Marius Măldărășanu e pro sistem play-off / play-out în Liga 2 și crede că nemulțumiți vor fi mereu: ”Ar stabili un clasament final un pic mai sportive.” Cum trece financiar Metaloglobus prin această criză | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 26 Mar. 2020, 17:21 Campionat
Marius Măldărășanu e pro sistem play-off / play-out în Liga 2 și crede că nemulțumiți vor fi mereu: ”Ar stabili un clasament final un pic mai sportive.” Cum trece financiar Metaloglobus prin această criză | EXCLUSIV

Marius Măldărășanu (44 de ani), antrenorul echipei Metaloglobus București, formație aflată la egalitate de puncte cu Rapid după 24 de etape, e de părere că în orice mod ar continua campionatul Ligii 2 în acest sezon suspendat momentan din cauza pandemiei de coronavirus vor apărea nemulțumiri. Personal, ploieșteanul are și plusuri și minusuri legate de varianta în care se decide continuarea într-un sistem play-off / play-out.

De exemplu, pe Măldărășanu îl încântă faptul că prezența în play-off îi va asigura echipei sale continuitate și în următoarea ediție a eșalonului secund, însă nu e prea încântat de faptul că ar urma să piardă cele trei puncte la ”masa verde” câștigate cu exclusa Sportul Snagov. Totodată, antrenorul echipei Metaloglobus dezvăluie ce alte nemulțumiri există în acest moment la nivelul discuțiilor legate de acest posibil sistem în care s-ar putea relua campioantul.

”Orice decizie s-ar lua, vor exista nemulţumiri. Asta este clar. Aud că se va juca în sistem play-off / play-out. M-ar putea avantaja, că deja Metaloglobus, o echipă mică, va fi în continuare, la anul, în Liga a 2-a. Dar, dacă mă uit în clasament, suntem la două puncte de locul 2. În momentul în care se joacă cu play-off, atunci, luându-ne punctele cu Snagov, ne ducem deja la cinci puncte de locul 2. Asta însemnând că e foarte greu de recuperat cinci puncte în şapte etape, dacă, într-adevăr, se va juca pe acest sistem.
Oricum ai da-o, există nemulţumiri. Mă gândesc că am văzut pe mulţi, de la echipe care au probleme mai mari în clasament, mă refer la retrogradare, că unii spun că au jucat doar 22 de meciuri, alţii 23. Fiecare a fost avantajat sau dezavantajat de-a lungul timpului. De ce spun asta? Suntem echipe care am câştigat pe teren cu Daco-Getica, iar alte echipe au pierdut pe teren cu Daco-Getica şi în momentul în care ni s-au luat punctele noi am fost ăia dezavantajaţi. Şi acum văd că unii spun că au un joc în minus şi aşa mai departe. Mă refer la Reşiţa, sau ceva de genul. Oricum ai da-o, există nemulţumiri”, a spus Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Marius Maldarusanu urmareste meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj (tricou negru) si Metaloglobus (tricou galben) din etapa 24 a Ligii a 2-a, disputat pe Cluj Arena, sambata, 7 martie 2020. FLAVIU BUBOI/MEDIAFAX FOTO

Marius Măldărășanu e de accord cu play-off / play-out: ”Încercând să duci campionatul de la A la Z în această vară, rişti să sacrifici un pic campionatul următor”

Fostului antrenor al Astrei e de acord până la urmă cu play-off / play-out și cu scăderea celor trei puncte din victoriile la ”masa verde” cu Snagov, însă nu concepe ca sezonul să fie decis cu rezultatele înregistrate până în acest moment. Măldărășanu crede însă și că întinderea campionatului prea mult va afecta și următoarea ediție.

”Dacă se va decide să se joace play-off, e clar că trebuie să se scadă punctele tuturor echipelor care au luat punctele la ”masa verde”, pentru că, până la urmă, nu am câştigat nimic pe teren. Dacă asta va fi ultima decizie, ştiu că vor fi meciuri mai puţin şi se va termina, totuşi, campionatul, că asta este ideea. Altfel, rămânând 14 etape, sunt foarte multe meciuri ca să joci, nu ştiu, de la jumătatea lui iunie, poate. Încercând să duci campionatul de la A la Z în această vară, rişti să sacrifici un pic campionatul următor. Indiferent că se va începe la 16 mai, la 1 iunie sau la jumătatea lui iunie, trebuie să se joace cumva genul ăla de meciuri, un singur meci între echipe. Se trage la sorţi şi joci cu o echipă acasă, cu cealaltă în deplasare. Dar, cel puţin, este un pic mai sportiv decât să se îngheţe de tot. Ar fi şapte meciuri pentru echipele din play-off şi celelalte vor avea nouă, ceea ce este mult mai ok. Deci, repet, ca să se stabilească la finalul campionatului un clasament un pic mai sportiv decât s-ar îngheţa de tot, pentru că am înţeles că există şi riscul ăsta. Nu ştiu. Sunt atâtea variante. Unii vor să nu mai retrogradeze nicio echipă din Liga 1 şi automat cele din Liga a 2-a au jucat degeaba. Mă refer la cele care, într-adevăr, şi-au dorit promovarea. De asta spun că, orice decizie s-ar lua, vor fi nemulţumiri. Important e să fie cât mai puţine”, a mai declarat Mădărășanu, care nu întâmpină probleme, nici el, nici jucătorii săi, în această perioadă în care coronavirusul începe să ia vieți și în România: ”Toată lumea este bine, familiile lor sunt bine. Doamne fereşte. Le-am recomandat să stea, pe cât posibil, în casă. Este bine să stăm în casă pentru a nu ne expune mai mult părinţii şi bunicii. Trebuie să fim optimişti”.

Metaloglobus e cu banii la zi. Măldărășanu: ”Avem un patron de lăudat, și eu nu sunt genul de om pupincurist”

Această criză sanitară din întreaga lume dă peste cap și economia. Tot mai multe cluburi din fotbalul românesc încearcă în această perioadă să facă reduceri de cheltuieli pentru a putea supraviețui. La Metaloglobus, momentan, nu par să fie niciun fel de probleme.

Marius Măldărășanu spune că finanțatorul ‎Imad Kassas, om de afaceri din Siria, este de lăudat că plătește salariile la zi și nu a adus în discuție reducerea contractelor cel puțin în această perioadă în care activitatea sportivă este întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus.

”Nu sunt probleme absolut deloc. Chiar s-a plătit şi ultimul salariu. Totul e la zi. Nici nu au fost discuţii, până în momentul ăsta, de anumite strategii, privind salariile, diminuarea, ş.a.m.d. Nu, nu s-a discutat şi nu cred că se va întâmpla. Avem un patron de lăudat şi să ştii că nu sunt genul de om… cum să spune eu, pupincurist, pe româneşte, să îmi laud eu patronul. Nu. Este de lăudat pentru că, din Liga a 2-a, ca patron, nu prea ai beneficii. Şi, atunci, nu este uşor.
De aia există şi o diferenţă de buget sau de salarii între echipele echipele finanţate de patron şi celelalte. Există o competiţie, totuşi, neloială, dar asta este. În situaţia asta, chiar îl felicit, pentru că face eforturi mari şi în momentele astea de criză cu pandemia asta îşi plăteşte jucătorii fără a avea nici măcar o discuţie pe tema asta”, a mai spus Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

  • După 24 de etape desfășurate în Liga 2, Metaloglobus ocupă locul 7, cu 37 de puncte, la egalitate cu Rapid, care are însă un golaveraj mai bun. Bucureștenii conduși de Marius Măldărășanu sunt la doar două puncte de echipele clasate pe locurile 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul, care duc la promovare directă, respectiv barajul de promovare. Fostul antrenor al Astrei are ca obiectiv o clasare mai bună decât a avut echipa din Capitală în sezonul trecut, atunci când a terminat pe locul 9.
Marius ANGHEL 26 Mar. 2020, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă