Marius Baciu, șocat și acum de modul în care a fost ridicat de „mascați” de la stadion: „Zici că eram cel mai mare criminal din lume.” Ce i-a spus copilului său

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 19:21 Campionat

Marius Baciu a revenit, duminică seară, la meciul cu Universitatea Cluj (scor 1-1), pe banca echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, după ce la ultimul joc a avut parte de un coșmar. La finalul partidei desfășurate pe 13 noiembrie la București, cu Sportul Snagov (câștigat cu 3-2), fostul jucător al Stelei a fost ridicat de „mascați”, trupele speciale DIAS (Departamentul de Intervenție și Acțiuni Speciale), și dus la Parchetul Tribunalului București pentru a răspunde întrebărilor procurorilor. Împotriva lui Baciu s-a făcut o plângere din partea unui părinte al unui fost jucător pe care l-a antrenat la Daco-Getica, în care era acuzat de luare de mită, iar după declarații a fost lăsat să plece acasă.

Marius Baciu: „Mergeam de bună voie, liniștit și nu cred că trebuia să facă așa ceva”

Modul în care a fost luat de la stadion de trupele speciale DIAS l-a marcat pe Marius Baciu. Antrenorul a crezut că este parte o unei farse și nu înțelege nici acum de ce a fost tratat așa. Acesta a vorbit, la finalul meciului cu „U” Cluj, din nou despre evenimentele din urmă cu o săptămână.

„Vreo șase, șapte au venit acolo, vreo trei polițiști civili, la poartă mai erau vreo șapte, opt mascați. Am zis că nici în filme nu vezi așa ceva. Erau copii pe acolo, erau speriați. A început lumea să plângă. Pur și simplu nu știam ce se întâmplă. Suntem într-un film, se întâmplă ceva, se filmează. Pur și simplu, dacă mă chema, mergeam de bună voie, liniștit și nu cred că trebuia să facă așa ceva. Totuși, e o durere în sufletul meu. Lumea mă cunoaște, eu am lucrat și am investit foarte mult în copii. Mă cunoaște multă lume. Am avut numai la școala mea de fotbal peste 200 și ceva de copii. Nu am avut o problemă în viața mea, nu că am avut nemulțumiri. Eu, pur și simplu, nu mi-am băgat copilul meu să joace, pentru că am considerat că dacă cineva e mai bun decât el să nu îl stopez”, și-a amintit Marius Baciu, la microfonul TelekomSport.

Lui Baciu aproape că i-au dat lacrimile atunci când a spus cum a trăit copilul său momentele în care a fost luat de la stadion.

„Când vezi ce scrie în ziar, te poți gândi că, mamă, Marius Baciu a ajuns șeful mafiei. Zici că eram cel mai mare criminal din lume. Copilul meu plângea. Plângea și se uita în stânga, dreapta, și spunea că nu e ăsta tata. Știu cine e tata. I-am zis, tati nu a furat un ou de la nimeni, stai liniștit. Asta e durerea și ce mă doare foarte mult”, a mai spus Marius Baciu.

În acest sezon, Marius Baciu a antrenat echipele Daco-Getica București (etapele 1-13), care s-a retras apoi din campionat, și Turris Oltul Turnu Măgurele. La formația din Teleorman are patru meciuri pe bancă până acum, cu Csikszereda (0-1), Ripensia (3-3), Sportul Snagov (2-3) și „U” Cluj (1-1).

În cariera de antrenor, Marius Baciu a antrenat echipele Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Silvania Șimleu Silvaniei, ACSMU Politehnica Iași, Flacăra Făget, SC Bacău, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Voința Saelele (actuala Turris-Oltul Turnu Măgurele, ex Voința Turnu Măgurele), Concordia Chiajna și Daco-Getica București.

Captură foto: TelekomSport

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 19:21 Campionat
Pe aceeași temă