Multe sacrificii pentru o victorie cu Steaua. Gloria Buzău a pierdut trei jucători, iar Adrian Mihalcea își asumă eroarea personală: ”Idioțenia mea, pun un scaun în spatele porții”

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 16:57 Liga 2

Gloria Buzău a dat lovitura în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, ultima a turului. A bifat prima victorie, chiar dacă a primit vizita liderului campionatului, Steaua. Echipa lui Adrian Mihalcea s-a impus la limită contra trupei pregătite de Daniel Oprița, scor 1-0.

Gloria Buzău i-a îndeplinit dorința lui Adrian Mihalcea și a învins Steaua!

Gloria Buzău a suferit pe final, după ce a marcat, pentru că modul în care s-a desfășurat partida ulterior, din perspectiva a două eliminări, dintre care una în teren, putea să o coste serios.

Reușita victoriei și singura a partidei a picat în minutul 71, când căpitanul Ariel Lopez a punctat cu capul în urma unui corner din stânga. Apoi, au venit două eliminări, prima pentru antrenorul Adrian Mihalcea, pentru un gest nesportiv.

Fostul atacant a văzut direct roșu din partea arbitrului central Lucian Rusandu, în minutul 88, după ce a șutat într-un balon către care se îndrepta un jucător de la Steaua. Mingea a intrat și în suprafața de joc, reluarea a fost astfel întârziată, iar Mihalcea a fost trimis în tribune.

Apoi, în minutul 90, a fost consemnată a doua eliminare din tabăra Gloriei Buzău, dar de data aceasta a fost trimis la cabine un jucător. A fost și exces de zel din partea lui Rusandu, care i-a arătat două cartonașe galbene în câteva secunde lui Dudu.

Gloria Buzău, doi eliminați cu Steaua, Adrian Mihalcea și Dudu

În primă fază, în mod corect, așa cum scrie la regulament, jucătorul buzoienilor a văzut galben pentru tragere de timp, pentru că a întârziat executarea unei lovituri libere. Ulterior, al doilea galben a venit ca urmare a faptului că Dudu a executat aceeași lovitură liberă prea repede, până ca Rusandu să noteze prima sancțiune pe spatele cartonașului.

  • Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță (Greu 46′), Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (cpt.), Gaitan (Șuteu 79′), V. Angelov (Dr. Lazăr 37′) – Dudu, Boiciuc (Val. Alexandru 68′), Blejdea (Pandele 79′)
    Rezerve neutilizate: Horeboiu – Marku, Godwin, Uțiu

Adrian Mihalcea, mulțumiri către jucători și suporteri în urma partidei Gloria Buzău – Steaua

O victorie care menține Gloria Buzău în lupta pentru primele locuri direct promovabile, după cum a declarat Adrian Mihalcea la final. El încă speră la o clasare care să permită echipei acest aspect, dar a recunoscut că succesul cu Steaua a fost obținută și cu puțin noroc, pe lângă prestația convingătoare a elevilor săi.

Una peste alta, antrenorul i-a lăudat și pe suporteri, care chiar i-au scandat numele în momentul în care a fost eliminat.

”E o victorie muncită, contra unei echipe foarte bune. În play-off, nu există meciuri ușoare. Azi am avut poate aceeași atitudine ca la partida cu Galați, dar diferența a fost făcută de gol. Vreau să mulțumesc publicului, ne-a ajutat! Azi a fost foarte aproape de noi, asta trebuie să fie atmosfera la Buzău dacă vrem să promovăm.

Se pare că mesajul meu a ajuns unde trebuia și vreau să le mulțumesc fanilor pe această cale. Lucrurile pozitive trebuie remarcate, dar felicit și jucătorii, pentru că a fost o săptămână încărcată, cu o dezamăgire după ultimele rezultate.

Nu știu dacă Steaua a venit cu oarecare oboseală, a jucat cu Dinamo, cei care au intrat poate nu s-au ridicat la un nivel, dar și noi am pus presiune, am controlat jocul fără probleme. Mici indecizii ne-ar fi dus iar la dezastru, să pierdem meciul. Am avut și noroc, dar l-am căutat”, a spus Adrian Mihalcea, conform DigiSport.

Gloria Buzău a pierdut trei jucători pentru partida cu Dinamo, plus Adrian Mihalcea

Problema e că Gloria Buzău, pe lângă sancțiunile și suspendările pe care le vor primi Adrian Mihalcea și Dudu, mai are de suferit și din cauza accidentărilor. Mihalcea a recunoscut la interviuri, la finalul întâlnirii, că doi dintre jucătorii pe care i-a schimbat, Viktor Angelov și Bogdan Oteliță, au rupturi musculare.

Astfel, sunt șanse foarte mari să nu poată evolua în cel puțin meciul următor din play-off-ul Ligii 2, cu Dinamo, de pe teren propriu.

”Vom avea șapte zile în care vom pregăti meciul următor. Însă, suntem tot mai puțini. Azi, după prostia pe care am făcut-o, voi lipsi la următorul meci. L-am pierdut pe Dudu, plus cele două schimbări de la început și după pauză. Sunt rupturi musculare și vor lipsi o perioadă.

Idioțenia mea (n.r. – eliminarea încasată), am vrut să dau mingea celui care bătea, numai că am dat-o în teren și regulamentul asta spune. Îmi pare rău, sper să nu afecteze meciurile următoare. O să pun un scaun în spatele porții și va fi ca și cum aș participa”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău mai are două meciuri la rând acasă, cu Dinamo și Poli Iași

Gloria Buzău a debutat în play-off cu Dinamo, scor 1-1, după care a înregistrat același rezultat cu Poli Iași. Formația lui Adrian Mihalcea a întâlnit apoi, în runda a 3-a, Unirea Dej (acasă), cu care a făcut tot egal, dar alt rezultat, 0-0. Ulterior a venit eșecul cu SC Oțelul, 0-1, în deplasare, iar acum buzoienii au trecut de Steaua, scor 1-0, pe teren propriu.

Gloria Buzău este pe poziția a 5-a, cu 37 de puncte, devansând Unirea Dej cu trei lungimi. Pe locul 4 se află Dinamo, cu 38 de puncte, iar pe 3 e SC Oțelul, cu 45 de puncte. Însă, formația bucureșteană nu a evoluat momentan în actuala rundă, urmând să o facă marți, când va primi vizita formației Poli Iași.

După întâlnirea cu Steaua, Gloria Buzău le va întâlni, tot la Buzău, pe Dinamo și Poli Iași.

Steaua e lider acum, pe locul 1, iar peste două etape putem juca iar cu un lider, dar ceea ce contează e să avem atitudine. Nu sunt echipe care să domine, superioare. Sunt momente pe care trebuie să le fructificăm. Azi am fost și mai combativi și lucrul acesta s-a văzut.

Dacă azi pierdeam, nu mai aveam șanse la promovarea directă. Dar, așa, rămâne un ecart de opt puncte, o să avem și meciul direct acasă cu Oțelul. Ei sunt favoriți, dar cât vom mai avea șanse matematice, vom forța.

Dacă nu, vom încerca să promovăm în urma barajului. Mă gândesc acum doar la următorul meci, avem un lot echilibrat. Nu vom mai fi 20, vor fi 16, dar cei care vor intra trebuie să arate dăruire”, a mai spus Mihalcea.

Foto: FC Buzău

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă