Nae Constantin, mulțumit de egalul Petrolului cu FC Buzău: ”Am câștigat un punct.” Dar și respectuos cu adversarul: ”Sper să le fie de folos punctul ăsta”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2022, 21:41 Liga 2

Petrolul a obținut doar o remiză la prima apariție din acest an pe ”Ilie Oană”, echipa lui Nae Constantin nereușind să treacă nici de această dată de formația din Buzău și să-și facă fericiți cei aproximativ 6000 de spectatori care au venit să o urmărească în acest joc.

0-0 s-a terminat partida desfășurată sâmbătă seară la Ploiești, în etapa a 18-a a Ligii 2, a doua programată în 2022, respectiv penultima a sezonului regular.

Nae Constantin, mulțumit de remiza cu FC Buzău: ”Am câștigat un punct”

Fără multe șanse de gol, chiar dacă a avut mai tot timpul balonul în posesie, cu un penalty neacordat la intrarea lui Dragoș Gheorghe asupra lui Chică-Roșă, dar și altul neprimit la lovitura în cap primită de Boțogan de la Wiktorski, însă și salvată de transversală la șutul lui Gaitan, Petrolul a înregistrat cu FC Buzău primul egal în acest sezon și și-a întrerupt seria de nouă victorii consecutive pe teren propriu.

”Găzarii” au mai avut o ocazie bună prin Boțogan și alta prin Coman, însă, per total, nu au arătat cu trupa lui Pustai că diferența de 14 puncte pe care o au în față e justificată în joc. Mai mult, la finalul partidei, antrenorul Nicolae Constantin s-a declarat mulțumit cu punctul obținut cu FC Buzău, declarând chiar că este unul câștigat.

”N-am reușit să înscriem. A fost un meci foarte, foarte echilibrat. Știam că e o echipă foarte organizată, Buzăul, mă așteptam ca meciul să fie închis, să se apere bine, să contraatace bine, au făcut-o, am avut și șansă. Una peste alta, am câștigat un punct”, a spus Constantin la finalul jocului, la microfonul DigiSport.

  • Petrolul are trei meciuri în care nu a înscris în acest sezon, în care a disputat 18 partide: 0-1 cu Metaloglobus, 0-1 cu FC Hermannstadt și 0-0 cu FC Buzău. În 12 dintre ele nu a primit gol, nepunând la socoteală și jocul cu Poli Timișoara, încheiat după 37 de minute, la scorul de 0-0, și care va fi decis la ”masa verde” în favoare Petrolului.

Ce a vrut să spună antrenorul Petrolului? ”Sper să le fie de folos punctul ăsta”

Poate luat de val, cu gândul încă la meci, antrenorul Petrolului a avut și o exprimare nereușită. A transmis că speră ca acest punct să-i fie de folos Buzăului în obiectivul ei de a accede în play-off, ca și cum acest punct i-a fost oferit de Petrolul, nu câștigat prin propriile forțe, în joc.

”Și ei au obiectivul lor, cu siguranță își doresc să prindă play-off-ul, se leagă de orice meci, le doresc șansă, succes, sper să le fie de folos punctul ăsta”, s-a exprimat Nae Constantin, care nu s-a dovedit prea inspirat în a alege primul ”11” al acestui meci și în schimbările făcute.

În conferința de presă premergătoare meciului, antrenorul Petrolului spunea că nu o vede pe FC Buzău să vină să se apere pe ”Ilie Oană”, lucru care, spre surprinderea lui, s-a cam întâmplat pe toată durata partidei, Pustai pregătind mai degrabă o tactică de contraatac: ”Nu-i văd pe adversarii noștri de mâine să vină să se apere, pentru că nu știu cât de mult i-ar ajuta un punct. I-am urmărit în mai multe jocuri disputate în acest an, știu la ce să mă aștept, însă important va fi ca în teren să respectăm ceea ce am pregătit”, spunea cu o zi înainte de joc Nae Constantin.

Petrolul în remiza cu FC Buzău: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Prejmerean (Tucaliuc 65′), Cebotaru – Mih. Constantinescu (M. Bratu 81′), Boțogan (Sg. Pîrvulescu 81′), Dr. Gheorghe (Saim Tudor 22′) – Jarovic (M. Coman 65′). Rezerve neutilizate: Moroz – Vrhovac, Seto, M. Chindriș.

”Suntem cu plățile aproape la zi”, susține Nae Constantin

Antrenorul liderului Ligii 2 a fost întrebat și cum resimte el sau jucătorii anunțul fostului partener finanțator, sponsorul principal din prima parte a actualului sezon, de retragere definitivă din a mai susține financiar clubul.

”Nu aș vrea să discut asta, pentru că eu am prins o perioadă în care nu a participat foarte mult, în comparație cu anii din urmă. Noi suntem ok din punctul ăsta de vedere, suntem cu plățile aproape la zi, adică nu avem probleme din punctul ăsta de vedere, nu avem de ce să ne plângem. Despre viitor eu nu am discutat și nici nu știu dacă s-a discutat, nu știu ce se discută. Nu sunt problemele mele. Problemele mele sunt în vestiar, pe terenul de joc. Ce se rezolvă, ce nu se rezoltă la birouri sunt oameni care sunt direct răspunzători”, a spus Nae Constantin.

Veolia și-a anunțat retragerea definitivă de la Petrolul la începutul acestei săptămâni, lucru confirmat și de dispariția brandului companiei de pe echipamentul de joc al echipei sau de pe bannerele de la stadion. Petrolul și-a acoperit fostul sponsor principal, prezent pe fața tricoului, cu o bandă albastră pe care a stat scris următorul mesaj: ”Un nume, o istorie, un destin.”

Interesant este și un alt lucru. Dacă la finalul lunii ianuarie, directorul sportiv Claudiu Tudor anunța că a reușit cu greu să achite salariile pentru luna noiembrie a anului trecut, acum Nae Constantin susține că plățile sunt aproape la zi. Din informațiile Liga2.ro, înainte să se retragă definitiv de la club, Veolia a achitat și restanța de 120 de mii de euro din cei 500 de mii promiși pentru prima parte a sezonului.

Nae Constantin se teme și de Unirea Constanța

În ultima etapă, Petrolul o va întâlni în deplasare pe Unirea Constanța, echipă care în prima parte a sezonului a evoluat acasă la Techirghiol, însă în primul joc din acest an, cu Steaua, a organziat meciul la Buftea. Fosta Farul Constanța are în lot jucătorii de la FCSB 2, în această etapă a câștigat cu 3-2 la Giurgiu, cu Astra, iar cu cele 11 puncte acumulate în tot sezonul e abia pe locul 17.

Nae Constantin nu consideră că Petrolul va avea un joc ușor cu trupa antrenată de Leo Strizu, cum și acesta avertiza astăzi Petrolul.

”Doar pare o formalitate, dar este un joc care se va juca 90 de minute, 11 contra 11. Dacă îl tratăm așa, s-ar putea să plângem după meci. Trebuie să-l tratăm 100 la sută serioși și să reușim să-l câștigăm. În momentul ăla o să putem să vedem unde suntem după sezonul regular, la ce distanță de urmăritoare și încă e mult de jucat. Mai sunt, fără cele trei puncte din ultimul joc, 30 de puncte în joc, adică nu e nimic jucat”, a spus Nae Constantin despre întâlnirea cu Unirea Constanța, în ultima etapă a sezonului regular, weekendul următor.

Privind lupta din play-off pentru promovare, și aici antrenorul Petrolului e circumspect: ”Toate echipele care vor intra în play-off vor avea șansa să promoveze. Sunt 30 de puncte în joc și cu siguranță fiecare își dorește să promoveze. Depinde de noi să terminăm mai repede sau mai târziu cu calculele promovării.”

Petrolul are, teoretic, 46 de puncte după 18 etape, după ce va primit și cele trei puncte la ”masa verde” din meciul neîncheiat cu Poli Timișoara. Are opt puncte peste FC Hermannstadt (38 puncte) și zece peste ”U” Cluj (36 puncte), principalele contracandidate la promovare, care vor juca marți meciul direct din etapa a 18-a. Ulterior urmează play-off-ul, cu cele zece etape ale sale.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și George Filip / Mediafax Foto

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 18-a

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-traieste-finalul-de-sezon-regular-pe-muchie-egalul-cu-petrolul-poate-fi-vazut-din-doua-perpective-dar-cristian-pustai-avertizeaza-sunt-echipe-care-inca-se-bat-pentru-locurile-4-6-19222018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-nae-constantin-are-punctaj-maxim-acasa-in-acest-sezon-cea-a-lui-cristian-pustai-tocmai-a-cazut-de-pe-locurile-de-play-off-19221921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-prezentat-un-alt-sponsor-adus-in-aceasta-iarna-director-de-marketing-al-clubului-s-a-facut-de-ras-la-conferinta-de-presa-19221592

Marius ANGHEL 05 Mar. 2022, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă