Minteuan mai dă o lovitură! ”U” Cluj revine după COVID-19 și pierde la Reșița. Goluri de Champions League în Liga 2

Vlad MĂCICĂȘAN 14 Nov. 2020, 16:57 Liga 2

Meciul de la Reșița, dintre CSM Reșița și Universitatea Cluj (scor 2-1), a părut că vine într-un moment nepotrivit pentru ambele echipe. Gazdele aveau doar 48 de ore de la ultimul joc, câștigat cu 1-0 cu Chiajna, iar clujenii veneau după 19 zile de stat în izolare, în care doar în ultimele două zile s-au antrenament și după momente neplăcute cauzate de infectarea în masă cu COVID-19, din sânul lotului.

Așadar, o echipă insuficient recuperată și una insuficient pregătită s-au întâlnit în Valea Domanului, într-un meci care a avut și ceva atmosfera, pentru că unii fani ai gazdelor s-au cocoțat pe colina de lângă stadion și au cântat nestingheriți de vreun jandarm ori polițist.

Au fost 15 minute echilibrate, dar apoi noua echipă a lui Alin Minteauan avea să facă diferența prin elan. Puștiul Ilie (18 ani) i-a făcut să pară caraghioși pe Laurențiu Rus și Vîtcă, la faza în care a deschis scorul (16). A urmat un joc în care ”U” Cluj a ținut de minge, dar nu și-a putut crea ocazii mari, reluarea lui Luchin cu capul fiind singura șansă din prima repriză a clujenilor (37).

Goluri de Champions League la Reșița

Fără Costel Enache pe bancă, cel care încă a rămas în izolare, ”U” Cluj n-a avut prea multă forță nici în repriza secundă. Clujenii au acuzat zilele în care nu s-au antrenat, iar unii chiar au avut ușoare simptome de COVID-19.

Gazdele au profitat la maxim și au pus “pe tavă” și un gol splendid, marcat de Cristian Danci, din drop, direct sub transversală (74). ”U” Cluj a prins viteză abia după schimbări, iar tânărul Alex Pop a marcat cu o execuție de finețe, de la limita careului mare.

Au fost secunde de presiune în prelungiri, la poarta Reșiței, dar ”U” Cluj n-a mai izbutit să revină și pierde primul meci de la venirea lui Costel Enache antrenor, după opt partide fără eșec.

În schimb, Alin Minteuan este omul momentului în Liga 2, cu două victorii în două zile, împotriva a două formații care vor promovarea, Concordia Chiajna și ”U” Cluj.

CSM REȘIȚA – UNIVERSITATEA CLUJ 2-1

Ionuț Ilie 16′, Cristian Danci 74′ / Alexandru Pop 85′

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dudea (cpt.), Dumitraș (Chera 61′), L. Acka – Danci, Breșneni – Dat (Vasiu 78′), I. Ilie (Bagherea 70′), Laur. Buș – Astafei (Matulevicius 78′)
Rezerve neutilizate: Zimmermann – D. Ciobanu, Rasoveanu, N. Popescu, Brînzan
Antrenor: Alin Minteuan

”U” Cluj: Vâtcă – Laur. Rus (Inacio Miguel 75′), Gab. Tamaș (cpt.), Luchin, Neciu – Novac (Ribeiro 62′), Telcean (Negrean 75′), Bg. Barbu – Mâneran, Goga (Al. Pop 62′), Ștefănescu (Taub 62′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – I. Filip, Andr. Mureșan, Moraru
Antrenor secund: Cătălin Munteanu

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti). Asistenți: Mihai Marian Ionescu și Nicușor Marin (ambii din Suseni – Argeş). Rezervă: Mădălin Alexandru Dumitru (Piteşti). Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: Miruna Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-u-cluj-incepe-la-ora-1430-banatenii-au-jucat-in-urma-cu-doua-zile-ardelenii-au-facut-o-ultima-data-acum-19-zile-19157407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fanii-resitei-s-au-ales-cu-dosare-penale-dupa-meciul-cu-u-cluj-jandarmeria-a-intervenit-pentru-ca-au-folosit-materiale-pirotehnice-intezise-din-pacate-nu-s-a-intel-19157536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-minteuan-a-surprins-dupa-victoria-resitei-cu-u-cluj-antrenorul-are-o-urma-de-regret-gandul-ma-duce-la-primul-meci-cu-mioveni-unde-am-fost-dezavantajati-de-acel-pena-19157509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

Vlad MĂCICĂȘAN 14 Nov. 2020, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă