Minaur și-a reluat antrenamentele cu câteva noutăți în lot. Mihai Iosif a anunțat primele trei achiziții și planurile sale, iar la prima ședință au participat alți trei jucători veniți de la echipe din SuperLigă

Marius ANGHEL 13 Jan. 2023, 14:35 Liga 2

Minaur Baia Mare a dat start pregătirii părții a doua a sezonului de Liga 2 începând de joi, 12 ianuarie 2023. Mihai Iosif a condus prima ședință de antrenament în noul an pe stadionul ”Viorel Mateianu”, iar sub conducerea sa s-au aflat și câteva dintre achizițiile pe care echipa le-a făcut în această pauză de iarnă.

Raul Avram (ex Petrolul) și Petre Ivanovici (ex FK Miercurea Ciuc) au semnat deja cu clubul maramureșean și au început antrenamentele, însă la reunire au fost prezenți și Răzvan Horj, Alexandru Iacob și, din informațiile Liga2.ro, Ștefan Blănaru.

Cu Minaur a semnat și fostul petrolist Senad Jarovic, informație confirmată inclusiv de antrenorul Iosif, însă germano-bosniacul nu a fost prezent la reunire.

Minaur s-a reunit și singurul jucător prezentat dintre cei nou-veniți este Raul Avram

Minaur a susținut joi primul antrenament după vacanța de iarnă, iar clubul nu a comunicat nici până a doua zi lotul de jucători pe care Mihai Iosif l-a avut la dispoziție.

”Minaur s-a reunit astăzi la stadionul Viorel Mateianu pentru a relua pregătirile pentru partea secundă a sezonului competițional 2022/2023 al Ligii 2. Aici e Minaur!”, s-a limitat să anunțe clubul maramureșean, care ”mănâncă” sute de mii de euro bani publici din parte Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, însă nu e în stare să ofere suporterilor săi informații stricte despre echipă.

Minaur a comunicat până la publicarea acestui articol doar acordul cu Raul Avram (foto text 1), portarul fost la Petrolul cu care a semnat încă de anul trecut, când nu se terminaseră meciurile oficiale.

În schimb, jucătorii prezenți la reunire, cei la care a renunțat în această iarnă, cei cu care a semnat, în afară de Avram, sau programul de pregătire rămân enigme până acum.

”Bine ai venit, Raul Avram! Noul nostru jucător este născut pe 20 iunie 1993 și evoluează ca portar. Raul a mai evoluat pentru FC Botoșani, Dacia Unirea Brăila, Farul Constanța, Petrolul Ploiești. Îi urăm bun venit și multă baftă în triciul galben albastru! Aici e Minaur!”, sună comunicatul clubului băimărean privind prima achiziție pentru partea a doua a sezonului, jucător cu care a semnat încă din luna noiembrie a anului trecut!

Mihai Iosif anunță cel puțin patru noi transferuri la Minaur, pe lângă trei perfectate deja

Despre reluarea antrenamentelor și noutăți a vorbit la reunirea lotului antrenorul Mihai Iosif. Acesta a confirmat ceea ce Liga2.ro a prezentat deja până acum, faptul că Raul Avram (ex Petrolul), Petre Ivanovici (ex FK Miercurea Ciuc) și Senad Jarovic (ex Petrolul, ultima dată la FK Sloboda Tuzla) au semnat cu clubul. Dintre aceștia, ultimul nu a fost prezent la primul antrenament, urmând să ajungă în România în zilele următoare.

Iosif a mai spus că echipa sa mai este în discuții cu doi jucători, dar și că va mai face alte două achiziții.

”Am venit cu inima deschisă și hotărât să îndeplinim obiectivul clubului, acela de a rămâne în Liga a 2-a, o ligă extrem de echilibrată.

Momentan, noutăți sunt Avram, Ivanovici… Jarovic, care este și el semnat cu noi, și mai avem două mici probleme de semnătură cu încă doi jucători și probabil vor mai veni încă doi. Împreună cu cei din conducere, cu Vasile Miriuță, am încercat, am stat toată această vacanță, cred că am vorbit cu el la telefon cum nu am vorbit în viața mea cu cineva atât de mult, să găsim cele mai bune soluții pentru a ne îndeplini obiectivul. Acum rămâne de văzut dacă am ales soluțiile bune. Soluțiile bune însemnând și calitate / preț, că până la urmă trebuie să ne încadrăm într-un buget al clubului, nu putem să… Ne dorim fel de fel de jucători, vă dați seama, dar trebuie să ne uităm și la ceea ce putem oferi”, a spus Mihai Iosif (foto text 2) într-un interviu filmat și publicat de club.

Alexandru Iacob, Răzvan Horj și Ștefan Blănaru au fost la reunire. Ultimul a plecat deja după ce a cerut un salariu mai mare

Cu toate că Alexandru Iacob (foto text 3), Răzvan Horj și Ștefan Blănaru au fost și ei prezenți la antrenament, antrenorul nu a scos un cuvânt despre aceștia.

Iacob are 33 de ani, este fundaș și în ultimele două sezoane și jumătate a evoluat la CS Mioveni. În actualul sezon de primă ligă are 8 meciuri disputate (610 minute). A mai jucat la FCSB, Victoria Brănești, Viitorul Constanța, Delta Tulcea, Rapid, Ethnikos Achna (Cipru) și Luceafărul Oradea.

Horj (foto text 4, lângă și apoi ascuns după Avram) este fundaș, are 27 de ani și cariera sa este într-o cădere totată de câteva sezoane bune. S-a înțeles cu Minaur încă din finalul anului trecut, însă nu a semnat nici până în acest moment, deoarece este în litigiu cu Petrolul, de unde vrea bani, în ciuda faptului că nu a jucat în niciun meci pentru echipa ploieșteană, de care este legată de un an de zile! În cariera sa a jucat la CFR Cluj, Viitorul Constanța, FC Voluntari, Ujpest (Ungaria), ”U” Cluj și Gaz Metan Mediaș. În ultimele cinci sezoane are 18 meciuri jucate în campionat la cinci echipe!?

Din informațiile Liga2.ro, la reunirea Minaurului a fost prezent și Ștefan Blănaru, atacant de 33 de ani care în ultimii doi ani a jucat la CS Mioveni. Vârful originar dintr-un sat din județul Timiș se înțelesese cu formația băimăreană și urma să primească un salariu de 3.000 de euro, însă pe fir au intrat FC Brașov și Concordia Chiajna, astfel că jucătorul s-a răzgândit și a cerut și mai mulți ani, 5.000 de euro, conform informațiilor noastre. Minaur nu a fost de acord, iar Blănaru a fost liber să plece, în acest moment, la ora publicării articolului aflându-se la negocieri cu conduderea FC Brașov.

Blănaru a mai jucat în cariera sa la Luceafărul Oradea, FC Olt Slatina, ASU Poli Timișoara, FC Hermannstadt, Petrolul Ploiești și Turris Oltul Turnu Măgurele. La CS Mioveni, în acest sezon, are 14 meciuri (838 minute) în SuperLigă și nu a înscris nicuun gol.

”Suntem în discuții foarte avansate cu încă un fundaș central experimentat (n.r. – cel mai probabil se referă la Iacob, care era la antrenament), cu încă un atacant (n.r. – se referă la Blănaru) și mai căutăm un mijlocaș central”, a spus Iosif, întrebat despre posturile deficitare pe care vrea să le acopere.

Minaur merge în cantonament în Turcia

În ceea ce privește pregătirea, antrenorul echipei din Baia Mare a spus că aceasta va avea loc în primă fază pe plan local, iar din data de 30 ianuarie se va merge, pentru o perioadă de zece zile, în cantonament în Turcia. Primele două amicale stabilite sunt cu CSM Sighetu Marmației (21 ianuarie), din Liga 3, și CA Oradea (28 ianuarie), din Liga 4.

”Vom rămâne în Baia Mare până pe 30 ianuarie, după care vom merge 10 zile într-un stagiu în Turcia. Vom juca pe 21 cu Sighet, pe 28 cu CA Oradea, iar în Turcia avem programate trei partide”, a declarat Mihai Iosif.

Cât despre ultimele trei meciuri din sezonul regular, cu Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă), contra unor echipe care se luptă pentru accederea în play-off, Iosif a spus: ”Avem trei meciuri de foc, cu trei echipe care nu doar că-și doresc accederea în play-off, își doresc toate trei promovarea. Ne vom juca șansa noastră. Mai sunt nouă meciuri, nu doar astea trei și categoric vom încerca să scoatem maximum din absolut toate partidele.”

Minaur ocupă locul 17 în Liga 2 după primele 16 etape, poziția fiind una retrogradabilă. Are 15 puncte acumulate, la fel ca Progresul Spartac, clasata pe locul 18, tot o nou-promovată.

Interviul acordat de Mihai Iosif la reunirea echipei Minaur Baia Mare:

https://www.youtube.com/watch?v=vojr_1xTVhw

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-petrolist-senad-jarovic-revine-in-fotbalul-romanesc-atacantul-germano-bosniac-va-juca-tot-in-liga-2-19257571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-doua-achizitie-a-iernii-19257148

Marius ANGHEL 13 Jan. 2023, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă