Marius Măldărășanu, după informațiile președintelui AFAN că FC Hermannstadt riscă să nu primească licența pentru Liga 1: ”Se încearcă o destabilizare a noastră!”

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 08 Mar. 2022, 13:54 Liga 2
Marius Măldărășanu, după informațiile președintelui AFAN că FC Hermannstadt riscă să nu primească licența pentru Liga 1: ”Se încearcă o destabilizare a noastră!”

Antrenorul echipei FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a vorbit luni, în declarațiile de presă înainte de meciul cu ”U” Cluj, și despre informațiile lansate în mass-media de Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN), la începutul acestei săptămâni, conform cărora clubul sibian are o situație dificilă din cauza procesul de intrare în insolvență și că e în pericol de a nu primi licența pentru viitorul sezon al Ligii 1.

Hulubei a spus că știe că FC Hermannstadt are probleme în demersul de aprobare a planului de reorganizare și că, pe lângă acest demers, trebuie să depună și dosarul de licențiere pentru Liga 1, unul deloc ușor de făcut.

Marius Măldărășanu nu crede că la FC Hermannstadt sunt probleme cu insolvența: ”Eu știu că lucrurile sunt pozitive și totul decurge normal

Măldărășanu crede că este vorba de o informație menită să destabilizeze echipa sa, dar susține că astfel de zvonuri nu îi afectează pe jucători și pe cei din stafful tehnic.

”Înainte de meciul de la Chiajna, din toamnă, înainte de meciul de la Brașov, la fel au apărut niște articole, că pleacă președintele nostru, Dani Coman, în contextul în care el anunțase cu mult timp în urmă că nu pleacă. Dar, erau două meciuri importante, au apărut aceste articole într-un moment greu al nostru.
Acum, iar un meci foarte important, apare o altă știre, probabil se încearcă o destabilizare, nu știu, noi suntem pregătiți de orice, nu vreau să ne gândim la așa ceva. Nu este treaba noastră (n.a. a jucătorilor și celor din stafful tehnic) vizavi de acel plan de reorganizare, eu știu că lucrurile sunt pozitive și totul decurge normal. Noi suntem foarte liniștiți, repet, e o încercare de destabilizare care nu ține la Hermannstadt.
Suntem conștienți că, până la urmă, este o artă a războiului, se încearcă fel și fel de tertipuri, nu plecăm urechea, din punct de vedere mental nu ne va afecta, cu siguranță”, a spus Marius Măldărășanu.

Emilian Hulubei, despre situația echipei FC Hermannstadt: ”Dacă până la 30 aprilie planul de reorganizare nu va fi aprobat, Hermannstadt nu va primi licenţă pentru participarea în Liga 1”

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori și membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, este o persoană mai mult decât avizată care poate vorbi despre problemele cluburilor din fotbalul românesc.

Reacția lui Marius Măldărășanu, vizavi de informațiile furnizate de Hulubei, cum că au menirea să-i destabiliza lui echipa, este una hilară.

”Nu cred că iese din insolvenţă. Din păcate, la ei e o altă problemă, pentru că a fost contestată intrarea în insolvenţă şi nu se ştie ce se întâmplă în momentul ăsta. Ca să poţi promova trebuie să iei licenţa pentru a participa în Liga 1.

Documentele pentru licenţă sunt depuse până pe 30 aprilie. Până acum, FC Hermannstadt nu are un plan de reorganizare aprobat, iar dacă până la 30 aprilie planul de reorganizare nu va fi aprobat, Hermannstadt nu va primi licenţă pentru participarea în Liga 1 şi atunci se zbat degeaba, intră în play-off degeaba, pentru că nu vor avea drept de promovare”, a declarat Emilian Hulubei la Sport Total FM.

Președintele AFAN este circumspect în ceea ce privește viitorul echipei sibiene, chiar dacă președintele FC Hermannstadt, Dănuț Coman, i-a spus că totul se va rezolva: ”Din câte am vorbit cu Dani Coman, el zice că nu e niciun fel de problemă de aprobare a planului de reorganizare, dar timpul e foarte scurt și vor avea foarte multe de făcut, vor avea de muncit ca să reuşească până la 30 aprilie să-şi facă și dosarul de licenţiere şi să li aprobe planul de reorganizare.”

FC Hermannstadt e calificată în play-off

FC Hermannstadt s-a calificat matematic în play-off-ul Ligii 2 cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, fiind a doua echipă care și-a îndeplinit acest obiectiv, după liderul Petrolul, care o făcuse cu cinci etape înainte de final. Au fost urmate de Universitatea Cluj, cu două etape înainte de final, și Steaua București, din weekendul trecut.

Pentru celelalte două locuri care duc în play-off se luptă în ultima etapă, programată la finalul săptămânii următoare, patru echipe: Concordia Chiajna, FC Buzău, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia.

Dintre primele patru calificate, Steaua nu are drept de promovare, fiind un club de drept public. Dacă FC Hermannstadt nu-și rezolvă planul de reorganizare privind insolvența, atunci sibenii nu vor primi licența pentru Liga 1, ceea ce înseamnă că joacă degeaba în play-off, neavând nici ei drept de promovare.

Reamintim că în play-off participă șase echipe, iar primele două clasate la finalul celor zece etape (meciuri tur/retur) promovează direct în Liga 1, iar următoarele două vor merge la baraj de promovare cu formații din prima ligă.

FC Hermannstadt, clasată acum pe locul 2 în Liga 2, cu 38 de puncte, joacă astăzi, de la ora 19:00, pe teren propriu, la Mediaș, meciul cu Universitatea Cluj (locul 3, 36 puncte), în încheierea etapei a 18-a, penultima a sezonului regular.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-inaintea-derby-ului-fc-hermannstadt-u-cluj-pentru-locul-2-in-liga-2-avem-jucatori-inteligenti-si-suntem-constienti-de-importanta-celor-trei-puncte-19222308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-panduru-a-prefatat-partida-universitatii-cluj-cu-fc-hermannstadt-si-a-anuntat-accidentarea-unui-fotbalist-important-are-ruptura-de-ligamente-pe-cine-vor-sa-transfere-19222290

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 08 Mar. 2022, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă