Meciul UTA – Petrolul, transformat în eveniment cultural la Arad! Suporterii vor putea urmări jocul pe un ecran amplasat în centrul orașului. Reacția halucinantă a primarului și numărul biletelor virtuale vândute până luni seară

Marius ANGHEL 30 Jun. 2020, 00:36 Liga 2
Meciul UTA - Petrolul, transformat în eveniment cultural la Arad! Suporterii vor putea urmări jocul pe un ecran amplasat în centrul orașului. Reacția halucinantă a primarului și numărul biletelor virtuale vândute până luni seară

După ce a scos la vânzare bilete virtuale pentru meciul cu Petrolul, ”pentru a întări legătura dintre suporteri și echipă”, UTA vine cu o nouă inițiativă înaintea debutului în play-off-ul de promovare din Liga 2. Clubul arădean le va pune la dispoziție fanilor un ecran în Piața Avram Iancu unde să se strângă și să urmărească împreună derby-ul cu gruparea ploieșteană, scrie Sport Arad.

UTA – Petrolul, eveniment cultural la Arad

Primăria Arad și-a dat acordul, urmând a încadra această acțiune a ”Bătrânei Doamne” la capitolul eveniment cultural, doar astfel de acțiuni organizate în aer liber având posibilitatea de a strânge un maximum de 500 de spectatori în această perioadă de pandemiei. În continuare, pe stadion, la meciuri de fotbal, publicul are interzis, autoritățile considerând că există un risc prea mare de răspândire a noului coronavirus.

”Pe lângă ideea de a oferi bilete pentru arena virtuală, clubul nostru s-a gândit să creeze o punte între echipă și fani și prin chemarea acestora la un spectacol fotbalistic în aer liber. Sigur, ne pare rău susținătorii noștri nu vor fi fizic pe arena >, dar 500 dintre ei, atât cât ne permite legea, vor putea vedea în direct partida pe un LED amplasat în Piața Avram Iancu. Îi mulțumim primăriei pentru că a răspuns pozitiv și foarte rapid solicitării noastre, în acest moment avem toate avizele necesare. Hidratarea fanilor va fi asigurată de comercianții din zona Pieței, iar cu restul detaliilor organizatorice vom reveni în zilele ce urmează”, a declarat, pentru Sport Arad, Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA, candidat la primăria Arad din partea partidului UDMR.

De altfel, o astfel de idee poate avea la Ploiești și Petrolul, acolo unde maximum 500 de suporteri s-ar putea strânge în fața unui ecran pentru a urmări meciul echipei favorite cu UTA, ținând cont că ”lupii galbeni” nu se pot deplasa la Arad pentru a-i susține pe jucătorii lui Costel Enache de la fața locului.

Reacție halucinantă a primarului Călin Bibarț: ”Facem primul pas spre Liga 1, indiferent de câte piedici ne vor mai pune miticii”

Pe stadion, tot în aer liber, acolo unde spațiul este mult mai vast, spectatorii nu au voie la meciuri de fotbal.

”E o normalitate și o gândim și pentru următoarele meciuri. Facem primul pas spre Liga 1, indiferent de câte piedici ne vor mai pune miticii, ca s-o spun pe aia dreaptă”, a spus primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț.

Nu este clar pe cine face Bibarț ”mitici”. Există posibilitatea să îi facă în acest fel pe semenii săi, politicienii, actualii guvernanți, cei care mențin în continuare măsuri de restricție pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Ori îi caracterizează în acest mod pe cei de la FRF, care au decis înjumătățirea punctelor înainte de intrarea în play-off, măsură în urmă căreia UTA se consideră dezavantajată. ”Miticul” simbolizează superficialitatea și neseriozitatea.

Primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț (foto în dreapta, alături de Alexandru Meszar).

UTA a vândut 1.400 de bilete virtuale pentru meciul cu Petrolul

UTA – Petrolul, meci care contează pentru prima etapă dintre cele cinci ale play-off-ului Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 17:00, la Arad, pe stadionul Motorul.

Pentru acest joc, UTA a anunțat luni seară că a vândut deja 1.400 de bilete virtuale. Acestea pot fi achiziționate atât online, cât și fizic, de la sediul clubului. Costul unui astfel de bilet virtual e de 10 lei.

10 dintre aceste bilete au fost cumpărate de Emanoil Gherghel (foto), component al echipei arădene în anii ’60, devenit mai apoi conducătorul clubului. ”Îi mulțumim, pe această cale, și îi urăm multă sănătate!”, a scris UTA pe site-ul oficial.

”Până la această oră, incluzând și biletele on-line, suntem în măsură să vă anunțăm că cifra totală este aproximativ 1.400, cifră care ne mulțumește, având în vedere că mai sunt încă cinci zile în care pot fi cumpărate bilete”, a informat UTA.

Dacă ar fi avut acordul de a organiza meciul cu spectatori, UTA ar fi putut găzdui pe stadionul Motorul maximum 3.700 de persoane, atât cât are capacitatea arena din Aradul Nou.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-pinzaru-revine-in-liga-2-cu-speranta-promovarii-in-liga-1-unul-dintre-cei-mai-longevivi-antrenori-ai-esalonul-secund-merge-la-uta-19137250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/o-vorba-buna-pentru-un-loc-in-loja-ionut-popa-a-fost-condus-pe-ultimul-drum-insa-nu-si-de-suporterii-echipei-uta-19137139

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-mai-jucat-un-amical-inainte-de-meciul-oficial-cu-uta-lupii-si-au-luat-revansa-in-fata-viitorului-insa-a-echipei-u19-a-clubului-constantean-19137128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-a-incheiat-pregatirea-play-off-ului-fara-sa-dispute-un-joc-amical-laszlo-balint-speram-ca-aspectul-motivational-si-forta-grupului-sa-faca-din-nou-diferenta-19137077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-echipelor-din-play-off-ul-ligii-2-daca-autoritatile-vor-permite-accesul-spectatorilor-pe-stadion-in-limita-a-10-la-suta-din-capacitatea-arenei-unde-se-joaca-uta-e-codasa-argesul-sta-cel-mai-19135424

Marius ANGHEL 30 Jun. 2020, 00:36 Liga 2
Pe aceeași temă