Marius Măldărășanu, după ce a învins Petrolul, ”una dintre echipele mele de suflet”, cât și pe nașul său: ”Aveau de unde!” Antrenorul de la FC Hermanstadt și-a dat seama cum trebuie să abordeze restul sezonului pentru a promova

Marius ANGHEL 26 Nov. 2021, 21:22 Liga 2

FC Hermannstadt a pus punct seriei de 12 victorii consecutive a Petrolului, câștigând la Mediaș cu 1-0, în etapa a 15-a a Ligii 2, și apropiindu-se la cinci puncte de liderul clasamentului. Sibienii au redus, astfel, semnificat diferența pe care o avea echipa ploieșteană, cu doar patru runde rămase din sezonul regular înainte de accederea în play-off-ul de promovare.

Sibienii au învins Petrolul după un meci ”foarte tacticizat”

Silviu Balaure a decis derby-ul dintre ocupantele locurilor 3, respectiv 1, cu un gol marcat în minutul 70, după o fază cu o gafă a portarului Avram și un asist simplu al lui Plazonja. Sibienii au fost mai preocupați de atac în acest meci, însă situațiile de poartă au venit cu pipeta, în timp ce Petrolul a jucat la egal și atunci când s-a trezit a fost prea târziu, reușind performanța de a nu avea nicio ocazie, în ciuda faptului că are al doilea cel mai bun atac din campionat.

”O victorie mare, contra unei echipe, cum am spus și la conferință, completă, și îmi mențin părerea, pentru că până acum e echipa cea mai puternică din toate punctele de vedere. A fost un meci foarte tacticizat, mai ales în prima repriză s-a văzut că fiecare în momentul în care adversarul avea posesia se retrăgea și încerca să închidă culoarele de pas”, a spus Marius Măldărășanu modul în care a văzut acest meci.

Măldărășanu: ”În Liga a 2-a trebuie să ai mare grijă și să joci la rezultat”

Jocul de la Mediaș a fost unul plictisitor, greu de privit de spectator și telespectator. Mălădărășanu crede că la fel va fi și în play-off, unde vor fi zece etape în care să se decidă promovatele. Antrenorul ploieștean al FC Hermannstadt preferă rezultatul în detrimentul fotbalului spectacol, cum spera la momentul debutului de campionat.

”Probabil așa va fi și în play-off, în momentul în care îți joci promovarea. Probabil suporterii își doresc goluri multe, își doresc ocazii multe, dar și noi, antrenorii, și echipele ne cunoaștem între noi foarte bine și încercăm să ne blocăm în primul rând. Se pare că, până la urmă, în Liga a 2-a trebuie să ai mare grijă și să joci la rezultat. Eu, când am începutul campionatul, chiar mi-am dorit mai mult, și din punct de vedere a calității jocului, și îmi doresc în continuare, dar este o realitate că rezultate te țin și pe tine, ca antrenor, și, până la urmă, astea contează”, a spus, la microfonul DigiSport, Marius Măldărășanu, care și-a dezvăluit și tactica de la acest meci, lucrată încă din pauza generată de meciurile naționalelor, chiar dacă între timp a avut și un meci cu Astra, care s-a dovedit facil de câștigat: ”Am schimbat puțin sistemul, deja de vreo două săptămâni, însă din pauză am jucat un amical cu Gaz Metan Mediaș și am încercat să schimbăm sistemul, să jucăm 4-3-3, tocmai în ideea de a ne gândi doar la acest meci cu Petrolul, sincer vă spun asta. Pentru că trebuia să avem superioritate la mijlocașul terenului, am surprins un pic prin Sîntean. Mulți nu se așteptau. Dar avem probleme de lot, cu Buhăcianu care și-a rupt clavicula în meciul amical (n.r. – cu Gaz Metan, în urmă cu două săptămâni), și rămâneam într-un singur atacant, Plazonja, și riscam dacă jucam cu el de la început, ca pe parcurs să nu avem atacant.”

  • FC Hermannstadt în meciul cu Petrolul: Muțiu – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – P. Petrescu (cpt.), Mino Sota, I. Năstăsie (Alhassan 81′) – Balaure (Buzan 83′), Al. Oroian (Bucuroiu 81′), Sîntean (Plazonja 66′). Rezerve neutilizate: I. Pop – Tomșa, Issah, Antoche, Elbers.

