Meciul CSM Slatina – CS Mioveni, oprit după doar 15 minute din cauza ninsorii și amânat pentru a doua zi. La Recea s-a jucat în mocirlă | FOTO

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 20 Feb. 2021, 11:58 Liga 2

Două dintre meciurile programate sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, în campionatul Ligii 2, în etapa a 16-a, prima din 2016, se desfășoară în condiții extreme.

La Recea (Maramureș) se joacă pe mocirlă, în timp ce la Slatina (Olt) partida a fost întreruptă după 15 minute, fiindcă ninsoarea a acoperit în întregime suprafața de joc și marcajele nu se mai văd.

Și la meciul Aerostar – Unirea Slobozia, desfășurat în Bacău, terenul este înghețat, însă jucătorii se ”bucură” de razele cu dinți ale soarelui. În schimb, la Miercurea Ciuc, acolo unde se întâlnesc FK Csikszereda și CSM Reșița, condițiile de joc sunt excelente.

La Recea se joacă pe mocirlă

Meciul de la Recea, dintre Fotbal Comuna Recea și Concordia Chiajna, a început cu o întârziere de 8 minute. Terenul de joc arată îngrozitor. E mai mult mocirlă.

În localitatea maramureșeană a nins inclusiv azi-noapte, iar ieri clubul își chema suporterii să ajute la deszăpezit gazonul.

Terenul a fost curățat de zăpadă, însă apa îmbibată în gazon a trasformat suprafața de joc într-o mocirlă. Jucătorii au avut evidente probleme în a evolua pe un asemenea teren, motiv pentru care după prima repriză scorul a fost unul de egalitate, 0-0.

În jurul stadionului totul este alb, acoperit cu un strat destul de gros de zăpadă, iar în preajma terenului de joc sunt mormane de zăpadă.

La Slatina, meciul a fost acoperit de zăpadă și oprit după 16 minute

În partida de la Slatina, dintre echipa locală, CSM, și CS Mioveni, condițiile de joc sunt și mai extreme.

Încă dinaintea partidei, terenul era acoperit în întregime de zăpada care a căzut în azi-noapte. Organizatorii au trasat terenul dând zăpada la o parte, însă fiindcă a continuat să ningă, suprafața de joc a devenit în întregime albă.

În minutul 16, arbitrul Bogdan Dumitrache (Bucureşti) a oprit jocul pentru refacerea marcajelor, iar jucătorii au fost trimiși la vestiare.

UPDATE: Meciul de la Slatina a fost amânat, fiindcă organizatorii nu au putut reface suprafața de joc utilizabilă în decurs de o oră de la oprirea partidei. Jocul a fost amânat pentru mâine, duminică, de la ora 13:00.

Teren înghețat la stadionul Aerostar din Bacău, suprafață de joc excelentă la Miercurea Ciuc, la polul frigului în România

În Bacău, meciul dintre Aerostar și Unirea Slobozia se dispută pe un teren înghețat și denivelat, în timp ce la ”polul” frigului în România, la Miercurea Ciuc, partida dintre FK Csikszereda și CSM Reșița se desfășoară în condiții excelente.

Harghitenii și-au modernizat în urmă cu doi ani suprafața de joc, au instalare de degivrare sub gazon, iar acest lucru se vede din plin. Chiar dacă temperatura este aproape de 0 grade, iar în preajma stadionului totul este alb, din cauza zăpezii căzute în ultima perioadă, terenul de joc este însă impecabil.

Investițiile se văd din plin. Mai nou, la stadionul din Miercurea Ciuc vor continua lucrările de modernizare a stadionului. Guvernul din Ungaria va acorda un buget de 3 milioane de euro pentru ca harghitenii să-și mai facă încă o tribună, una de 1400 de locuri.

DESFĂȘURAREA ETAPEI a 16-a o poți urmări AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-iar-apoi-le-urmeaza-dunarea-calarasi-farul-19170265

 

 

 

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 20 Feb. 2021, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă