Nicolae Constantin, dezvăluiri despre negocierile pentru numirea sa ca antrenor la Petrolul: ”Le-am spus să pună pe hârtie ce pot să-mi ofere și eu semnez.” Motivul pentru care crede a fost ales și mesajul pentru suporteri | VIDEO

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 08 Jun. 2021, 22:08 Liga 2

Nicolae Constantin (47 de ani) va antrena Petrolul în noul sezon de Liga 2, iar fostul fundaș lansat în fotbalul mare chiar de către echipa ploieșteană e de părere că actuala situația a clubului, una în care bugetul nu va mai fi atât de sigur, după plecarea partenerului finanțator Veolia, a și dus la numirea sa pe banca tehnică.

Invitat la ProSport LIVE, antrenorul originar din Filipeștii de Târg, comună din Prahova, susține că obiectivul său personal la Petrolul va fi promovarea.

”Probabil că era timpul să ajung și eu antrenor la Petrolul. Cauzele sunt mai multe. Din punctul meu de vedere, principalul e că în momentul de față finanțatorul principal al Petrolului s-a retras și sunt probleme cu banii. Nu știți? În momentul în care sunt probleme, cei mai la îndemână sunt cei mai aproape de casă. Nu mă deranjează, e șansa mea, îmi doream din tot sufletul să antrenez Petrolul, o echipă de tradiție, o echipă cu suporteri și chiar dacă am nimerit într-o perioadă puțin mai tulbure pentru această echipă, mă bucur că sunt aici”, a spus Nae Constantin despre numirea sa la formația ”găzară”.

Nicolae Constantin, susținut de suporterii Petrolului: ”Datorită lor, în primul rând, sunt antrenorul Petrolului, ei au insistat cel mai mult”

Petrolul va fi a treia experiență ca antrenor principal pentru Nicolae Constantin. La începutul anului 2020 a condus pentru o scurtă perioadă de timp ACSO Filiași în Liga 3, un meci, fiindcă apoi campionatul a fost ”înghețat” din cauza pandemiei, iar contractul nu a mai fost prelungit. Ulterior, în perioada septembrie-decembrie 2020, a fost pe banca divizionarei secunde Fotbal Comuna Recea, unde a avut rezultate bune, însă, la fel, unde nu a continuat după pauza de iarnă, din cauza problemelor financiare.

La Petrolul spune că nu simte nicio presiune, chiar dacă echipa vine după trei ani în care s-a ratat promovarea în Liga 1. Asta și pentru că are susținerea în totalitate a suporterilor, cei care l-au dorit cel mai mult la club, chiar dacă a fost a doua opțiune, după Ilie Stan.

”Nu este doar pe mine, dar e destul de ok, adică nu mă simt sub presiune. Am sprijinul suporterilor, vreau să le mulțumesc pe această cale. Datorită lor, în primul rând, sunt antrenorul Petrolului, ei au insistat cel mai mult. Îmi place că e presiune și cred că pot să fac față acesteia”, a transmis Constantin la ProSport LIVE.

”Este o situație destul de delicată, cu finanțatorul care și-a retras sprijinul și rămas ca sponsor, se încearcă la momentul ăsta să se găsească soluții”

Fostul fundaș al Petrolului, Rapid, Astra sau FC Brașov și-ar fi dorit ca echipa ploieșteană să fi reușit să promoveze în Liga 1 și fără el. Spune că actuala situație a clubului este una ”destul de delicată”, după retragerea partenerului finanțator Veolia, nu știe ce buget va avea, însă, cu toate acestea, speră la îndeplinirea obiectivului care în ultimii trei ani nu s-a reușit.

”Nu îmi doream să se întâmple asta. Mi-aș fi dorit, fără mine, ca Petrolul să joace în prima ligă, pentru că suporterii și oamenii din Ploiești și din Prahova merită să aibă o echipă care să joace în prima ligă. Din păcate, de trei ani de zile, n-au reușit să facă pasul ăsta, să promoveze și s-a ajuns în această situație. Este o situație destul de delicată, cu finanțatorul care și-a retras sprijinul și rămas ca sponsor, se încearcă la momentul ăsta să se găsească soluții. Nu știu exact ce spună asigură ca sponsor, v-aș minți să vă spun o sume, pentru că se vehiculează sume, dar nu e nimic oficial. Cel puțin eu nu știu să se fi pus pe vreo hârtie o sumă. Se încearcă o atragere a primăriei, care e deținătoare de mărci și palmares, un lucru destul de complicat. Sper din tot sufletul să se ajungă la un consens și să ne înhămăm toți la aceeași căruță și să reușim să îndeplinim obiectivul, care pentru mine este promovarea”, a spus Nicolae Constantin.

Aducerea lui Bădoi ca ”secund” la Petrolul! ”Stafful l-am făcut cu oameni care mă pot ajuta să ajungem să facem treabă bună, să ne îndeplinim obiectivele”

Acesta a vrut să transmită și faptul că aducerea lui Valentin Bădoi (foto, alături de directorul sportiv Claudiu Tudor și președintele Costel Lazăr) ca antrenor secund în stafful său, cum s-a întâmplat și când a fost la Recea, a fost o alegere a sa, fiindcă are încredere că îl poate ajuta la îndeplinirea obiectivului.

”Sper să facem treabă bună. A semnat și Claudiu Tudor ca director sportiv, fost fotbalist al Petrolului, a fost căpitanul echipei în ultima perioadă a carierei sale, în Liga 4, Liga a 3-a. Cu Vali Bădoi am avut relație foarte bună cât am jucat împreună. Lumea să nu creadă că l-am adus acum pentru a-l ajuta eu pe Vali Bădoi. Nu sunt în situația de a ajuta pe cineva, să fie clar. L-am adus pentru că am considerat că Vali Bădoi poate să mă ajute pe mine. Stafful l-am făcut cu oameni care mă pot ajuta să ajungem să facem treabă bună, să ne îndeplinim obiectivele. De asta l-am adus să-mi fie antrenor secund”, a declarat Nae Constantin la ProSport LIVE.

În afară de Valentin Bădoi, ca antrenor secund, stafful lui Nicolae Constantin nu este încă cunoscut. Antrenorul cu portari Cătălin Grigore nu a dat un răspuns clar, dacă va continua sau nu la Petrolul, iar pentru postul de preparator fizic sunt discuții cu Carmel Bărbulescu, de la Astra 2.

Nicolae Constantin antrena Petrolul și pentru 1 euro. A semnat contractul fără să se uite la el

Nicolae Constantin a dezvăluit și detalii de la negocierile pe care le-a avut pentru a fi numit antrenor la Petrolul. Acesta spune că ar fi acceptat orice condiții.

”Mi-am dorit atât de mult să antrenez Petrolul, încât la momentul în care au întrebat pretențiile mele le-am spus să pună pe hârtie ce pot să-mi ofere și eu semnez. Și așa s-a întâmplat. Am semnat. E adevărat că după aia m-am uitat ce am semnat. Dacă primeam 1 euro, însemna că atât meritam și eu în continuare îmi făceam treaba pe 1 euro”, a spus Constantin la ProSport LIVE.

Întrebat dacă are o primă de promovare, ”principalul” Petrolului a spus: ”Nu e trecută în contract, dar o să fie o primă stabilită în regulamentul de ordine interioară. Mizăm pe chestia asta. Vrem să nu ducem contractele prea sus, nici pentru jucători, nici pentru staff, dar să acordăm o primă de obiectiv care să fie substanțială.”

”Pe Nicolae Constantin îl știu ca ambițios, l-am avut și ca jucător și a fost una dintre condițiile pentru care l-am acceptat, felul în care se prezintă el. E foarte preocupat, e profesionist. Eu sunt convins că vom face treabă bună împreună”
Costel Lazăr, președinte Petrolul, la ProSport LIVE

Nu va fi însă prima dată când Nae Constantin se va afla pe banca tehnică a Patrolului. A mai făcut-o în două rânduri, ca antrenor secund al lui Răzvan Lucescu, în Liga 1, la vechea societate, cât și ca secund al lui Octavian Grigore, în actualul proiect, în Liga a 4-a.

Ediția ProSport LIVE cu Nicolae Constantin:

https://www.youtube.com/watch?v=LxmSvEllMiI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-nicolae-constantin-este-noul-antrenor-principal-al-echipei-petrolul-m-am-intors-acasa-nu-va-fi-usor-sa-readucem-petrolul-acolo-unde-ii-este-locul-19186934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scoaterea-la-licitatie-a-marcilor-petrolul-a-fost-amanata-motivul-care-a-dus-la-aceasta-decizie-19188490

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 08 Jun. 2021, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă