„Mi-e frică, vă spun sincer. Sper să înceteze în scurt timp această nebunie.” Vasile Buhăescu povestește de la Huși cum trece prin această perioadă de stare de urgență

Marius ANGHEL 22 Mar. 2020, 09:37 Campionat

Competițiile sportive au fost suspendate în România atâta timp cât este declarată stare de urgență din cauza coronavirusului. Fotbalul nu are nicio șansă să fie reluat mai devreme de 16 mai, iar jucătorii au primit liber să meargă acasă, să încerce să rămână izolați și să se antreneze individual până când se va ieși din această criză.

Atacantul echipei Campionii FC Argeș Valentin Buhăescu (32 de ani) se află la Huși în această perioadă, acolo de unde este originar. Jucătorul formației piteștene a vorbit într-un interviu acordat Ziarul Argeșul cum trăiește aceste evenimente.

„Destul de greu. Campionatul este întrerupt, nu se știe până când. Eu sunt la Huși, alături de familie, și mi-e frică, vă spun sincer. Eu mă tem și când mă urc în avion… În ceea ce privește coronavirusul, am văzut că se exagerează, oamenii cumpără multă mâncare, de parcă vine sfârșitul lumii. Sper să înceteze în scurt timp această nebunie. Este foarte multă agitație. Vreau să reîncepem antrenamentele și meciurile oficiale. Avem de îndeplinit un obiectiv important, trebuie să ne concentrăm și să muncim pentru a realiza ceea ce ne-am propus. Am înțeles că sezonul se va relua după încheierea stării de urgență. Mai avem de așteptat”, a spus Buhăescu, care a dat și un detaliu din „casă”, din viața sa privată: „Soția îmi reproșează că sunt foarte dezordonat și că nu fac totul așa cum dorește ea. Mă înțelege și îmi oferă toată liniștea necesară. Familia locuiește la Huși. Soția și copilul veneau să mă viziteze. Cel mic suferea, pentru că nu eram aproape de el, nu mă puteam juca în fiecare zi cu el, așa cum și-ar fi dorit.”

Buhăceanu are un băiețel, pe Raul, care are 6 ani, iar în curând va mai avea un moștenitor. Soția sa, Raluca, este însărcinată. „Mi se va naște al doilea copil, care va fi tot băiat. Soția mea este însărcinată și urmează să-mi mai ofere încă o comoară”, a spus fotbalistul.

Vasile Buhăescu: „Lupta pentru promovare se va da între cinci echipe”

În cariera sa, Vasile Buhăescu a obținut trei promovări în Liga 1, cu Petrolul Ploiești, ASA Târgu Mureș și Juventus București. Acum speră să își îndeplinească același obiectiv și cu Campionii FC Argeș, echipă cu care se află pe locul 4 în acest moment în Liga 2, la doar un punct în spatele poziției a doua direct promovabile. Atacantul consideră că lupta pentru accederea în prima ligă se va da între cinci echipe, excluzând-o pe UTA, pe care o vede rămasă pe locul 1.

„Suntem pe locul 4, la un punct de CS Mioveni, care este pe locul al doilea. Promovarea se va juca până în ultima etapă. Cu excepția echipei UTA, care este ca și promovată, având un avans de 11 puncte față de ocupanta locului secund, pentru locul al doilea, promovabil, lupta se va da între cinci echipe: FC Argeș, CS Mioveni, Rapid, Petrolul și Turris Măgurele. Fiecare grupare crede că are șanse. Lupta e deschisă, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla. În contextul actual, cu COVID-19, totul este dat peste cap…”, e de părere Vasile Buhăescu.

Vasile Buhăescu a semnat cu echipa piteșteană în vara anului 2017. Atacantul este unul dintre cei mai experimentați și importanți jucători pe care Campionii FC Argeș îi are în lot. În acest sezon are 22 de meciuri jucate dintr-un total de 23 și a marcat 5 goluri, fiind al doilea golgheter al echipei, după Andrei Blejdea, care are 12 goluri înscrise în 24 de jocuri.

În cariera sa, începută la FCM Huși, Vasile Buhăescu a evoluat pentru FC Vaslui (L1), Concordia Chiajna (L2), Petrolul Ploiești (L2), ASA Târgu Mureș (L2), Metalul Reșița (L2), CS Mioveni (L2), Olimpia Satu Mare (L2), Juventus București (L2 și L1) și Campionii FC Argeș (club care inițial, în precedentele două sezoane avea numele de FC Argeș)(L2). Când era la FC Vaslui a jucat în Europa League și preliminariile Ligii Campionilor.

Foto: Flaviu BUBOI, Emanuel Titus ILIEȘI și Gabriela NEACȘU

Marius ANGHEL 22 Mar. 2020, 09:37 Campionat
Pe aceeași temă