Marius Măldărășanu, sleit de puteri după victoria la limită obținută de FC Hermannstadt cu FC Buzău: ”Au fost momente bune, dar sunt dezamăgit de perioada în care am avut superioritate”. Ce așteaptă în următoarele etape

Răzvan STÎNGĂ 01 Aug. 2021, 14:20 Liga 2

FC Hermannstadt a avut mult de muncă pentru a putea obține primele trei puncte din noul sezon al Ligii a 2-a, în chiar prima etapă. FC Buzău a fost un oponent puternic, iar sibienii s-au impus, la final, la un gol diferență, cu 2-1. Asta după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1.

Marius Măldărășanu: ”Au fost momente bune, dar cel mai mult sunt dezamăgit de perioada în care am avut superioritate” 

Antrenorul trupei din Sibiu, Marius Măldărășanu, a părut epuizat la interviul acordat imediat după finalul partidei. Chiar dacă i-a lăudat pe jucătorii săi că au scos cele trei puncte din partida cu FC Buzău, au fost momente care l-au nemulțumit.

Este vorba de momentul în care buzoienii au marcat pentru 1-0, dar și pasajele de joc din ultimele 15 minute, când FC Hermannstadt, deși a avut un om în plus pe teren, nu a reușit să își adjudece victoria la mai mult de un gol.

Măldărășanu speră acum ca acest succes să aducă un moral mai bun la nivelul vestiarului, iar entuziasmul să se simtă în confruntările următoare, pentru că FC Hermannstadt are, la nivel declarativ, drept obiectiv, revenenirea în Liga 1.

”Pot să mă bucur, pentru că viața noastră, a antrenorilor, este destul de scurtă și am trăit periculos. Am început meciul bine, pe o căldură insuportabilă și exact la ce ne așteptam, acel joc de tranziție pozitivă și contraatac pe care știam că îl vom practica, ei au ajuns în preajma careului și am luat un gol.

Felicit băieții pentru că au avut puterea de a reveni, ca efort, ca atitudine, ca joc. Au fost momente bune, dar cel mai mult sunt dezamăgit de perioada în care am avut superioritate. O echipă care are o posesie foarte bună 11 contra 11, de-a lungul meciurilor amicale și chiar și azi, pe urmă să nu poți să ai mingea, asta mi-a dat un pic de gândit. Din cauza presiunii obiectivului.

Sper să reglăm, și odată cu această victorie încrederea jucătorilor să fie din ce în ce mai mare”, a afirmat Marius Măldărășanu imediat după partida disputată la Mediaș, pentru pagina de Facebook a clubului, FC Hermannstadt.

Silviu Balaure: ”E important că am început Liga 2 cu dreptul”

Silviu Balaure, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lotul sibienilor, a vorbit și el despre partida cu FC Buzău. La fel ca antrenorul său, a recunoscut că au fost momente în care echipa nu a arătat foarte bine.

”A fost un meci foarte greu. Noi cred că am început foarte bine primele 15 minute, după aceea am fost puțin dominați. Ne-au dat un gol la singura lor ocazie, dar important e că am reușit să marcăm până la pauză, pentru că altfel eu cred că ne făceau un meci foarte dificil.

E important că am început Liga 2 cu dreptul, sper să continuăm așa și să reușim promovarea”, a afirmat Silviu Balaure.

Silviu Balaure și Baba Alhassan, marcatorii sibienilor cu FC Buzău 

FC Buzău a condus cu 1-0 în partida de la Mediaș, prin reușita lui Cristian Ciobanu, din minutul 26. FC Hermannstadt a revenit înainte de pauză, în minutul 43, chiar prin Balaure. Golul victoriei a fost reușit de sibieni în minutul 48, grație golului lui Baba Alhassan.

FC Buzău a jucat în inferioritate numerică din minutul 77, după ce Sebastian Ghinga a văzut roșu direct.

FC HERMANNSTADT – FC BUZĂU 2-1

Silviu Balaure 43′, Baba Alhassan 48′ / Cristian Ciobanu 26′

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea, Bejan (Antoche 46′), I. Stoica (cpt.), Opruț – Andr. Lungu (Mino Sota 69′) – Balaure, Alhassan, I. Năstăsie (P. Petrescu 69′), Oroian (C. Popescu 87′) – Buhăcianu (Plazonja 87′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Al. Vodă, Tomșa, Buzan
Antrenor: Marius Măldărășanu

FC Buzău: R. Stoian – Oteliță (R. Zamfir 85′), Wiktorski (Gaitan 85′), Ghinga (cpt.), C. Toma (90+2′) – Cr. Ciobanu, Mondragon (A. Lopez 66′), Ekollo, Cârstocea (Al. Munteanu 66′) – Chică-Roșă, T. Oltean
Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Andronic, D. Rogac, I. Neacșu
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Sebastian Ghinga 77′ (roșu direct)

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

În etapa următoare, FC Hermannstadt va juca în deplasare cu Unirea Constanța, iar FC Buzău va juca acasă, cu Universitatea Cluj.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

Răzvan STÎNGĂ 01 Aug. 2021, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă