EXCLUSIV | Marcel Abăluță a plecat de la Astra, președintele Marian Costea a anunțat jucătorii cine este noul antrenor. Conducătorul spune pe ce condiții trebuie să se plieze

Marius ANGHEL 25 Jan. 2022, 15:29 Liga 2
EXCLUSIV | Marcel Abăluță a plecat de la Astra, președintele Marian Costea a anunțat jucătorii cine este noul antrenor. Conducătorul spune pe ce condiții trebuie să se plieze

Astra s-a despărțit de Marcel Abăluță, antrenorul cu care președintele executiv Marian Costea ajunsese la un acord, cel care a condus echipa în primele două săptămâni de pregătire din acest an. Conducătorul și ”principalul”, acesta din urmă absent la amicalul din weekend cu Petrolul după că ”a răcit”, au purtat discuția decisivă după jocul test cu liderul Ligii 2.

George Șanțmare conduce antrenamentele Astrei, Lavi Hrib e deținătorul de licență

Din informațiile Liga2.ro, luni, la revenirea jucătorilor la antrenament, tot la Ploiești, Marian Costea i-a anunțat că noul antrenor este Lavi Hrib și că cel care se va ocupa de antrenamente va fi George Șanțmare (foto, în dreapta), ”secundul” venit odată cu Abăluță și care a condus echipa inclusiv la amicalul cu Petrolul. Totodată, informațiile Liga2.ro sunt că fostul atacant al Stelei, Hrib, le-a comunicat în față jucătorilor că el nu îi va antrena.

”Au rămas Lavi Hrib și George Șanțmare, care erau în staff și când era Marcel Abăluță. I-am anunțat pe jucători că vor continua cu Șanțmare. Lavi Hrib se va implica mai puțin, că el nu va participa la antrenamente. El urmărește meciurile, transmite informații la pauză”, a recunoscut Marian Costea pentru Liga2.ro.

Lavi Hrib are licența necesară pentru a fi antrenor principal la Liga 2, în timp ce George Șanțmare nu.

Marian Costea și-ar dori un antrenor ”cum a fost Florin Stîngă”

Președintele executiv al Astrei s-a arătat deranjat de declarațiile date de Marcel Abăluță despre plecarea de la echipă, însă nu a dorit să spună public motivul neînțelegerilor.

”Abăluță a fost în probe. Eu nu mă apuc acum să spun de ce n-am mai semnat contractul cu el, că eu n-am mai vrut să semnez.
E o tentă împotriva mea, care eu știu de către cine este dată. Sunt hârșâit în fotbalul ăsta și în viața asta. Am vreo 40 de ani în fotbal, în funcții, nu ca masor, nu am fost a zecea roată la căruță. Am lucrat cu oameni și cu antrenori ok. Nu caut antrenori pe care eu să-i controlez, cărora să le dau bilețele”, s-a rezumat să spună conducătorul Astrei, care nu știe în acest moment dacă va mai aduce vreun alt antrenor, unul ”care să accepte condițiile acestea și care consider că este și bun și dornic de afirmare, cum a fost Florin Stîngă. Trebuie să mă pliez pe condițiile pe care le am.”

”De când am venit, încerc imposibilul. Eu cred tare mult că ne vom salva”

Marian Costea spune de ce condiții dispune la Astra pentru a crea un lot competitiv, care să se prezinte decent la meciurile din campionatul Ligii 2: ”Avem un buget foarte mic și trebuie să mă pliez pe el, nu-mi permit să plătesc salarii mai mari de 2.500 de lei, începând cu antrenorul și terminând cu masorul.”

Conducătorul Astrei încă mai crede că poate salva echipa de la retrogradare, deși în clasament are doar 5 puncte, iar primul loc care teoretic duce la barajul de menținere este ocupat de FC Brașov, care are 12 puncte. Din sezonul regular au rămas de disputat trei etape, iar în play-out fiecare echipă va mai disputa încă cinci jocuri.

”Îmi pasă foarte mult, de aceea am venit alături de Petre Buduru, ca să încerc imposibilul. De când am venit, încerc imposibilul. Am oprit, prin acțiunile mele, depunctările, încerc să aduc jucători cu care consider că ne vom salva. Eu cred tare mult că ne vom salva. Încerc ca să aduc un antrenor care e dornic să intre în această treabă. Vreau să asigur echipei, cu banii și cu toate neajunsurile pe care le avem, și un climat și niște condiții normale, să aibă antrenament, să aibă unde să se antreneze. Nu știe nimeni că atunci când am venit în vară nu am găsit un ciorap. Doar echipamente aveam și râdeau la televizor de noi că sunt cârpite și nu știu ce”, a mai spus Marian Costea pentru Liga2.ro.

  • Astra ocupă locul 19 din 20 în clasamentul Ligii 2, cu 5 puncte, asta doar din cauza faptului că a avut o penalizare de 14 puncte. În ultimele trei etape ale sezonului regular va întâlni FC Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Poli Iași (deplasare).

Sâmbătă, Astra are programat un amcial cu Academica Clinceni 2 (locul 9 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3), la Giurgiu, de la ora 12:00. Echipa se antrenează în continuare la Ploiești, deși de ieri Marian Costea anunța intrarea în cantonament și mutarea definitivă la Giurgiu. Mutarea în orașul în care echipa își dispută meciurile oficiale se amână cel puțin cu o săptămână.

În această perioadă de pregătire de iarnă, Astra a disputat două amicale: 4-1 cu Dunărea Giurgiu, la Giurgiu, și 1-1 cu Petrolul, la Câmpina.

Foto: Ziarul Prahova și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-astra-s-a-despartit-si-de-marcel-abaluta-antrenor-in-primele-doua-saptamani-de-antrenamente-in-2022-nu-e-ce-vreau-am-preferat-sa-ne-strangem-mana-19217372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-video-petrolul-si-astra-au-remizat-intr-un-amical-jucat-la-campina-liderul-ligii-a-2-a-a-fost-condus-dar-a-revenit-prin-takayuki-seto-19217108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-costea-explica-motivele-pentru-care-a-decis-ca-astra-sa-se-mute-definitiv-la-giurgiu-nu-doar-pentru-meciurile-oficiale-19216445

Marius ANGHEL 25 Jan. 2022, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă