Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, vizită de cinci minute la stadionul ”Dan Păltinișanu”. A vorbit despre demolarea arenei și construcția uneia noi: ”Din punct de vedere al Guvernului, este un proiect important și va fi împins înainte”

Anda DELIU 22 May. 2021, 00:51 Liga 2

Vineri, 21 mai 2021, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke (UDMR), a fost în vizită la Timișoara și a trecut și pe la stadionul ”Dan Păltinișanu”. Cu doar 5 minute prevăzute în program pentru acest lucru!

Reprezentantul Guvernului nu a putut spune concret când se va demola actuala arena, dar spune că un stadion modern de 32.000 de locuri pentru Timișoara e o prioritate a statului. La aceeași vizită, Cseke a anunțat că sunt probleme cu licitația pentru Sala Polivalentă de 16.000 de locuri care se va ridica lângă noul stadion.

Attila Cseke, despre noul stadion din Timișoara: ”Este un proiect important și va fi împins înainte pentru a arde etapele acestea de procedură”

Cu obiectivul rezervat pentru o vizită de doar 5 minute la stadionul ”Dan Păltinișanu”, alături de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, Cseke spune că a vrut să vadă cu ochii lui cum stau lucrurile. Deocamdată, nu a înaintat un termen pentru demolarea arenei.

”Am dorit să mergem la fața locului să vadă și ministrul Dezvoltării locul construirii unui nou stadion pentru Timișoara. Nu că nu cred în acte și hârtii, dar dacă tot am venit la Timișoara, unde există un proiect așa de important, am considerat că este obligatoriu să vedem ce avem astăzi. Avem un studiu de prefezabilitate, se lucrează la cel de fezabilitate. În ceea ce privește termenele, nu sunt genul de om care promite termene. Sunt niște proceduri, dar pot să vă garantez că, din punct de vedere al Guvernului, este un proiect important și va fi împins înainte pentru a arde etapele acestea de procedură. După ce vom avea studiul de fezabilitate, acest proiect trebuie să treacă prin trei comitete tehnico-economice, toate cu implicare la minister: primul la CNI, al doilea la ministerul Dezvoltării și, al treilea, un consiliu interministerial, unde trebuie aprobate investițiile”, a declarat ministrul, în vizită la Timișoara.

Demolările, după o hotărâre de Guvern

Anterior în acest an, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că studiul de fezabilitate pentru stadion se va finaliza în martie, iar, apoi, în iulie se va da o hotărâre de Guvern pentru aprobarea investiției noului stadion.

După acest moment, se poate începe licitația pentru proiectul tehnic, iar CJT se poate apuca de demolarea actualei arene.

”După ce vom avea studiul de fezabilitate, lucrurile pot avansa puțin mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie emise. Apoi e nevoie de o hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, care este obligatorie la investiții de peste 40 de milioane de lei”, a mai precizat ministrul Attila Cseke.

Sala Polivalentă, blocată în licitații

Lângă stadion ar urma să apară o Sala Polivalentă de mare capacitate, care are un teren liber de sarcini. Totuși, proiectul este mult întârziat, deoarece licitația pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate s-a contestat și a trebuit reluată.

”S-a reluat procedura de achiziție publică. Am avut contestații și a trebuie să refacem procedura de evaluare, în urma unei decizii a instanței. Avem un câștigător, suntem în perioade de contestații. Dacă nu vom avea contestații, putem merge mai departe”, a mai punctat Attila Cseke.

Foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/presedintele-consiliului-judetean-timis-a-intors-o-ca-la-ploiesti-pentru-noul-stadion-al-timisoarei-asaltat-de-critici-alin-nica-face-pe-eroul-si-spune-ca-va-elimina-pista-de-atletism-propusa-tot-d-19179120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/stadionul-dan-paltinisanu-ar-putea-fi-demolat-la-vara-s-au-stabilit-noi-detalii-pentru-noua-arena-care-se-va-ridica-la-timisoara-si-va-costa-peste-100-de-milioane-de-euro-19158674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-vulpe-da-tarcoale-de-cateva-saptamani-fotbalului-timisorean-a-fost-inclusiv-in-tribunele-stadionului-dan-paltinisanu-la-meciul-in-care-lupii-petrolului-au-pierd-19159137

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/noi-vise-nastrusnice-ale-politicienilor-ar-putea-distruge-inca-un-stadion-de-fotbal-la-timisoara-cfr-casa-leoparzilor-in-pericol-19180971

Anda DELIU 22 May. 2021, 00:51 Liga 2
Pe aceeași temă