Nae Constantin, după ce Petrolul a obținut succesul cu Poli la ”masa verde”: ”Pentru noi e bine, dar pentru fotbal nu e”

Anda DELIU 24 Feb. 2022, 22:45 Liga 2

Petrolul Ploiești a jucat doar 37 de minute la Timișoara și are deja ca și acontată victoria în meciul cu Politehnica, deoarece nocturna de la ”Dan Păltinișanu” s-a stins de două ori, ceea ce înseamnă meci pierdut la ”masa verde” pentru organizator. Antrenorul Nae Constantin a fost dezamăgit după meci, fiindcă fotbalul românesc și-a arătat, din nou, limitele.

Antrenorul Petrolului, fair-play față de Politehnica și situația de la Timișoara

Nicolae Constantin nu a ironizat deloc adversarul, ci a spus că astfel de momente fac rău, per ansamblu, fenomenului fotbalistic.

”Nu știu ce ar fi de comentat la meciul acesta. Tot ce e de spus e că starea fotbalului românesc e unde e. E păcat că un oraș ca Timișoara să nu reușească să ducă un spectacol sportiv până la capăt pe un stadion. Cred că ar fi fost un meci frumos, plăcut. A fost până la momentul întreruperii. Chiar a fost un meci frumos, plăcut, cu faze de ambele porți, două echipe care își doreau să joace fotbal, cu suporteri în tribună. Din păcate, a trebuit să se termine așa. Pentru noi e bine, că punem trei puncte la clasament, dar pentru fotbal nu e bine”, a spus antrenorul Petrolului.

Petrolul nici nu poate ”visa” urât la asemenea probleme, cu stadionul său, dar antrenorul a vorbit despre faptul că și clubul său este doar simplu chiriaș pe ”Ilie Oană”.

”Din punctul acesta de vedere, suntem un pic avantajați. Avem un stadion frumos. Din păcate, nu e al nostru, e al primăriei. Noi plătim ca să jucăm acolo, ne antrenăm de puține ori. Dar pentru meciuri oficiale avem condiții foarte bune”, a precizat Nae Constantin.

Nocturna de pe ”Dan Păltinișanu” era stricată de miercuri

În această iarnă, nimeni nu a mai încercat să aprindă nocturna pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, dar miercuri seara, Poli a vrut să se antreneze în nocturnă. Siguranțele au cedat, iar Nicolae Croitoru i-a povestit lui Nae Constantin de moment.

”Da, am vorbit cu Nicu Croitoru. Ne cunoaștem, suntem prieteni pot să spun și mi-a povestit că și ieri a avut probleme”, a mărturisit antrenorul echipei ploieștene.

Partida era alertă

După prima cădere a nocturnei, din minutul 8, jocul s-a reluat, iar ambele echipe au avut ocazii. Diferența de clasament dintre cele două echipe, locul 14 și locul 1, nu s-a văzut.

”Noi am fost echipa care ne-am dorit să construim, care am încercat să construim. Ei au profitat de niște greșeli și au dus niște contraatacuri. Nu putem să spunem că a dominat. A avut ocazii, și noi am avut. Era un meci interesant din punctul meu de vedere”, a punctat antrenorul Petrolului despre joc.

Ursu (6) și Diarra (7) au avut câte un șut pe lângă poartă pentru echipa lor, Gheorghe (22) a tras în blocaj, iar Oanea (24) și Bratu (25) au avut situații mari de a înscrie.

Suporterii oaspeților au vrut să se bată pe întuneric

Altfel, la prima stingere a nocturnei, fanii ”lupilor” au vrut să iasă din Peluza Nord, de unde au rupt gardul, și să meargă spre Tribuna 1, unde se aflau suporterii timișoreni și galeria Politehnicii.

O bătaie de proporții a fost evitată la timp de oamenii de ordine prezenți în zonă.

Antrenorul Petrolului nu a văzut incidentele, fiindcă echipele fuseseră trimise la tribune în acele momente. ”Nu am văzut ce s-a întâmplat cu suporterii, așa sunt ei, mai pătimași. La Ploiești e un public care iubește echipa. Nu vreau să comentez mai mult”, a mai precizat Constantin.

  • Petrolul în meciul cu Poli Timișoara: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Vrhovac, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu, Tucaliuc, Dr. Gheorghe – S. Diarra
    Rezerve: Moroz – Boțogan, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Prejmerean, Alb. Olaru, V. Lică, M. Chindriș

Cu 45 de puncte, Petrolul își asigură menținerea pe locul 1 în Liga 2 pentru altă bună perioadă de timp, distanța față de a doua clasată FC Hermannstadt mărindu-se pentru moment la zece puncte. În sezonul regular mai sunt două etape, iar Petrolul mai are meciuri cu FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare).

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-fruncea-jos-timisoara-s-a-facut-de-ras-in-fata-tarii-batranul-stadion-dan-paltinisanu-a-tradat-politehnica-iar-petrolul-va-castiga-la-masa-verde-19220518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-cu-un-derby-poli-timisoara-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19220490

Anda DELIU 24 Feb. 2022, 22:45 Liga 2
Pe aceeași temă