Nicolae Constantin, în pole position pentru a prelua Petrolul! Va face echipă pe banca tehnică cu un fost coleg de la Rapid

Marius ANGHEL 24 May. 2021, 13:18 Liga 2
Nicolae Constantin, în pole position pentru a prelua Petrolul! Va face echipă pe banca tehnică cu un fost coleg de la Rapid

Petrolul este pe punctul de a-și numi noul antrenor principal, după o perioadă (ultimul meci din sezonul regular și cele șase din play-out) în care interimatul după demisia lui Viorel Moldovan a fost asigurat de Octavian Grigore. Nicolae Constantin (47 de ani) este antrenorul cu care conducerea clubului a ajuns la un acord verbal, scriu Ziarul Prahova și Gazeta de Prahova, și ar putea fi anunțat oficial chiar astăzi, 24 mai.

Nae Constantin a fost a doua opțiune pe lista de antrenori a Petrolului

Nae Constantin a fost a doua propunere a conducerii clubului ploieștean pe lista de antrenori în ședința din 13 mai a Adunării Generale a Asociaților clubului Petrolul Ploiești.

Primul a fost Ilie Stan, de la SCM Gloria Buzău, cu care s-a și negociat a doua zi, însă acesta nu a fost dorit de suporteri. Ulterior, ”Iliesta” ieșea în presa buzoiană și spunea că nu e interesat de nicio altă oferă și cerea public noii conduceri a viitorului clubul din Crâng să îl mențină tot pe el antrenor.

Spre deosebire de Ilie Stan, Nae Constantin are susținerea suporterilor găzari.

Altă propunere a fost Cristian Pustai, însă acesta încă este legat contractual de Dunărea Călărași și va juca și baraj de promovare în Liga 1.

A antrenat ultima dată tot în Liga 2, pe Fotbal Comuna Recea, unde a avut rezultate bune. Între timp a obținut Licența UEFA PRO

Ultima echipă pe care Nicolae Constantin a antrenat-o a fost Fotbal Comuna Recea. A preluat echipa maramureșeană la finalul lunii septembrie 2020, după ce Ciprian Danciu, antrenorul care a promovat-a în Liga 2, a fost demis după primele patru etape din care nu a scos niciun punct.

La primul meci cu Constantin pe bancă, Recea a învins pe teren propriu Rapidul, cu 2-1, apoi a remizat tot acasă cu liderul ”FC U” Craiova, scor 3-3. A urmat victoria la ”masa verde” în Cupa României cu Minaur Baia Mare (3-0), iar rezultatele ce au venit au fost: 1-2 cu Petrolul (a), 3-4 cu CSC Sânmartin (d, Cupa României), 3-2 cu Aerostar (d), 3-3 cu ASU Poli (a), 2-0 cu Unirea Slobozia (a), 0-2 cu SCM Gloria Buzău (d), 0-2 cu Metaloglobus (d), 2-0 cu Pandurii (a) și 1-1 cu Turris Oltul (d).

În total, cu Nae Constantin pe bancă, Fotbal Comuna Recea a înregistrat, în campionat sau cupă, cinci victorii, trei egaluri și patru înfrângeri.

Fotbal Comuna Recea încheia prima parte a sezonului de Liga 2, la prima participare în această competiție, pe un loc 18 aproape nesperat la modul cum s-a început campionatul. Cu 15 puncte acumulate în 14 meciuri, formația din Maramureș se clasa peste echipe ca Pandurii Târgu Jiu, Aerostar Bacău și Unirea Slobozia, pe aceasta din urmă depășind-o la golaveraj, la egalitate de puncte aflându-se și cu Concordia Chiajna.

Problemele financiare ale clubului maramureșean l-au făcut pe Nae Constantin, în pauza de iarnă, să nu mai vrea să continue la Recea, echipă cu care oricum își încheiase contractul.

Ulterior, Constantin s-a axat pe finalizarea cursurilor pentru Licenței UEFA PRO, pe care a și obținut-o.

Constantin a fost antrenor secund la Petrolul în două rânduri

Parcursul pe care l-a avut pe banca echipei din Recea, dar și faptul că este prahoveam, că a jucat la începutul carierei sale pentru Petrolul, au contribuit la alegerea sa pentru a prelua echipa din Ploiești.

Nu va fi însă prima dată când Nae Constantin se va afla pe banca tehnică a Patrolului. A mai făcut-o în două rânduri, ca antrenor secund al lui Răzvan Lucescu, în Liga 1, la vechea societate, cât și ca secund al lui Octavian Grigore, în actualul proiect, în Liga a 4-a.

Acum, Nae Constantin va veni ca antrenor principal la Petrolul și va fi ajutat în stafful tehnic de Valentin Bădoi (secund) și Cătălin Grigore (antrenori de portari).

Ca antrenor principal, în prima sa experiență, Constantin a mai condus-o o scurtă perioadă de timp și pe ACSO Filiași, în Liga 3, în iarna anului 2020. Prelua echipa în perioada de vacanță, se ocupa de pregătirea din acea iarnă și avea să stea pe bancă un singur meci, cu Gilortul Târgu Cărbunești (1-0), apoi campionatul avea să fie ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19. Ulterior, cele două părți alegeau să nu mai continue colaborarea.

La Petrolul, Nae Constantin îl va aduce în primul rând pe atacantul Marius Coman, relația dintre cei doi fiind una apropiată din perioadă în care au colaborat la Recea. Jucătorul a și condiționat venirea la Ploiești de numirea lui Constantin ca antrenor. Darius Buia, de la Viitorul Padurii, este un alt jucător care va ajunge la formația susținută de ”lupii galbeni”.

Petrolul are programată reunirea în data de 12 iunie.

Foto: Paul Ursachi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/special/doi-antrenori-din-liga-2-si-alti-doi-din-liga-3-printre-cei-18-absolventi-ai-licentei-uefa-pro-generatia-2019-2020-video-19181818

Marius ANGHEL 24 May. 2021, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă