EXCLUSIV | Narcis Răducan, o nouă reacție despre situația financiară a Petrolului, după răspunsul lui Costel Lazăr

Marius ANGHEL, Andrei PREOTU 16 Apr. 2022, 15:01 Liga 2
EXCLUSIV | Narcis Răducan, o nouă reacție despre situația financiară a Petrolului, după răspunsul lui Costel Lazăr

Narcis Răducan (47 de ani), fost fotbalist și conducător, în prezent analist sportiv la postul DigiSport, bate în retragere după ce, zilele trecute, a lansat în spațiul public informații cum că Petrolul, liderul Ligii 2, are mari probleme financiare și că este în incapacitate de plată.

Narcis Răducan, reacție după ce Costel Lazăr a infirmat declarațiile sale: ”Sper să fie o alarmă falsă și să greșesc eu”

Spusele lui Răducan au fost infirmate de președintele Petrolului, Costel Lazăr, iar analistul nu a rămas fără reacție. Fostul mijlocaș spune că îi pare rău că echipa ploieșteană nu beneficiază de stabilitate financiară așa cum ar merita, având în vedere evoluția sa din acest sezon.

”Sincer, n-am vrut să lezez munca extraordinară depusă de Costel Lazăr, Nicolae Constantin și lotul actual. Cei doi mi-au fost colegi și îi apreciez.
Sunt doar îngrijorat că, deși s-a muncit excelent, nu beneficiază de stabilitate financiară, așa cum merită. Sper să fie o alarmă falsă și să greșesc eu. A fost cea mai bună echipă până acum și e nevoie de Petrolul în elita fotbalului, dar fără probleme financiare”, a spus, pentru Liga2.ro, Narcis Răducan, fost jucător la FC Național, FCM Bacău, Steaua sau Rapid.

Narcis Răducan, despre Petrolul: ”Nu poate plăti nimic, n-au niciun ban, nicio speranță”

În această săptămână, Narcis Răducan spunea într-o emisiune la DigiSport, televiziune unde este angajat ca analist, că Petrolul se află într-o situație critică, cu datorii mari și că nu mai are șanse să scape. Făcea o analogie cu situația de la FC Hermannstadt, echipă aflată în insolvență și care are, chiar și acum, după începerea procedurii, salarii restante de trei luni.

”Cred că aici poate interveni președintele Burleanu. Atât timp cât există o ligă profesionistă și există elita fotbalului, nu ești obligat să primești o echipă în insolvență în Liga 1. Trebuie schimbată legea insolvenței.

Petrolul e în aceeași situație. Suntem în situația în care două echipe importante, care se bat la promovare directă, au mari probleme financiare. După retragerea sponsorului la Petrolul, sunt efectiv în incapacitate de plată. În momentul acesta, Petrolul nu poate plăti nimic, n-au niciun ban, nicio speranță.

Dacă nu apare ceva, un nou sponsor, va fi aceeași situație ca la Hermannstadt. Echipa joacă din inerție în momentul acesta, pentru că au muncit tot sezonul. Dar vine nota de plată în vară, o să vedeți ce probleme o să fie acolo”, spunea Narcis Răducan, zilele trecute.

Costel Lazăr, ironic la adresa lui Răducan: ”Probabil că el știe mai bine decât noi”

Contactat de Liga2.ro pentru a confirma sau infirma spusele lui Răducan, președintele Petrolului, Costel Lazăr, a recunoscut că sunt unele restanțe, însă că situația clubului este departe de cea descrisă de fostul stelist.

”Probleme mari? Nu! Sunt ușoare probleme și o ușoară întârziere. Avem o lună de neplată salarială și o primă de joc. Narcis nu știu ce date are, nu intru în polemică. Probabil că el știe mai bine decât noi. Asta știe el. Nu am treabă cu declarațiile pe care le-a făcut, el trebuia să vorbească de cluburile unde a fost, nu de Petrolul.

Ne dorim toți promovarea și vom achita totul, pentru toată lumea care are contract cu noi. În afară de luna de restanțe și o primă de joc, nu e vorba de altceva”, a declarat Costel Lazăr.

Petrolul, lider detașat în Liga 2

Petrolul ocupă locul 1 în play-off-ul Ligii 2 după patru etape, cu 54 de puncte, fiind la un avans de cinci puncte față de FC Hermannstadt (48 puncte) și șase față de ”U” Cluj (48 puncte), principalele contracandidate în lupta pentru promovarea în Liga 1.

În etapa a 5-a, Petrolul joacă duminică, de la ora 12:30, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia (locul 6, 35 puncte).

Ulterior vor mai fi de disputat alte cinci etape.

Marius ANGHEL, Andrei PREOTU 16 Apr. 2022, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă