Marius Măldărășanu pleacă mulțumit de pe ”Ilie Oană”: ”Este un punct câștigat pe terenul Petrolului, nu meritam mai mult, trebuie să fim realiști.” Antrenorul de la FC Hermannstadt, despre șansa ratată de a urca pe locul 1

Marius ANGHEL 06 Apr. 2022, 22:42 Liga 2

FC Hermannstadt a obținut o remiză albă pe ”Ilie Oană”, scor 0-0 cu Petrolul, în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, ratând, astfel, șansa de a urca pe primul loc, în cazul în care s-ar fi impus la Ploiești. La finalul partidei dintre primele două clasate din eșalonul secund, în grupa de promovare, antrenorul Marius Măldărășanu s-a declarat mulțumit de punctul obținut de echipa sa.

Sibienii au avut situații bune la poarta lui Avram, însă n-au înscris. Măldărășanu: ”Trăgând linie, este un punct câștigat, nu meritam mai mult”

Trupa sibiană a început curajos meciul de la Ploiești, Alhassan (11) a avut prima ocazie, cu o lovitură de cap din fața careului mic, însă Avram a reținut fără probleme. Jucătorii lui Măldărășanu au jucat dezinvolt, au combinat frumos în dreapta între Hora și Alhassan (25), însă africanul, neatacat de Meijers în careu, a finalizat modest, mult pe lângă colțul lung. Ultimele zvâcniri în atac în prima repriză ale Hermannstadtului le-au avut Pantea (34, șut bun de la distanță reținut de Avram) și Opruț (34, centrare-șut din stânga la colțul scurt, la care Avram s-a repliat și a prins), pentru ca apoi petroliștii să preia total controlul jocului și să preseze în încercarea de a debloca tabela pentru prima dată acasă în acest play-off.

În partea secundă, sibienii au avut puține momente în care au ieșit din propria jumătate, însă în minutele puține în care s-au aflat în fața porții lui Avram au beneficiat de două situații bune de a marca. Stoica (63) a trimis cu umăr pe lângă bară, însă Avram a plonjat și a respins în corner, iar Paraschiv (66) a avut a trimis cu capul din 5 metri în urma centrării din corner, însă a făcut-o peste poartă.

”Au fost două reprize, să zic așa, diametral opuse. În primele 30 de minute din prima repriză am făcut un joc bun din punct de vedere al construcției, posesiei. Nu am avut foarte multe ocazii. Nu i-am lăsat să contruiască și, bineînțeles, în multe situații, și de partea noastră, și de partea lor, s-a ajuns cu minge lungă, luptă, bătaie, mingea a doua. Însă, repriza a doua, a fost o dominare clară a Petrolului, ne-am retras foarte mult, și ei au pus presiune pe noi. Niciodată nu cer retragerea, dar poate mentalul duce acolo. I-au simțit, că, într-adevăr, au pus presiune mare. Trăgând linie, este un punct câștigat, nu meritam mai mult, trebuie să fim realiști. Este un punct câștigat pe terenul Petrolului. Până la urmă, clasamentul contează la final”, a fost analiza jocului de la Ploiești făcută de Marius Măldărășanu.

”N-am jucat la orice echipă, am jucat la Petrolul Ploiești”

Cu o victorie la Ploiești, FC Hermannstadt ar fi egalat Petrolul la puncte și ar fi depășit-o la golaveraj, unul mai bun. Măldărășanu e realist și spune că era greu de câștigat pe ”Ilie Oană”.

”Am spus-o la început, clasamentul asta arăta. Dacă am fi câștigat, treceam pe primul lor, însă nu jucam la orice echipă. Jucam la Petrolul Ploiești, echipa care a dominat campionatul până în momentul ăsta. Au și ei probleme în ultimele etape, dar noi nu am venit ca o favorită certă, trebuie să fim realiști. Dacă puteam scoate mai mult era perfect, însă, cel puțin pentru noi, e echitabil rezultatul, nu meritam mai mult de un punct”, a comentat ploieșteanul Marius Măldărășanu la microfonul DigiSport.

Măldărășanu nu o mai vede pe Petrolul principala favorită la promovare: ”Clasamentul se poate schimba de la etapă la etapă”

Întrebat dacă Petrolul este principala favorită la promovare, antrenorul echipei FC Hermannstadt, fost fotbalist lansat chiar de la Petrolul, crede că orice se poate întâmpla în acest play-off, deci, implicit, că trupa ploieșteană nu mai e principala candidată la obținerea unui loc direct în Liga 1, așa cum era de părere nu cu mult timp în urmă, înainte de începerea acestui turneu.

”Clasamentul se poate schimba de la etapă la etapă. Petrolul, chiar dacă are ceva probleme acum, a avut un avans foarte mare, își mai permite câte un meci egal, poate chiar și o înfrângere când și când, pentru că, știm foarte bine, ne vom mai întâlni și noi cu Clujul, și Clujul cu Steaua, și noi cu Steaua, se vor pierde puncte. Sunt puse multe puncte în joc și orice se poate întâmpla”, a spus Măldărășanu.

Ionuț Stoica: ”Cred că am face față la Liga 1, amândouă echipele, și U Cluj”

La finalul meciului de la Ploiești a vorbit și căpitanul echipei FC Hermannstadt în partida cu Petrolul, Ionuț Stoica.

”E un punct bun, mai ales că am jucat în deplasare și ei au avut sprijinul publicului, care chiar contează. Obiectivul nostru e să promovăm, ca și ei. Da, era un obiectiv să trecem pe primul loc, dar atât am putut astăzi. Play-off-ul este destul de puternic, nu mă așteptam. Cred că am face față la Liga 1, amândouă echipele, și U Cluj”, a spus fundașul, nesigur în unele intervenții ale sale în fața jucătorilor Petrolului.

  • FC Hermannstadt în remiza cu Petrolul de la Ploiești: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (I. Năstăsie 65′), Seto Mino, Biceanu (Buhăcianu 82′) – Balaure (P. Petrescu 58′), I. Hora (D. Paraschiv 58′), C. Popescu (Al. Oroian 82′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Antoche, Tomșa, Blejdea.

FC Hermannstadt rămâne pe locul 2 în play-off și va întâlni ”U” Cluj în etapa 4

După trei etape disputate în play-off, Petrolul ocupă în continuare locul 1 în clasament, cu 51 de puncte acum, în timp ce FC Hermannstadt se situează pe locul 2, cu 48 de puncte.

Ultimul meci al etapei are loc mâine seară, între ”U” Cluj (44 puncte) și Steaua (41 puncte). Clujenii se pot apropia la un punct de FC Hermannstadt și la patru de Petrolul. Sau poate profita Steaua, care, cu un succes, vine la patru puncte de FC Hermannstadt și la șapte de Petrolul.

În etapa a 4-a, FC Hermannstadt o întâlnește tocmai marți, la Mediaș, de la ora 19:00, pe ”U” Cluj.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dreptunghiul-verde-de-pe-ilie-oana-transformat-in-tabla-de-sah-primele-clasate-petrolul-si-fc-hermannstadt-zgarcite-cu-fotbalul-19226231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1900-pe-ilie-oana-echipa-ploiesteana-se-poate-distanta-din-nou-sau-poate-pierde-primul-loc-in-liga-2-dupa-multe-etape-19226075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-ambele-formatii-cauta-primul-succes-in-grupa-de-promovare-19226053

Marius ANGHEL 06 Apr. 2022, 22:42 Liga 2
Pe aceeași temă