Mihai Savin își dorește o Liga 2 tot cu o serie și în noul sezon: ”Actualul format este mult mai atractiv şi nivelul fotbalistic este mult mai ridicat.” Pentru mijlocașul Gloriei, pauza forțată generată de pandemie i-a fost benefică

Marius ANGHEL 23 Jun. 2020, 08:46 Liga 2
Mihai Savin își dorește o Liga 2 tot cu o serie și în noul sezon: ”Actualul format este mult mai atractiv şi nivelul fotbalistic este mult mai ridicat.” Pentru mijlocașul Gloriei, pauza forțată generată de pandemie i-a fost benefică

Printre jucătorii pe care Ilie Stan se va baza la SCM Gloria Buzău în noul sezon de Liga 2 se numără și mijlocașul Mihai Savin (29 de ani), care a fost achiziționat la începutul acestui an, însă care nu a apucat să debuteze oficial la echipa din Crâng. Fostul căpitan al celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, una dintre cele șase cluburi care urmează să joace în play-off-ul de promovare, s-a accidentat în cantonamentul din Antalya și a ratat, astfel, cele două jocuri pe care Buzăul a apucat să le dispute până în momentul suspendării și mai apoi ”înghețării” campionatului din cauza pandemiei de COVID-19.

Mihai Savin și-a revenit după accidentare în această perioadă cu pandemia

Mihai Savin a avut timp în această perioadă în care competițiile sportive au fost suspendate să se refacă din punct de vedere medical, iar acum se antrenează de o săptămână umăr la umăr cu coechipierii săi.

”Pentru mine, personal, pot spune că această pauză forţată a fost una benefică, cu ghilimelele de rigoare. A fost o accidentare care face parte din riscurile meseriei. Din fericire, mi-am revenit complet din punct de vedere medical şi mă bucur că am revenit alături de colegi, la antrenamente.

Este un început pe care l-am aşteptat cu toţii. Un început care vine după o perioadă lungă de inactivitate, o pauză forţată, care ne-a luat bucuria de a juca fotbal. Am început treaba şi aşteptăm cu nerăbdare ca lucrurile să intre în normalitate, astfel încât să-i putem bucura şi pe suporteri, mai ales pe cei buzoieni”, a spus Savin pentru site-ul oficial al SCM Gloria.

Savin ar vrea o Liga 2 tot într-o serie și în următoarea ediție de campionat

Jucătorul originar din Odorheiu Secuiesc speră să scape de accidentări în noul sezon, grupul actual să se mențină, iar echipa să aibă rezultate pentru a atrage cât mai mulți spectatori în tribune.

”De la noul sezon, în primul rând îmi doresc să fiu sănătos, fără accidentări şi să mă antrenez cât mai bine. În al doilea rând, îmi doresc să pot ajuta cât mai mult echipa să obţină rezultate excelente. Este important pentru noi că, în mare, s-a păstrat un grup omogen, cu jucători valoroşi, care se cunosc între ei. Lucru care nu poate decât să ne ajute să ne antrenăm cât mai bine şi să obţinem rezultate care să atragă spectatorii într-un număr cât mai mare la stadion”, spune Mihai Savin.

Mijlocașul și-a spus părerea și despre posibilitățile în care ar putea să fie organizat următorul sezon de Liga 2. ”S-au înaintat două variante. Una cu două serii, aşa cum era înainte, şi alta cu o singură serie. Ei bine, prima variantă ne-ar putea ajuta prin scurtarea distanţelor în deplasare. Totuşi, eu cred că actualul format este mult mai atractiv şi nivelul fotbalistic este mult mai ridicat”, susține Savin.

Federația Română de Fotbal încă nu a anunțat modul în care s-ar putea desfășura noua ediție a Ligii 2, cu o serie sau două, având în vedere că, teoretic, ar trebui să ia startul 23 de echipe în sezonul 2020/2021, după ce nimeni nu a retrogradat din acest sezon afectat de pandemia de COVID-19 și ”înghețat” după doar 24 de etape dintr-un total de 38. Mai mulți reprezentanți ai acestor echipe și-au exprimat public opinia că și-ar dori o echipe de campionat formată din nou din două serii.

Mihai Savin a evoluat în 16 meciuri pentru Turris Oltul Turnu Măgurele în acest sezon de Liga 2. În cariera sa a jucat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna și Rapid, dar a mai trecut și pe Gaz Metan Mediaș, FC Cisnădie, CS Afumați, FCM Baia Mare sau FK Csikszereda.

Foto: SCM Gloria Buzău

Marius ANGHEL 23 Jun. 2020, 08:46 Liga 2
Pe aceeași temă