Meciul Rapidului cu Campionii FC Argeș, ”cel mai important de până acum”. Dan Alexa: ”Îmi doresc să jucăm ca în ultimele 30 de minute de la Ploieşti.” Giuleștenii nu au niciun gol marcat în cele cinci jocuri oficiale din 2020

Andrei PASCU 20 Jul. 2020, 17:54 Liga 2

Dan Alexa, antrenorul echipei Rapid, a prefațat duelul pe care giuleștenii îl vor avea marți, pe teren propriu, cu Campionii FC Argeș, de la ora 18:30. Dat fiind faptul că până acum echipa sa a obținut doar două puncte în primele două meciuri din play-off-ul Ligii 2, Alexa nu vede altă variantă decât victoria în Regie. Se așteaptă ca jucătorii săi să înțeleagă situația în care se află și să presteze un joc mai solid, precum ultimele 30 de minute din partida cu Petrolul, a accentuat antrenorul.

Dan Alexa: ”Vom juca cel mai important meci de până acum”

Până acum a fost destul de mulțumit de jocul echipei, dar a recunoscut că în față fotbaliștii nu au fost foarte inspirați și atacanții nu au dat un randament foarte bun, așa cum se aștepta înaintea startului play-off-ului.

”Mâine vom juca cel mai important meci de până acum pentru că este obligatoriu să câştigăm. FC Argeş a pierdut doar un joc sub comanda lui Ionuţ Badea, dacă nu mă înşel, aşa că este o echipă care ne poate pune probleme. Însă nu avem decât varianta victoriei. Am arătat spirit la Ploieşti, pentru că a fost un meci special şi am reuşit să ieşim bine din el.

Mâine trebuie să abordăm meciul cu foarte multă încredere, personalitate şi curaj pentru că sunt trei puncte vitale. Îmi doresc să jucăm ca în ultimele 30 de minute de la Ploieşti. Jucătorii trebuie să înţeleagă faptul că au valoare şi pot să câştige. Sper ca mâine să reuşim să înscriem, pentru că aceasta este principala noastră problemă. Deşi ne creăm ocazii, ne lipseşte ceva, dar poate că mâine vom reuşi să marcăm”, a declarat Dan Alexa în cadrul conferinței de presă.

În cele cinci meciuri oficiale jucate de Rapid în 2020, echipa nu a înscris niciun gol: 0-0 cu Turris Oltul, 0-0 cu ASU Poli, 0-1 cu CSM Reșița (în sezonul regulat), 0-0 cu CS Mioveni și 0-0 cu Petrolul (în play-off).

Dan Alexa în meciul dintre Petrolul și Rapid, scor 0-0, desfășurat la Ploiești. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Dan Alexa: ”Urmează două meciuri acasă şi trebuie să profităm şi să câştigăm”

Alexa vrea ca în ultimele trei partide din turneu, Rapid să obțină șapte puncte, cel puțin. Își dorește ca jucătorii săi să ia toate punctele în duelurile de pe teren propriu, din ”Regie”, și să mai scoată unul pe teren străin.

”Cu un nou meci egal va fi foarte greu. Deşi eu am spus că dacă vom reuşi șapte puncte în ultimele trei meciuri vom avea şansa să promovăm direct. Însă trebuie să ne câştigăm meciurile de acasă. Am ieşit din două deplasări grele la Mioveni şi Ploieşti. Acum urmează două meciuri acasă şi trebuie să profităm şi să câştigăm”, a continuat Alexa.

Antrenorul nu a uitat de cele întâmplate la meciul cu Petrolul, de la Ploiești, când adversarii au primit acceptul să repete o lovitură de pedeapsă de trei ori. Își dorește ca în meciul cu Campionii FC Argeș să nu se mai întâmple asta.

