Mihai Iosif, victorii pe linie cu Rapid de când a revenit ca antrenor principal. Concluziile sale după al doilea succes în trei săptămâni cu Dunărea Călărași: ”Am schimbat anumite chestii tactice și asta a fost”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 21:44 Liga 2

Rapid continuă seria victoriilor cu Mihai Iosif, ajungând la al patrulea succes consecutiv cu acesta întors ca antrenor principal. După două succese în sezonul regular, care au adus calificarea în play-off, pentru giuleșteni au urmat apoi două victorii în grupa de promovare, fiind singura echipă care a reușit acest lucru din cele șase prezente în lupta pentru Liga 1.

După 1-0 cu FK Csikszereda, giuleștenii au trecut cu 4-1 de Dunărea Călărași și revin pe locul 1 în play-off, devansând ”FC U” Craiova la golaveraj.

Rapid, câte două goluri pe repriză cu Dunărea. În două meciuri au dat călărășenilor opt goluri

Începutul jocului cu Dunărea a fost unul pe contre, în care călărășenii au avut situații mai multe și mai clare de a înscrie, însă nu au făcut-o. Aproape din nimic, giuleștenii au înscris de două ori. Prima dată prin Cătălin Hlistei (23′), apoi prin Adrian Bălan (28′), acesta punctând dintr-un penalty obținut tot de el și pe care oaspeții l-au contestat.

Dunărea a avut reacție, și a marcat prin Cristian Bud în minutul 34, însă putea fi 2-2, fiindcă în urmă cu două minute a mai marcat o dată, dar asistentul Adrian Vornicu (Iaşi) a anulat reușit experimentatului atacant pentru un offside inexistent. În partea secundă, Ștefan Pănoiu (53′) și Octavian Ursu (90′) au înscris din nou pentru Rapid, reducând la tăcere adversarul căruia i-a dat opt goluri în total în cele două jocuri directe desfășurate într-un interval de timp de trei săptămâni.

Mihai Iosif, după a doua victorie cu Dunărea în trei săptămâni: ”Ne bucurăm mai cu capul pe umeri”

La finalul partidei, antrenorul Mihai Iosif a tras concluziile. Față de precedentele dăți, de această dată Iosif a fost foarte serios la flash-interviu, parcă supărat pe ceva.

”Luăm fiecare meci în parte, suntem fericiți în acest moment, ne vom bucura în această seară și de mâine ne vom gândi la meciul de joi, de la Timișoara. Ne bucurăm mai cu capul pe umeri.
Dacă aveam o baghetă magică, o înviam pe mama
(n.r. – întrebat dacă are o baghetă magică pentru modul în care a schimbat echipa de când a revenit antrenorul principal). Nu, am venit cu inima deschisă. Am spus, am schimbat anumite chestii tactice și asta a fost. Iar băieții au înțeles absolut totul foarte bine. Aici suntem un grup împreună, nu suntem noi și ei, suntem doar noi”, a spus Iosif la microfonul DigiSport.

”Arătăm din ce în ce mai bine, suntem la a patra victorie consecutivă, marcăm, e al treilea meci în care dăm patru goluri. Poate s-a spus că în meciul trecut nu am jucat bine (n.r. – 1-0 la FK Csikszereda), am mai auzit, dar acest play-off este foarte foarte încins și toate cele șase echipe, așa cum am spus-o la finalul sezonului regular, sunt cu șanse egale și foarte apropiate valoric. Ne bucurăm că marcăm și sper să o ținem tot așa”, a mai declarat Iosif la conferința de presă de după joc.

Iosif, despre absențe și arbitraj

Dunărea nu s-a putut baza nici de această dată pe jucătorii care în sezonul trecut au evoluat la Rapid, din cauza clauzelor pe care le au în contract: Alin Cârstocea, Saifeddine Alami, Sandro Djuric, trei titulari.

”Și noi am avut absenți, nu numai ei, chiar foarte mulți: Rareș Ilie, Drăghiceanu, Zunic, Rareș Lazăr a venit după o accidentare. Deci s-au echilibrat forțele din punctul ăsta de vedere. Dar cine intră pe teren trebuie să compenseze lipsa celor accidentați”, a comentat Iosif.

Antrenorul Rapidului nu a considerat că echipa sa a primit un ajutor din partea arbitrilor, așa cum a susținut Cristian Pustai. Brigada condusă de Andrei Moroiță a avut mai multe decizii controversate, ca penalty-ul din care a marcat Bălan sau golul anulat lui Bud.

”Nu am ce să simt. La 4-1, nu cred că… Dar e problema dânșilor. Nu am comentat niciodată arbitrajul, nu am refăzut nicio fază, deci nu mă pot pronunța. Dacă așa a văzut dânsul la fața locului, eu nu am ce să comentez”, s-a rezumat să spună Mihai Iosif.

Iosif vede o luptă deschisă pentru promovarea în Liga 1: ”Sunt toate echipele de valori apropiate”

Rapid a revenit pe primul loc în play-off după acest meci, pentru a doua etapă consecutivă. Giuleștenii sunt la egalitate cu ”FC U” Craiova, însă au un golaveraj mult mai bun. 5-1 față de 1-0 al oltenilor. Mihai Iosif crede însă că lupta la promovare rămâne deschisă până la final.

”Ca să joci la Rapid, atitudinea asta este primordială. Ăsta este un club unde trebuie să fii cu zâmbetul pe buze mereu, unde trebuie să trăiești fiecare meci, fiecare fază la intensitate maximă. Emoția este caracteristica principală a acestui club.

Lupta la promovare este deschisă, acerbă va fi, foarte foarte grea, cum am spus-o și la începutul acestui play-off. Absolut toate echipele au șanse egale, pentru că sunt toate de valori apropiate. Dacă vom promova cu Rapidul, ar fi un vis împlinit”, a mai spus Mihai Iosif.

Cu 39 de puncte, Rapid e pe locul 1 în play-off. Dunărea, cu 35 de puncte, se află pe locul 4, la egalitate cu CS Mioveni (locul 3). În etapa a 3-a, intermediară, giuleștenii joacă joi, de la ora 16:30, cu frații de la ASU Poli (locul 5, cu 33 de puncte).

https://www.youtube.com/watch?v=_dXOP7ohlzs

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-dunarea-calarasi-se-intalnesc-din-nou-tot-la-buftea-dar-acum-in-play-off-ul-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1900-19178819

Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 21:44 Liga 2
Pe aceeași temă