Marius Stan revine în politică și va candida pentru un nou mandat ca primar al orașului Galați. Are sau nu Petrolul de suferit?

Marius ANGHEL 09 Jan. 2020, 22:59 Diverse
Marius Stan revine în politică și va candida pentru un nou mandat ca primar al orașului Galați.** Are sau nu Petrolul de suferit?

Marius Stan (62 de ani), președintele clubului Petrolul Ploiești, are și altă preocupare în afară de activitatea de la echipa prahoveană, unde are ca obiectiv promovare, însă cu care se află tocmai pe locul 8 după încheierea primei părți a sezonului Ligii 2. Stan a decis să revină în politică, iar vineri, 10 ianuarie, își va lansa oficial candidatura pentru obținerea unui al doilea mandat ca primar al orașului Galați, funcție pe care a mai ocupat-o între 2012 și 2016.

Alegerile locale vor avea loc în 2020, astfel că abia acum iese la iveală adevăratul motiv al anunțului din 2 decembrie 2019, când Marius Stan spunea că va demisiona de la Petrolul indiferent dacă echipa va promova sau nu în Liga 1. Campania electorală începe după anunțul oficial, astfel că rămâne întrebarea dacă Stan va mai fi concentrat la fel de mult pe funcția pe care o ocupă la Petrolul și pe obiectivul pe care îl are.

Marius Stan, candidat pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Galați

Marius Stan, fostul primar al municipiului Galați, actualul președinte al clubului Petrolul Ploiești, intră în cursa pentru fotoliul de edil-șef al Galațiului din partea partidului „Împreună Pentru Moldova”. Anunțul oficial al candidaturii lui Marius Stan pentru funcția de primar la alegerile locale din 2020 va fi făcută vineri, 10 ianuarie.

„Organizația din Galați a Partidului Împreună Pentru Moldova vă invită la o conferință de presă, care va avea loc vineri, 10 ianuarie, ora 11.30.
Principalul subiect va fi anunțarea oficială a candidaturii domnului Marius Stan, pentru funcția de Primar al Municipiului Galați, la alegerile locale din 2020″
, se arată într-un comunicat remis presei de formațiunea politică.

Omul de fotbal a mai fost primarul municipiului Galați între 2012 și 2016, după ce a candidat din partea partidului PNL și a câștigat într-un moment în care era simpatizat de gălățeni în urma câștigării campionatului României de către Oțelul, club la care era președinte.

Partidul pe care îl va reprezenta acum, „Împreună Pentru Moldova”, este o formațiune politică apărută ca urmare a demersului „România vrea autostrăzi – #șîeu”, precum și a Asocialției Civice „Împreună pentru A8”. În luna octombrie 2019, partidul „Împreună Pentru Moldova” a fost înregistrat oficial și are ca membri fondatori un ieșean, Cătălin Urtoi, și un gălățean, Marian Dumitru.

Marius Stan va fi primul reprezentant al unui partid care își anunță oficial intenția de a candida pentru Primăria Galați la alegerile din 2020. Fostul primar al Galațiului se va bate pentru un nou mandat cu actualul edil-șef, Ionuț Pucheanu (PSD). Alți candidați în lupta electorală ar putea fi Onuț Atanasiu (PNL), Cătălin Cristache (PMP) și Bogdan Rodeanu (USR).

Alegerile, adevăratul motiv al anunțului demisiei lui Stan de la Petrolul?

Fără doar și poate, participarea lui Marius Stan la alegerile pentru a obține un nou mandat ca primar al Galațiului este și adevăratul motiv pentru care anunța la începutul lunii decembrie 2019 că va demisiona de la Petrolul la finalul sezonului. Actualul președinte al clubului ploieștean va dori să se concentreze 100 la sută pe alegeri și pentru a obține din nou funcția de edil-șef.

Stan nu a dorit să spună la acel moment de ce va demisiona, ulterior precizând că a fost o tactică pentru a trage un semnal de alarmă către jucători și staff tehnic cu două etape înainte de finalul primei părți a sezonului, într-un moment în care echipa nu avea rezultatele așteptate.

„Indiferent cum se termină acest sezon, chiar dacă Petrolul promovează (și o să promoveze!), sunt decis să părăsesc gruparea și să-mi văd de viață! Nu este o decizie luată la cald, este hotărârea mea și veți vedea că o voi respecta!”, spunea Marius Stan în cadrul emisiunii Neconvențional a postului local Ploiești TV.

După 21 de etape desfășurate din acest sezon al Ligii 2, Petrolul ocupă locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte acumulate. Primele trei clasate, UTA, CS Mioveni și Rapid, au 41, 37 și 35 de puncte. Campionatul se reia pe 22 febuarie, iar echipa ploieșteană va încerca să promoveze cu un nou antrenor, Costel Enache, care i-a luat locul lui Flavius Stoican.

Miercuri, Petrolul s-a reunit cu 18 jucători. Lista neagră a președintelui Marius Stan cuprinde zece fotbaliști din lotul din prima parte a sezonului: Cezar Lungu, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Alexandru Zaharia, Alexandru Munteanu, Cătălin Ștefănescu, Guy Gnabouyou, Mădălin Mihăescu, Ionuț Cioinac și Bogdan Gavrilă. Dintre aceștia, doar Guy a semnat rezilierea, în timp ce Gavrilă ar putea primi o nouă șansă.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 09 Jan. 2020, 22:59 Diverse
Pe aceeași temă