”La Ploieşti nu a fost un arbitraj prost, a fost un arbitraj catastrofal. A fost vorba de toată maniera de arbitraj… şi vreau să cred că toată brigada a prins atunci o zi slabă. Vreau să cred că a fost o brigadă neexperimentată, chiar dacă Dima are şi meciuri de Liga 1. Aşa că mâine îmi doresc să avem un arbitraj corect, echidistant, care să nu influenţeze sub nicio formă rezultatul final. Vreau să cred că la Ploieşti a fost doar un accident care nu se va mai repeta”, a precizat ”principalul” cu privire la partida cu Petrolul, din etapa a doua.

Labeau și Voicu ar putea juca împotriva piteștenilor 

În ceea ce privește situația jucătorilor Brighton Labeau și Ionuț Voicu, aceștia sunt apți de joc și vor fi în lot. Ar putea juca împotriva piteștenilor, după ce în primele două etape nu au evoluat nici măcar un minut.

”Labeau s-a antrenat normal, are deja peste o săptămână cu echipa. Ionuţ Voicu a reintrat şi el în programul echipei şi va fi apt pentru meciul cu FC Argeş. În acest meci nu mă bazez pe Piriz. În ansamblu sunt foarte mulţumit de tot lotul, mulţumit şi de jucătorii care au evoluat mai puţin pentru că au înţeles lucrul ăsta. Pentru că va veni momentul în care vom apela la ei”, a încheiat Dan Alexa.

În ceea ce-l privește pe atacantul Brighton Labeau (24 de ani), acesta a revenit în cele din urmă în România la începutul lunii iunie, după ce pe toată perioada stării de urgență instaurată la noi în țară, din cauza pandemiei COVID-19, a fost plecat acasă, în Franța. Este în urmă cu condiția fizică, iar revenirea la un program normal de pregătire necesită timp. Colegii lui au deja o bună perioadă de antrenamente în față.

Până să se întoarcă, Rapid a jucat trei partide de verificare în această perioadă de pregătire, cu Dinamo (scor 0-1), cu Astra (scor 2-2) și cu Turris Oltul (scor 4-1), iar Labeau abia acum a venit la antrenamentele giuleștenilor.

Prin această poză, Rapid vrea să arate că Ionuț Voicu se află în lot, după ce fundașul, căpitanul echipei, a lipsit până acum din lotul giuleștenilor în primele două jocuri din play-off. Suporterii echipei se întrebau dacă nu cumva Ionuț Voicu a fost îndepărtat. Foto: FC Rapid 1923

Rapid a jucat două meciuri în play-off-ul Ligii 2 și a ajuns la 21 de puncte. A evoluat în compania Petrolului, la Ploiești (scor 0-0), dar a făcut același scor alb și în prima etapă, cu CS Mioveni. Se află pe locul 4, fiind la egalitate cu CS Mioveni și Petrolul, dar e la trei puncte în urma celor de la Turris Oltul, și la cinci de liderul UTA. Sub Rapid se mai situează Campionii FC Argeș, cu 20 de puncte, cu o singură partidă la activ

În ultimele trei etape din turneu, Rapid mai are de jucat cu Campionii FC Argeș, acasă, cu UTA Arad, în deplasare, și cu Turris Oltul, acasă.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/videos/835789136947015/

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-are-un-singur-gand-inaintea-meciului-cu-rapid-cum-sa-castigam-antrenorul-spune-cum-a-incercat-sa-ridice-gradul-de-pregatire-al-jucatorilor-sai-si-unde-ii-vede-periculos-19139861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-tofan-vrea-sa-scoata-rapid-din-lupta-pentru-promovare-mergem-in-regie-sa-luam-trei-puncte-pentru-noi-e-un-avantaj-ca-meciul-se-va-juca-fara-suporteri-19139852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-baiat-bun-dar-face-greseli-crede-ca-e-dumnezeu-florin-manea-a-dat-cartile-pe-fata-dupa-plecarea-de-la-rapid-victor-angelescu-si-daniel-pancu-criticati-de-fostul-di-19139790

Andrei PASCU 20 Jul. 2020, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă