”Moș” Nicolae Constantin, gata de ultima reprezentație a Petrolului din 2021! A pregătit special derby-ul cu ”U” Cluj, care trage cortina peste Liga 2: ”Va fi o adevărată finală!”

Andrei PASCU 06 Dec. 2021, 12:28 Liga 2
”Moș” Nicolae Constantin, gata de ultima reprezentație a Petrolului din 2021! A pregătit special derby-ul cu ”U” Cluj, care trage cortina peste Liga 2: ”Va fi o adevărată finală!”

Petrolul și Universitatea Cluj trag cortina peste Liga 2, marți, de la ora 17:00, când vor evolua pe ”Ilie Oană” în ultima partidă din 2021. Înaintea confruntării, Nicolae Constantin a prefațat duelul și a făcut publice câteva aspecte legate de strategia echipei sale.

Nicolae Constantin a recunoscut că Petrolul nu va risca excesiv cu Universitatea Cluj, mai ales că este echipa aflată în avantaj din perspectiva pozițiilor din clasamentul Ligii a 2-a. La fel ca până acum, ploieștenii vor evolua la victorie, dar antrenorul ”lupilor galbeni” va fi atent, pentru că e convins că Universitatea Cluj va juca destul de închis.

Nicolae Constantin: ”Cu Universitaea Cluj o să fie o abordare prudentă și cred că și abordarea lor o să fie una prudentă” 

”Principalul” Petrolului e sigur că nu va fi un joc deschis, dar a făcut trimitere și la etapa trecută, cu FC Hermannstadt, pierdută de echipa sa. A făcut o paralelă între cele întâmplate în disputa cu sibienii și ce se poate întâmpla cu ”U” Cluj, marți.

Universitatea Cluj, o echipă de tradiție, o echipă care, ca și noi, încearcă să promoveze. Pare că în acest sezon a găsit rețeta, e aproape de noi, e aproape de play-off. Ca echipă, e arțăgoasă, cu jucători tineri și cu jucători de mare experiență, cu un antrenor care are ani mulți la nivel de Liga 2.

Cred că o să fie un meci crâncen, aprig, nu foarte spectaculos. Va fi o adevărată finală! Să sperăm că o să ne prindă meciul în formă bună, să avem o prestație bună și un rezultat pe măsură.

Am urmărit adversara și abordează diferit meciurile, în funcție de oponente. Dacă la meciul cu Steaua a fost o strategie închisă, în care a riscat foarte puțin și i-a lăsat pe adversari să conducă jocul, în ultimul meci, cu Astra, a atacat și a pierdut. Consider că e un meci în care nu se va arunca în atac, să se deschidă foarte mult. Așa vom face și noi, pentru că după meciul cu Sibiu am fost criticați. Atunci, noi am încercat să conducem meciul, am avut posesia dar ocaziile au fost de partea Sibiului.

Cu Universitaea Cluj o să fie o abordare prudentă și cred că și abordarea lor o să fie una prudentă”, a afirmat Nicolae Constantin la conferința de presă.

Petrolul a scos la vânzare 4.000 de bilete pentru partida cu ”U” Cluj. Nicolae Constantin: ”Trebuie să ne bucurăm că va fi publicul alături de noi” 

Petrolul va beneficia și de aportul suporterilor în confruntarea cu Universitatea Cluj. Tribunele vor fi deschise, iar ploieștenii au scos deja la vânzare tichetele, în număr de 4.000, 30 la sută din capacitatea Stadionului ”Ilie Oană”.

Nicolae Constantin e încântat de acest aspect, dar speră ca echipa sa să nu cadă în extrema cealaltă.

Trebuie să ne bucurăm că va fi publicul alături de noi, dar nu trebuie să ne pierdem capul și să riscăm când nu are rost. Suntem conștienți că e un meci important, la fel ca toate celelalte, și trebuie să îl abordăm la victorie, dar victoria trebuie obținută cu capul, cu multă minte”, a mai afirmat Constantin.

Nicolae Constantin, despre lupta pentru play-off: ”Slobozia, Csikszereda sunt acolo” 

Referitor la lupta pentru play-off, Constantin o vede, în mare măsură, închisă, considerând că cele clasate acum pe primele șase locuri în ierarhia Ligii a 2-a sunt meritat acolo. Însă, s-ar putea să apară și surprize în etapele rămase de disputat în 2022 în sezonul regular, considerând că Unirea Slobozia și FK Csikszereda pot să aibă parcursuri foarte bune și să treacă peste FC Buzău și/sau Steaua.

Indiferent de rezultatul de mâine, campionatul e deschis, se va juca până spre finalul play-off-ului. Eu așa consider. Chiar dacă am câștiga și ne-am duce la nouă puncte, mai sunt două meciuri directe cu U Cluj, două meciuri cu Sibiu. Sunt 30 de puncte, sunt puncte multe puse în joc, mai e de jucat.

Am avea o iarnă liniștită, am putea gândi altfel, dar abia la vară vedem care unde suntem și ce am făcut bine. Cred că primele șase clasate merită să fie unde sunt și asta am spus-o după etapa a cincea, a șasea. Încă se joacă însă, sunt echipe care pot urca în primele șase.

Mă refer în principal la Buzău, care are un program destul de greu în ultimele trei etape, iar urmăritoarele pot veni aproape. Slobozia, Csikszereda sunt acolo, dar nu e problema noastră”, a mai precizat antrenorul.

Petrolul și ”U” Cluj, despărțite de șase puncte 

Petrolul și ”U” Cluj sunt despărțite de șase puncte înaintea disputei de marți, gazdele au 39 de puncte, iar oaspeții 33. Între cele două, care ocupă locurile 1 și 3 în Liga 2, pe 2 se află FC Hermannstadt, cu 39 de puncte.

Ultimul meci direct dintre cele două s-a disputat în martie, la Cluj, iar Petrolul a câștigat cu 2-1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-orgoliul-ranit-u-cluj-vrea-sa-dea-lovitura-in-derby-ul-cu-petrolul-erik-lincar-mizez-pe-determinarea-taria-de-caracter-a-jucatorilor-mei-sa-vedem-cine-e-mai-puternic-19212878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rezultatele-bune-obtinute-de-fc-hermannstadt-puse-pe-seamna-a-doua-mutari-foarte-inspirate-raul-oprut-despre-secretul-succesului-sibienilor-dupa-venirile-lor-echipa-e-in-continua-ascensi-19213357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pustii-de-la-unirea-dej-tot-mai-increzatori-dupa-parcursul-solid-din-liga-2-ionut-rus-incercam-sa-dam-tot-ce-e-mai-bun-pentru-o-nou-promovata-e-bine-dar-trebuie-sa-muncim-mai-departe-19213340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-nemultumit-dupa-remiza-de-la-avrig-cu-selimbar-un-0-0-nu-e-chiar-pozitiv-aveam-nevoie-de-cu-totul-altceva-19213328

Andrei PASCU 06 Dec. 2021, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă