Mai mic sau egal cu zero! Metaloglobus – ”U” Cluj 0-0, după un meci în care nimeni n-a meritat mai mult

Vlad MĂCICĂȘAN 27 Sep. 2020, 14:22 Liga 2

Fanii lui ”U” Cluj așteptau să vadă în meciul cu Metaloglobus ceva mai mult fotbal decât văzuseră până atunci. Un joc care să le dea speranțe era doleanța suporterilor de la Costel Enache, poate mai mult decât un rezultat. Noul antrenor al Universității începuse cu o victorie, dar valoarea îndoielnică a primului adversar, Unirea Slobozia, făcea ca părerile să fie rezervate. Pentru continuitate și încredere, Enache avea nevoie de un succes pe sinteticul de la Metaloglobus, lucru care nu s-a întâmplat, fiindcă cele două echipe au remizat fără gol, scor 0-0, după un meci slab.

Metaloglobus, ceva mai bună. O singură ocazie mare pentru ”U” Cluj

Adversarul de astăzi al clujenilor din etapa a 5-a a Ligii 2 era mult mai pregătit decât precedentul, gazdele fiind neînvinse în primele trei meciuri jucate în acest sezon. Poate acest detaliu i-a făcut pe clujeni să fie exagerat de precauți, în condițiile în care nici bucureștenii nu excelau în tupeu.

A ieșit astfel un meci fără sclipiri, dezordonat, cu prea puține momente de fotbal bun. Gavra a scăpat singur cu portarul, după o gafă a japonezului Mino Sota, dar atacantul clujenilor a finalizat lamentabil (6), pe lângă. Avea să fie o șansă regretată de ”U” Cluj, pentru că aceasta a rămas cea mai mare ratare a sa.

Metaloglobus a fost echipa mai activă și mai aproape de gol în prima repriză, într-un fundaș sonor enervant asigurat de un domn în cămașă și cu ecuson de oficial care bătea cu bățele în cutii de metal de ulei de palmier. Ovidiu Herea a arătat că și la 35 de ani este cu mult superiori celorlalți din teren. L-a încercat pe Muțiu în două rânduri (20 și 33) și tot el i-a dat șansa lui Matache să înscrie, dar acesta a ratat din 7 metri (38).

Gafele portarilor, rămase nepedepsite

Schimbările făcute de Enache n-au adus nici mai multă viteză în atacul lui ”U” Cluj, nici mai multă siguranță și nici ocazii.

Au fost multe gafe în cele două apărări, unele chiar din degajările greșite ale portarilor, dar nimeni n-a profitat. Telcean n-a putut relua pe poartă, după gafa lui Gavrilaș (62), iar șutul lui Claudiu Herea de la 22 de metri a fost reținut de Muțiu (83). Portarul lui ”U” Cluj a avut mult noroc pe final, când a boxat greșit, dar Andrei Lungu n-a fost în stare să reia pe poartă goală (88).

S-a terminat 0-0, cum era și normal și cum părea că și-au și dorit cele două echipe, din atitudinea de final a jucătorilor. Costel Enache rămâne neînvins, dar jocul n-are cum să mulțumească fanii lui ”U” Cluj.

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – UNIVERSITATEA CLUJ 0-0

Metaloglobus: Gavrilaș – Iul. Ciubotaru, D. Lung, Caramalău, Al. Coman – Mino Sota, Andr. Lungu – Ciocâlteu (Andr. Ionescu 73′), Cl. Herea, Gab. Matache (Ct. Ion 73′) – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Covalciuc, Andr. Sava, Gavîrliță, Ed. Vraciu
Antrenor: Gabriel Manu

”U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel (Laur. Rus 85′), Telcean, Luchin, Neciu – I. Filip, Bg. Barbu (Negrean 46′) – Meșter (Mâneran 60′), Golan, Nic. Pîrvulescu (Taub 60′) – Gavra (cpt.)(Goga 71′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Novac, Andr. Mureșan, Ștefănescu
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Metaloglobus (Bucureşti); Fără spectatori; Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și George Bogdan Duță (Bacău); Rezervă: Valentin Porumbel (Olteniţa); Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) și Emanoil Popescu (Târgu Jiu).

Cu punctul obținut în acest meci, ”U” Cluj a ajuns la 7 puncte acumulate în acest sezon și a urcat pe locul 9, în timp ce Metaloglobus, cu 6 puncte strânse în patru jocuri, se află pe poziția a 11-a. În etapa a 6-a, Metaloglobus joacă la Farul Constanța, dacă echipa de la malul mării își va rezolva problemele cu infectările cu COVID-19, în timp ce ”U” Cluj o va întâlni pe teren propriu pe Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-u-cluj-de-la-ora-1200-al-doilea-meci-al-lui-costel-enache-pe-banca-ardelenilor-ovidiu-herea-i-a-speriat-pe-clujeni-in-sezonul-trecut-19149893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

Vlad MĂCICĂȘAN 27 Sep. 2020, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă