Motivul pentru care Dănuț Coman a refuzat să conducă FC Brașov. Cum speră primarul Allen Coliban să găsească un înlocuitor pentru președintele Ioan Mărginean

Adi MARICA 24 May. 2022, 12:25 Liga 2
Motivul pentru care Dănuț Coman a refuzat să conducă FC Brașov. Cum speră primarul Allen Coliban să găsească un înlocuitor pentru președintele Ioan Mărginean

De mai bine de două luni, șefii FC Brașov au pornit căutările unui nou președinte al clubului menținut în Liga 2 în urma unui baraj câștigat cu Poli Timișoara, în condițiile în care era clar că Ioan Mărginean, actualul conducător, nu va mai continua.

Dănuț Coman, actualul președinte al celor de la FC Hermannstadt, a fost unul dintre cei contactați. Au fost și două întâlniri la Brașov, însă discuțiile nu s-au concretizat.

Dănuț Coman a fost ofertat de FC Brașov, însă nu i-au convenit condițiile

Motivul? Se pare că cele două părți nu au fost pe aceeași lungime de undă.

Coman și-ar fi dorit mână liberă la alegerea colaboratorilor, dar și la alcătuirea lotului și staffului tehnic, iar aici au apărut divergențele. În aceste condiții, negocierile au fost sistate, iar șefii clubului din Brașov caută alte soluții.

Chiar dacă FC Hermannstadt a promovat în Liga 1, rămânerea lui Dănuț Coman la Sibiu nu e sigură. Clubul sibian se confruntă cu probleme financiare și, cu toate cu elevii lui Marius Măldărășanu au reușit promovarea, sunt multe lucruri de rezolvat pentru ca FC Hermannstadt să construiască o echipă care să facă față noului sezon.

”Mi-aș dori ca toată lumea din Sibiu să fie alături de echipă. Cu mine sau fără mine, merită. Vreau să mă liniștesc, a fost un an greu. Este adevărat că am avut o discuție cu Brașovul. Discuțiile cu cei de la CFR Cluj sunt zilnice, pentru că sunt prietenii mei. Voi vedea ce se vrea la Sibiu. Vom avea discuții. Vom vedea ce va fi, apoi voi decide”, spunea Dani Coman, săptămâna trecută, la DigiSport.

Președintele Ioan Mărginean, final de contract cu un concediu!

Președintele în funcție al FC Brașov, Ioan Mărginean, se află în concediu în această perioadă.

De problemele curente ale clubului se ocupă secretarul general Cristian Mățău și directorul sportiv Șerban Moraru.

Primarul Allen Coliban așteaptă pe e-mail CV-uri și scrisori de intenție!

După meciul din weekend, retur al barajului de menținere în Liga 2, în care FC Brașov câștiga cu 1-0 pe teren propriu în fața Politehnicii Timișoara și își asigura rămânerea în acest eșalon fotbalistic, primarul Brașovului, Allen Coliban, lansa un comentariu pe pagina sa de Facebook în care, printre altele, anunța schimbări la nivelul organigramei clubului și lansa o provocare ”oricărui manager/președinte/director capabil să își asume construirea unui proiect solid și eficient din punct de vedere financiar”.

Însă modul în care Coliban invită acești profesioniști să se înscrie pe lista doritorilor să conducă FC Brașov, prin trimiterea unei scrisori de intenție pe e-mail, este de-a dreptul hilar!

Pentru sezonul următor se impun schimbări la nivelul organigramei. Lansăm o provocare oricărui manager/președinte/director capabil să își asume construirea unui proiect solid și eficient din punct de vedere financiar: o academie performantă la toate grupele de vârstă (avem 14 grupe în prezent), o echipă a doua (în L3 sau L4) care să rodeze jucătorii de perspectivă și echipa mare, care să se bată la promovare.
Un proiect care să facă pace cu suporterii și să îi readucă la stadion, unind fotbalul brașovean (echipe și susținători) sub brandul comunității – FC Brașov.
Căutăm profesioniști, nu povestitori. Oameni care să știe management, care să viseze buget și execuție bugetară, care să organizeze clubul într-un mod eficient și transparent, care să implementeze un sistem de management al performanței, care să lucreze bine în echipă și care să știe să protejeze interesele FC Brașov în relația cu impresarii și cu terții.
Acestea vor fi temele de discuție pentru interviuri, într-o săptămână ar trebui să avem primele decizii. Pentru CVuri și scrisori de intenție: [email protected]
Din punct de vedere al structurii de conducere, vreau să evoluăm către un Consiliu Director care să reunească finanțatorii (Municipiul, dar și investitori privați) și suporterii (reprezentați, astfel, la nivel de decizie).
Succesul acestui proiect se construiește cu implicare, colaborare și fără lupte în plan local. Aceasta este invitația pe care o adresez tuturor celor capabili să contribuie la viitorul fotbalului brașovean”, este mesajul lui Coliban, care nu a fost prezent la meci.

”La Brașov am avut niște discuții, dar nu legate de expertiza și experiența mea. În acest moment, pentru mine este foarte greu să mă gândesc că aș putea veni la Brașov. Nu că nu aș vrea, dar nu văd perspective imediate. Doar să pui pe masă un buget și un proiect în stil«hei rup», să facem ceva, e greu de crezut că un antrenor își poate asuma. E greu să mulțumești oamenii care tot timpul au fost consumatori de fotbal de calitate în Brașov. Avem oameni cu competențe în Brașov, dar cred că au fost dați la o parte”
Laszlo Balint, antrenor brașovean, întrebat despre situația fotbalului brașovean și dacă ar accepta o ofertă de la FC Brașov

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-mentinut-cu-greu-in-liga-2-primarul-allen-coliban-anunta-schimbari-la-nivelul-organigramei-si-lanseaza-o-provocare-cautam-profesionisti-nu-povestitori-19232661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-dezamagit-de-situatia-fotbalului-brasovean-nu-exista-un-proiect-nu-exista-perspective-dezamagitor-antrenorul-nici-nu-ia-in-calcul-o-colaborare-cu-fc-brasov-19232704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-ramane-in-liga-2-calin-moldovan-nu-stie-daca-mai-continua-cu-echipa-chiar-daca-numele-meu-e-mic-am-demonstrat-ca-putem-face-si-fotbal-eu-si-stafful-meu-ne-am-facut-treaba-19232506

Adi MARICA 24 May. 2022, 12:25 Liga 2
Pe aceeași temă