Petrolul a avut de unde lăsa puncte: ”Nae e nașul meu și Petrolul e una dintre echipele mele de suflet, dar au de unde!”

Victoria cu Petrolul a fost una meritată pentru FC Hermannstadt, fiindcă sibienii au încercat mai mult să își creeze ocazii și să marcheze, lucru care le-a ieșit puțin mai bine față de adversari. Măldărășanu a făcut pe modestul și a lăsat la latitudinea altora să considere dacă această victorie a fost sau nu corectă.

”Dar, una peste alta, las pe ceilalți să spună dacă e o victorie meritată! Nae e nașul meu și Petrolul e una dintre echipele mele de suflet, dar au de unde! Probabil, în viitorul apropiat sau îndepărtat voi antrena Petrolul, dar acum mi-am dorit să câștig, pentru că ăsta este obiectivul și dacă n-am fi câștigat rămâneam în plasa pentru locul 2, dar, așa, luăm și noi o opțiune destul de bună pentru locul 1. Contează acum și ce fac celelalte contracandidate”, a mai spus Marius Măldărășanu, care n-a dorit să comenteze despre următorul adversar, ultimul din 2021: ”Am jucat cu Steaua, acum cu Petrolul și urmează al treilea meci cu altă echipă din primele șase, un meci la fel de important, un meci tare, dar, deocamdată vreau să mă bucur de această victorie și pe urmă, de mâine, vom analiza Chiajna.”

Măldărășanu încearcă să adoarmă Petrolul: ”Are prima opțiune. Lupta pentru locul 2 e foarte aprigă”

Întrebat dacă lupta pentru promovare se va da în patru, între Petrolul, ”U” Cluj, FC Hermannstadt și Concordia, Măldărășanu și-a axact mai mult răspunsul tot pe Petrolul. Antrenorul echipei sibiene consideră trupa ploieșteană principala favorită la accederea în Liga 1, însă tot el a spus apoi că mai sunt o mulțime de puncte puse în joc și că se poate întâmpla orice. Avantajul de puncte pe care și-l luase echipe ”găzară” se poate topi chiar din acest an, în cazul în care și în ultima etapă va pierde, urmând să întâlnească ”U” Cluj.

”Petrolul are, poate, prima opțiune. Trebuie să recunoaștem, chiar dacă noi am venit la cinci puncte. Cinci puncte nu sunt puține, dar cred că rămâne o luptă pentru locul 2 foarte aprigă. Depinde și de Petrolul, ce va face în continuare. Însă, mai este o etapă, după care alte trei în primăvară și se termină regularul și atunci vom vedea. E clar că se va juca totul în play-off”, a comentat Măldărășanu, care a mai spus că FC Hermannstadt a pierdut puncte importante în fața unor nou-promovate: ”Noi am oscilat în evoluții, am pierdut niște puncte, dar mulți nu înțeleg că Liga a 2-a este foarte diferită și noi avem jucători foarte buni, însă s-au bazat doar pe calitățile lor, pe valoare, și nu tot timpul joacă valoarea. Am spus-o, o repet, este și vina mea, pentru că nu m-am făcut foarte bine înțeles, pentru că Liga a 2-a e total diferită. Și astăzi au arătat, într-adevăr, cu trebuia să arătăm și în alte meciuri cu echipele mici sau nou-promovatele, care ne-au pus probleme, gen Dejul, unde am pierdut două puncte, și celelalte două meciuri pe care le-am câștigat în minutul 90+3 (n.r. – 3-2 cu Șelimbăr și 2-1 cu FC Brașov). Asta e, cu suferință, dar ăsta este fotbalul. Vom vedea.”

FC Hermannstadt poate termina etapa tot pe locul 3. În ultimul meci din acest an joacă la Chiajna

Cu 34 de puncte, FC Hermannstadt a urcat pentru moment pe locul 2 în Liga 2, fiind la cinci puncte sub Petrolul și având unul în plus față de ”U” Cluj, care urmează să joace duminică cu Astra.

Sibienii pot termina etapa tot pe locul 3, iar în ultimul meci din 2021 vor evolua în deplasare la Concordia Chiajna (locul 4, 31 puncte), la 3 decembrie, de la ora 17:00.

Declarațiile date de Marius Măldărășanu după FC Hermannstadt – Petrolul 1-0:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 26 Nov. 2021, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă