ”subțire”

Cu mulți conducători bine plătiți, la Poli s-a gândit extrem de ”inteligent” în iarnă și s-a făcut un lot redus numeric, pe argumentul că erau puține meciuri de disputat.

Apar accidentările, iar de pe bancă intră copii care nu sunt pregătiți pentru un baraj, precum Ervin Bakoș. Croitoru vorbește însă despre motivație. ”Am fost motivați, chiar și la pauză discutam că suntem în grafic. Trebuie să rămânem la fel de motivați. Va trebui să încercăm să ne creem situații să mai înscriem și un al doilea gol. Ceva se întâmplă de fiecare dată. Sigur, au fost și accidentările care astăzi chiar au venit în lanț. Toate schimbările le-am făcut numai pe accidentări, forțați de situația din teren. Poate că și asta a dereglat puțin. Dar nu e nicio scuză, nu avem voie să avem scuze. (n.r. întrebată dacă nu cumva s-a greșit cu un lot prea mic) Da… sigur. E greu de crezut ca într-un joc să ai patru schimbări pe accidentări. Cât de des se poate înâmpla lucrul acesta, și încă de la începutul jocului”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Croitoru, înjurat după meci de galerie

După meci, fanii au fost foarte virulenți. Din sectorul galeriei s-au jucat vrute și nevrute, iar înjurăturile au mers și spre conducători, și jucători, dar și spre antrenorul Nicolae Croitoru.

”Ce puteau să spună… (n.r. întrebat dacă a fost înjurat, dă doar din umeri)(întrebat dacă nu îi este greu să îndure) Nici ușor nu este nu”, a punctat Croitoru.

Antrenorul recunoaște că fanii au dreptul să fie supărați. ”Nu știu, n-am fost afară, nu știu exact ce s-a întâmplat. Au tot dreptul să fie nemulțumiți, pentru că rezultatele nu au fost cele care trebuiau să fie. Nici calitatea jocului nu a fost cea care trebuia să fie și nu este vorba doar de un joc, este vorba de o serie destul de lungă destul de lungă”, a mai comentat el despre acest aspect.

Poli Timișoara s-ar antrena excelent

Altfel, antrenorul Croitoru spune că nu-și explică de ce echipa se prezintă așa slab la meciuri.

”Este greu de explicat. Lucrăm la antrenamente. Lucrăm bine la antrenamente, venim la joc și… e altceva”, a precizat Croitoru.

Suporterii care au vrut să intre la vestiare le-au strigat jucătorilor că oricum nu rămân la echipă mult. Antrenorul nu a dorit să comenteze acest aspect. ”Mie mi-e greu să vorbesc acum. E la cald, va trebui să ne liniștim puțin și vedem ce avem de făcut”, a conchis Nicolae Croitoru.

Returul barajului va fi sâmbătă, tot de la ora 14:00, la Brașov, pe stadionul Tineretului. Situația Mediașului este însă una tot mai incertă pentru înscrierea în Liga 2, iar, astfel, și nervii pentru retrogradare, nejustificați.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 14 May. 2022, 18:55 Liga 2
Pe aceeași temă