Moș Nicolae are tolba plină de disponibilizări la FC Brașov! Primii cinci jucători cărora li s-a propus rezilierea contractuală

Adi MARICA 07 Dec. 2021, 12:42 Liga 2
Moș Nicolae are tolba plină de disponibilizări la FC Brașov! Primii cinci jucători cărora li s-a propus rezilierea contractuală

După ce săptămâna trecută Vlad Motroc, Gheorghe Anton și Bruno Vasiu au deschis seria rezilierilor de contracte la FC Brașov, ieri, de Moș Nicolae, Ioan Mărginean, președintele clubului din Liga 2, a fost extrem de darnic la… rezilieri.

Astfel, la sediul clubului au fost chemați alți cinci jucători cărora li s-a propus rezilierea contractelor. Este vorba de portarul Cezar Lungu, fundașii Dan Panait și Alexandru Sabău, mijlocașul Iulian Roșu și atacantul Maxim Iurcu. Toți au fost aduși în vară la FC Brașov de către fostul antrenor al echipei, Ilie Stan.

Cezar Lungu, titular în startul sezonului

Cezar Lungu (33 de ani) a început sezonul ca titular, fiind integralist în primele patru etape. În runda 5, 8 și 9 nu a mai prins lotul, iar în rundele 6, 7, 10 a fost rezervă neutilizată.

A revenit ca titular în etapa a 11-a, în meciul cu Concordia Chiajna, după care, în runda a 12-a, nu a mai prins lotul. Lungu a revenit ca titular în etapa a 14-a, iar în ultimele două etape din acest sezon nu a mai prins lotul.

În total a apărat în șase meciuri de Liga 2 la FC Brașov: 2-2 cu Viitorul Pandurii, 0-0 cu Brăila, 0-6 cu Unirea Slobozia, 1-1 cu Ripensia, 1-2 cu Concordia Chaijna și 0-1 cu Poli Timișoara.

Alexandru Sabău a ajuns în dizgrația șefilor

Surpriza pe lista neagră este fundașul central Alexandru Sabău (23 de ani). Integralist în primele 14 etape, Sabău a fost trimis pe bancă la ultimele două meciuri din acest an, când și-a pierdut postul de titular în fața croatului adus de Mărginean, Ivan Fustar.

Sabău este al treilea golgheter al echipei cu două goluri marcate, la egalitate cu Vlad Mihalcea. Primii doi golgheteri sunt El Azzouzi (4) și Horia Popa (3).

Sabău a fost adus în vară de la Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga 3) și în tricoul Brașovului a fost integralist în toate cele 14 meciuri în care a fost utilizat, adică a strâns 1260 de minute.

Iulian Roșu, pe final rezervă de lux

Mijlocașul Iulian Roșu (27 de ani) a început și el sezonul ca titular la FC Brașov și chiar promitea mult.

În primele 10 etape a fost titular indiscutabil, însă în niciun meci nu a fost integralist. În runda a 11 a început ca rezervă și a jucat pe final 30 de minute. În runda a 12-a a fost rezervă neutilizată, iar în etapa a 13 a intrat în locul lui Burlacu, accidentat în startul partidei. În etapa a 14-a a jucat pe final 17 minute. În ultimele două etape a fost doar rezervă neutilizată.

Iulian Roșu a prins un total de 13 meciuri la FC Brașov, în zece a început ca titular, și a marcat un gol, cu Dunărea Călărași (scor 3-1).

Maxim Iurcu, un gol

Un alt jucător adus de Ilie Stan la Brașov este atacantul Maxim Iurcu (28 de ani).

Iurcu nu a confirmat așteptările, fiindcă în prima parte a sezonului a marcat un singur gol în meciul câștigat cu 3-1 în fața celor de la Dunărea Călărași. A început sezonul ca rezervă. Are șase meciuri ca titular, în rest a intrat din postura de rezervă. Un meci a fost rezervă neutilizată, iar în etapa a 12-a nu a prins lotul.

Iurcu a fost utilizat în 12 meciuri, în șapte ca titular și în trei dintre ele a fost înlocuit. A prins 734 de minute pe teren în campionat.

Dan Panait, doar o repriză jucată la FC Brașov

Fundașul stânga Dan Panait (24 de ani) a fost adus în această vară de la Farul, însă în pregătiri s-a accidentat.A fost utilizat în a doua repriză a meciului cu CS Comunal Șelimbăr, pierdută cu 1-2 la Avrig în etapa a 6-a. Apoi, după debarcarea lui Ilie Stan, a fost trimis alături de Codrea, Anton, Bruno Vasiu, Motroc să se antreneze separat cu antrenorii Romeo Surdu, Casian Maghici și Florin Drăghici.

A fost rechemat în lot înaintea meciului cu Poli Timișoara, când a fost rezervă neutilizată. În ultimele două etape nu a prins lotul.

FC Brașov a împărțit daruri de Moș Nicolae la Spitalul de Pediatrie

Lista neagră la FC Brașov rămâne în continuare deschisă. Codrea încă nu a ajuns la un acord, iar pe agenda lui ”Limoniu” Mărginean mai sunt și alți jucători.

Altfel, ieri, jucătorii și antrenorii au fost invitați la un grătar de către un apropiat al clubului. În această săptămână, jucătorii au programate două antrenamente. La finalul săptămânii viitoare, jucătorii vor intra în vacanță.

Tot ieri, antrenorul Călin Moldovan, managerul sportiv Mugurel Muga, căpitanul echipei, Radu Leonte, dar și jucătorii Vasile Constantin și Vlad Boția au fost ajutoarele ”Moșului” Nicolae și au împărțit cadouri copiilor internați la Spitalul de Pediatrie din Brașov.

”A venit Moș Nicolae pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Brașov. După ce cadourile au fost puse în ghetele proaspăt lustruite ale fotbaliștilor de la FC Brașov, aceștia au plecat cu ele către spital.
Piticii au primit jucării de care să se bucure atâta vreme cât stau în spital pentru a se vindeca, dar și fructe și biscuiți.
De această dată „Moș Nicolae” a trimis cadourile prin „Pele” Buga, antrenorul Călin Moldovan, căpitanul echipei Radu Leonte, Vali Constantin și Vlad Boția”, a transmis FC Brașov pe pagina sa de Facebook.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-disponibilizari-la-fc-brasov-vlad-motroc-gheorghe-anton-si-bruno-vasiu-al-patrulea-jucator-exclus-din-lot-se-lasa-greu-privind-rezilierea-19212899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-pentru-fc-brasov-dupa-opt-esecuri-calin-moldovan-ponderat-dupa-meciul-cu-unirea-constanta-a-fost-un-efort-fantastic-de-vointa-e-un-nou-inceput-19213095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zakaria-el-azzouzi-eroul-brasovului-in-meciul-cu-unirea-constanta-a-reusit-un-hat-trick-si-a-devenit-golgheterul-echipei-ma-simt-minunat-olandezul-a-dezvaluit-ce-i-a-trecut-prin-19213314

Adi MARICA 07 Dec. 2021, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă