Nae Constantin, în al nouălea cer după victoria cu ”U” Cluj: ”Nici nu știu cine a dat golul. Să fie sănătos.” Antrenorul Petrolului a fost surprins de alegerile lui Lincar și a spus ce face în această noapte: ”Mi-am pus în gând să mă îmbăt”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2021, 20:45 Liga 2

Petrolul s-a impus cu 1-0 în derby-ul cu ”U” Cluj, în ultimul meci oficial din 2021, demonstrând că știe să treacă și peste eșec, după ce runda trecută pierduse cu 0-1 la Mediaș cu FC Hermannstadt și își întrerupea seria de 12 victorii consecutive în acest sezon.

Eugeniu Cebotaru a marcat în minutul 69 unicul gol al meciului desfășurat pe stadionul ”Ilie Oană”, în încheierea etapei a 16-a a Ligii 2, un joc în mare parte echilibrat, de luptă, în care presiune punctelor puse în joc și-a spus cuvântul.

Nae Constantin, surprins de echipa trimisă pe teren de Lincar: ”Vreo patru inși nu-i nimeream. Nu știu exact ce au vrut să facă”

La conferința de presă, antrenorul Nicolae Constantin s-a prezentat cu zâmbetul pe buze, transmițând că ceea ce anticipa s-a întâmplat. În privința jocului, pentru că a recunoscut că primul ”11” trimis pe teren de Erik Lincar l-a surprins total.

”A fost exact ce am spus înainte, nu? Încrâncenare, două echipe care se închid, o fază fixă care decide meciul. Mă bucur că a fost a noastră. Nici nu știu cine a dat golul. Ciobi, nu? Să fie sănătos.

Dacă mă punea cineva să pun echipa lor înainte, cred că vreo patru inși nu-i nimeream. Au încercat să surprindă, nu știu exact ce au vrut să facă și nici nu interesează. Așteptam vacanța asta cred că mai mult decât o așteaptă ei, jucătorii. Mă bucur că am încheiat, tutuși, cu bine, cu o victorie. Mergem să petrecem acum. (n.r. – Învingătorul a luat tot a fost spus din sala de conferințe) Încă n-am luat nimic. Pe moment suntem bine, v-am spus-o și o repet. Până nu vom fi matematic în Liga 1 nici nu vreau să discut. E o bucurie de care vreau să profităm acum, suntem într-o situație bună, trebuie să luăm deciziile bune în continuare”, a spus Nae Constantin.

Lincar a făcut șapte schimbări în primul ”11” față de meciul trecut, eșecul cu Astra (scor 1-2), în timp ce Nae Constantin a schimbat toată ofensiva avută în jocul pierdut cu FC Hermannstadt (scor 0-1), tot etapa trecută, adică patru jucători.

”Astea trei puncte le iau pentru Sfântul Nicolae. Pe 9 decembrie este ziua mea de naștere. Jucătorii nu cred că știu”

Întrebat dacă acest succes cu ”U” Cluj reprezintă un cadou din partea jucătorilor pentru el, Nicolae Constantin a spus că nu crede că elevii săi știu când e ziua lui. Ieri, antrenorul Petrolului și-a serbat numele, de Sfântul Nicolae, iar peste două zile, la 9 decembrie, aniversează 48 de ani.

”Nu cred că știu când e ziua mea de naștere. Astea trei puncte le iau pentru Sfântul Nicolae. Pe 9 decembrie este ziua mea de naștere, peste două zile. (n.r. – Prezent în sala de conferințe, legenda Petrolului Mircea Dridea i-a urat la mulți ani antrenorului) Nu am scăpat de cinste, o să-i cinstesc. Acum se pleacă în vacanță repede, dar când ne întoarcem sunt dator. Și de Sfântul Nicolae, și de ziua mea”, a spus antrenorul ”lupilor”.

Nae Constantin a refuzat să vobească despre mutări în lot: ”Dacă le cumpărăm bilete cred că se întorc toți. Nu încercați acum să mă faceți să vorbesc. Nu pot să vă spun. Trebuie să ne așezăm, să schițăm și noi, să vedem ce putem aducem, dacă putem aduce, să aducem ceva peste ce avem, pentru că nu aducem doar de dragul de a aduce. Dar nu vreau să discutăm asta acum, sunt prea bucuros ca să o dăm în strategii.”

  • Petrolul în meciul cu ”U” Cluj: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Boțogan 64′), Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto (M. Chindriș 59′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 77′), Tucaliuc (Alb. Olaru 64′), Măzărache – Jarovic (S. Diarra 59′). Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Ant. Manolache, Buia, M. Coman.

Laude pentru jucătorii introduși în repriza secundă, dar și pentru arbitrajul lui Adrian Cojocaru

În minutul 64, Petrolul a fost nevoită să facă o dublă schimbare, după ce Sergiu Pîrvulescu s-a accidentat. Nae Constantin spune că jucătorul a resimțit dureri și a spus încă de la pauză, iar totul a fost gândit. Totuși, fundașul dreapta a fost adus pe targă la banca de rezerve, după ce problema de la piciorul drept l-a făcut să nu mai poată merge nici sprijinit de cei doi membri ai staffului medical.

”Știam de la pauză. Ne-a spus de la pauză că sunt probleme. Am încercat să vedem cât mai duce. Eram pregătiți”, a comentat antrenorul echipei ploieștene, care a avut cuvinte de laudă pentru toți jucătorii introduși în repriza secundă, dar și pentru modul în care arbitrul Adrian Cojocaru a condus meciul: ”Toți cei care au intrat pe parcurs au făcut-o bine, au jucat bine. A fost un meci de luptă, mi-a plăcut! Și arbitrajul mi-a plăcut, a lăsat jocul un pic mai liber. A fost în regulă! Sunt nostalgic cel puțin de pe vremurile când jucam eu, când fotbalul era mult mai liber lăsat și mi-a plăcut meciul de Cupă, când ne-a arbitrat Mladinovici. La fel, a lăsat jocul liber. Îmi place așa, să-i călească puțin. Prea repede ne oprim, prea repede cerșim. Chiar mi-a plăcut.”

Nae Constantin și-a pus în gând să se îmbete de fericire!

În final, întrebat cum va petrece după această victorie, Nae Constantin a spus că și-a pus în gând să se îmbete!

”Acum mergem să petrecem. Mi-am pus în gând să mă îmbăt, nu știu dacă reușesc. S-ar putea! Nu-mi trebuie mult, o iau repede!”, a transmis antrenorul Petrolului după ultimul meci oficial din 2021.

Petrolul, campioană de iarnă în Liga 2

Cu 42 de puncte acumulate în 16 etape, din 14 victorii și 2 eșecuri, și cu golaveraj 35-5, Petrolul ocupă detașat locul 1 în Liga 2, având șapte puncte peste FC Hermannstadt și nouă față de ”U” Cluj.

Din sezonul regular mai sunt trei etape, programate în 2022, iar echipa ploieșteană va mai întâlni Poli Timișoara (deplasare, 26 februarie), FC Buzău (acasă, 5 martie) și Unirea Constanța (deplasare, 12 martie). FC Buzău va fi singura care va lupta pentru play-off.

Declarațiile date de Nae Constantin după Petrolul – ”U” Cluj 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=f4YPB3fTccw

REZUMAT Petrolul – ”U” Cluj 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=Cjd4GDAzw5U

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-campioana-solitara-de-iarna-dupa-victoria-din-derby-ul-cu-universitatea-cluj-cronica-meciului-de-pe-ilie-oana-19213640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momentul-adevarului-in-liga-2-petrolul-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1700-pentru-a-arata-cine-este-echipa-mai-buna-in-acest-sezon-19213553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

Marius ANGHEL 07 Dec. 2021, 20:45 Liga 2
Pe aceeași temă