MonDRAGON printre ”lupi”! Petrolul a oficializat a 17-a achiziție pentru acest sezon. Ultima noutate este un fundaș care a jucat în La Liga pentru Osasuna

Marius ANGHEL 16 Sep. 2020, 12:51 Liga 2

A doua zi după victoria la scor în fața Ripensiei, 5-0 pe ”Ilie Oană”, în etapa a 3-a a Ligii 2, Petrolul a mai oficializat un transfer pentru acest sezon. Fundașul central columbian Jhon Steven Mondragon (25 de ani) a semnat cu echipa ploieșteană un contract valabil până la finalul acestui campionat și reprezintă a 17-a noutate din lotul lui Viorel Moldovan.

Jhon Mondragon a jucat cinci meciuri pentru Osasuna în La Liga

Cu o zi înaintea meciului cu Ripensia, Petrolul l-a prezentat oficial pe Vasile Buhăescu, iar a doua zi după joc i-a venit rândul lui Jhon Mondragon, care se pregătea de câteva zile cu ”lupii”.

Columbianul cu cetățenie spaniolă a evoluat ultima dată în Peru, la Sport Boys, în 17 meciuri în anul 2019, în care a marcat și un gol, iar vârful carierei l-a avut în 2017, când a prins 5 meciuri în prima ligă a Spaniei la Osasuna. În cariera sa a mai trecut pe la Osasuna II (Spania), Peubla (Mexic) și Leones (Columbia). Ca junior s-a format la Izarra și Osasuna, ambele din Spania.

”Petroliștii și-au întărit compartimentul defensiv, după ce au ajuns la un acord, valabil până la finalul acestui campionat, cu fundașul central columbian Jhon Steven Mondragon!

În vârstă de 25 de ani, Mondragon are și cetățenie spaniolă, evoluând inclusiv în LaLiga, în finalul stagiunii 2016-2017, atunci când a strâns cinci prezențe (429 minute jucate) în tricoul lui CA Osasuna. Interesant este faptul că, în cele doar cinci meciuri, Mondragon a înscris de două ori, la o remiză, 2-2, cu Deportivo La Coruna, și în victoria, 2-1, cu CF Granada!

După ce Osasuna a retrogradat la finele acelui sezon, fundașul columbian s-a transferat în prima ligă din Mexic, la Puebla. Un an mai târziu trecea în țara natală, la Leones, pentru ca, de la începutul lui 2019, să joace pentru Sport Boys Callao, echipă de prim eșalon din Peru.

Bun venit, Jhon Mondragon!”, a anunțat Petrolul transferul lui Mondragon.

Costel Lazăr crede că s-a încheiat campania de achiziții: ”Lista este cam închisă și trebuie lucrat la omogenizarea echipei.” Petrolul urmează să renunțe la trei-patru jucători

La finalul meciului cu Ripensia, președintele Costel Lazăr a vorbit despre jucătorii achiziționați de Petrolul, de nivelul de pregătire al acestora și despre Mondragon.

”Am arătat destul de bine, deși echipa nu este destul de omogenă și nu toți jucătorii au ajuns la același nivel de pregătire, pentru că au venit pe parcursul începerii acestui campionat. Cred că o să arătăm din ce în ce mai bine. Vor apărea și alți jucători în echipă, care sunt deja transferați la club, dar care încă nu au un nivel de pregătire ca al celorlalți și așteptăm rezultate la fel de bune.

În acest moment, lista este cam închisă și trebuie lucrat la omogenizarea echipei. Din punct de vedere numeric și valoric, după părerea mea, suntem acoperiți. Avem dribluri, tripluri pe posturi, jucători polivalenți. Eu spun că, deocamdată nu ne mai gândim la alte transferuri. Mondragon este jucătorul nostru, numai că nu are nivelul fizic de pregătire corespunzător. Înt-ro săptămână – două eu cred că își va face simțită prezența în echipă”, a spus Costel Lazăr.

Dacă lista achizițiilor pare încheiată odată cu aducerea columbianului cu cetățenie spaniolă, Petrolul urmează să împrumute maximum patru jucători tineri din lot către alte echipe.

”Va trebui să stăm de vorbă cu stafful tehnic, să găsim soluții pentru trei-patru jucători mai tineri, pe care dorim să-i îndrumăm către alte echipe, să-și manifeste calitățile și să poată crește”, a mai declarat Lazăr.

17 achiziții noi făcute de de Petrolul pentru noul sezon de Liga 2

Jhon Mondragon devine, astfel, a 17-a nouă achiziție a Petrolului în această vară.

În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul), Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe) și Vasile Buhăescu (atacant, ex Campionii FC Argeș).

Marius ANGHEL 16 Sep. 2020, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă