Marius Stan, la prezentarea noului antrenor al Petrolului: „Președintele are, în sfârșit, prerogative 100 la sută.” De când și l-a dorit la echipă pe Costel Enache

Petrolul Ploiești are, începând de astăzi, 17 decembrie 2019, un nou antrenor principal, în persoana lui Constantin Enache (46 de ani), care a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă organizate la stadionul „Ilie Oană”. Alături de Enache a stat președintele Marius Stan, cel care e la a doua numire a unui antrenor principal la Petrolul, după ce mandatul lui Flavius Stoican a fost întrerupt în această pauză de iarnă, după ce echipa a terminat prima parte a sezonului abia pe locul 8, destul de mult sub pozițiile care asigură promovarea în Liga 1.

Marius Stan: „Președintele are, în sfârșit, prerogative 100 la sută și îmi vor fi respectate”

În deschiderea conferinței de presă, Marius Stan a vorbit despre o primă parte a campionatului sub așteptări și de faptul că de acum înainte va avea atribuțiile pe care trebuia să le aibă încă din vară, când a fost numit în funcție. „Președintele are, în sfârșit, prerogative 100 la sută”, a spus conducătorul Petrolului, care e de părere că altfel nu se poate obține cu adevărat performanțe la Ploiești.

„Sper să fie un moment de bun augur. Niciodată o despărțire de cineva nu e o bucurie, pentru că ea se produce dacă lucrurile nu funcționează. Și, la noi, din păcate, o recunoaștem, lucrurile nu au funcționat, sunt departe de a fi așa cum ne-am dorit noi. Am fi dorit acum să fim la o cupă de șampanie a bucuriei, nu una amară, cum o să bem după. Ne-am fi dorit să avem punctele cel puțin aproape de cele pe care ni le-am propus, dar încercăm să uităm, încercăm să ne facem planurile pe mai departe, astfel încât într-o formulă nouă să putem remonta ce se poate remonta până la sfârșitul campionatului.

Mă simt dator să spun că am avut o serie de ședințe încheiate cu o concluzie, cu o concluzie care trebuia să fie de la bun început a colaborării noastre, cel puțin a mea cu clubul din Ploiești. Președintele are, în sfârșit, prerogative 100 la sută și nu vreau să mai dezvolt, să mă întorc în trecut, dar, din momentul de față, prerogativele îmi vor fi respectate. Vă spun cu mâna pe inimă. În momentul în care se întâmplă altfel, am renunțat. Și nu renunț pentru că sunt lipsit de curaj, laș, ci pentru că am convingerea că fără respectarea unor principii clare, sănătoase în activitatea asta, nu se poate ajunge nicăieri. Adică nu se poate ajunge la o performanță adevărată. Mi-am asumat în totalitate, în ședințele pe care le-am avut, atât în cea AGA, cât și la întâlnirile cu fanii, cu membrii condatori, responsabilitatea obținerii promovării în acest campionat. Dacă nu se va întâmpla așa, aveți un paratrăznet, aveți în cine să dați, pe cine să huliți, să înjurați. Pe mine și atât”, a spus Marius Stan.

„A fost alegerea mea încă de astă vară. Din mai multe motive, colaborarea a fost amânată”

Președintele Petrolului a spus apoi că prima sa opțiune încă din vară pentru banca tehnică a fost Costel Enache, care în acel moment era la Astra. Antrenorul va avea ca obiectiv promovarea, iar în situația în care nu va fi realizat va duce la demisie.

„Plecând de la premisa asta, am cerut să stabilesc colaboratorul de pe banca tehnică. Cel la care ne-am oprit este cel care este alături de mine: Costel Enache. Și mărturisesc că a fost alegerea mea, și poate confirma lucrul ăsta, încă de astă vară. Din mai multe motive, colaborarea a fost amânată. Sper ca acum, în ceasul al 12-lea, pentru că nu este ușor ceea ce ne-am propus împreună, nu este ușor de realizat, plecăm cu un handicap, dar suntem încrezători că vom realiza obiectivul pe care ni l-am propus. Un obiectiv care rămâne același: promovarea. Nici nu se poate gândi altceva. În situația nerealizării obiectivului, încă o dată, mă simt dator să spun, demisia mea este deja dată, nu e niciun fel de problemă. Același lucru se va întâmpla și cu Costel Enache, care va avea un contract clar stipulat, cu obiectivul de promovare. În cazul nerealizării, contractul rămâne a fi de rediscutat”, a mai transmis Marius Stan.

În cariera de antrenor, Costel Enache a condus echipele CSM Roman, Ceahlăul, CSM Poli Iași, FC Botoșani, Astra și FC Hermannstadt. În plus, a fost selecționer la naționala U18 și U19 a României.

Petrolul iernează pe locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte acumulate în 21 de etape, la zece, respectiv șase puncte de UTA și CS Mioveni, primele două clasate pe pozițiile direct promovabile. Rapid, ocupanta locului 3, care duce la barajul pentru Liga 1, are patru puncte în plus față de echipa ploieșteană. Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2020, iar Petrolul are meci pe teren propriu, cu Dunărea Călărași. În retur, Petrolul mai are de disputat, efectiv, 16 meciuri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă