Mai merge UTA la TAS împotriva FRF? ”Ultrașii” arădeni au informații că fostul primar Falcă face presiuni asupra conducerii echipei lider în Liga 2: ”Burleanu și faraonul – militanți anti promovare / Pregătesc manevre de intimidare!”

05 Jun. 2020, 14:18 Liga 2
Mai merge UTA la TAS împotriva FRF? ”Ultrașii” arădeni au informații că fostul primar Falcă face presiuni asupra conducerii echipei lider în Liga 2: ”Burleanu și faraonul - militanți anti promovare / Pregătesc manevre de intimidare!”

Gheorghe Falcă s-a erijat mereu în susținătorul numărul unu al clubului UTA, însă suporterii ”Bătrânei Doamne” l-au perceput mereu altfel, scrie Sport Arad. Până la urmă, tot ceea ce a făcut fostul primar a fost să gireze sprijinul din bani publici, după „rețeta” din multe alte orașe. Ba chiar, nu s-a complicat deloc, agreând finanțarea pe bază de proiecte nerambursabile, ce limitează unele cheltuieli și nu acoperă toate lunile anului.

Altfel, au fost destule episoade în care Falcă s-a pus împotriva intereselor echipei emblemă a orașului, chestiunea construcției noii arene „Francisc Neuman” de 6 ani de zile încoace fiind cea mai deranjantă dintre toate.

Falcă i-ar fi sugerat conducerii clubului UTA să nu meargă la TAS împotriva FRF

Acum susținătorii liderului Ligii 2 au aflat că actualul europarlamentar, fost edil-șef al Aradului, le-ar fi sugerat conducătorilor clubului UTA să nu îl reclame pe Răzvan Burleanu și FRF la TAS în „speța” înjumătățirii punctelor înainte de play-offul ligii secunde.

Respectând distanțarea socială, în aer liber, „ultrașii” arădeni au transmis un mesaj… pe pânză către ”faraonul” Gheorghe Falcă:

”Din spatele cortinei apare o nouă colaborare:
Burleanu și faraonul – militanți anti promovare
Pregătesc manevre de intimidare!”

Totodată, fanii au avut un mesaj și pentru conducătorii clubului UTA, pe care îi încurajează să meargă la TAS împotriva FRF.

”Îndemnăm conducerea clubului UTA să rămână fermă pe poziție în ceea ce privește decizia de a cere dreptate la Tribunalul de Arbritraj Sportiv. Știm că, în aceste momente, se fac presiuni asupra reprezentanților echipei ca să cedeze și ni se pun piedici din toate părțile, dar vrem ca prin acest mesaj să le transmitem că noi, peluza, dar și simpli suporteri le vom fi alături în această luptă!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook Ultras Arad.

Codru Grădinariu: ”Decizia federației de ne a înjumătăți punctele a prejudiciat antrenorii, jucătorii și suporterii noștri. Munca lor a fost călcată în picioare”

Chiar ieri, clubul UTA, prin managerul general Codru Grădinariu, a anunțat că a apelat la o casă de avocatură din Cluj pentru a o reprezenta la TAS în procesul cu FRF, după ce forul condus de Răzvan Burleanu a luat decizia de a o lăsa fără jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat, înaintea confruntărilor din play-off-ul de promovare din Liga 2.

Clubul nostru a contractat o renumită Casă de avocatură din Cluj, care ne va reprezenta la Lausanne, în procesul cu Federația Română de Fotbal. Acțiunea va fi înregistrată zilele viitoare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și apoi vom reveni cu detalii. Poate chiar îl vom prezenta pe partenerul nostru din Cluj în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie vom anunța și motivele pentru care am apelat la serviciile sale.

S-a ajuns în situația asta, deoarece decizia federației, aceea de ne a înjumătăți punctele, a prejudiciat antrenorii, jucătorii și suporterii noștri, care au stat la baza performanței din acest sezon. Munca lor a fost călcată în picioare și nu ni se pare normal acet lucru. Nu vreau să mă pronunț la un procent de reușită, judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne vor decide cine are dreptate”, a spus, citat de Sport Arad, Codru Grădinariu.

Progresul Spartac a apelat deja la TAS împotriva FRF

Până ca UTA să apuce să facă apel la TAS, mai rapidă a fost Progresul Spartac, echipă din Liga 3 care contestă, la rândul ei, decizia FRF. Clubul bucureștean aflat pe locul 1 în Seria a 3-a vrea să fie declarat direct promovat în Liga 2, fiindcă se află pe locul 1 în Seria 3, nu să joace baraj cu CSM Slatina.

”Ultrașii” echipei UTA au pătruns pe noul ”Francisc Neuman” și au inaugurat peluza cu scandări anti-FRF

Fanii fanatici ai echipei UTA nu sunt la prima acțiune de acest fel în această perioadă. În urmă cu două săptămâni, la 23 mai, profitând de faptul că munca pe șantierul ”Francisc Neuman” fusese oprită până luni, aproximativ 70 de membri ai galeriei echipei lider în Liga 2 au ”inaugurat” peluza dinspre ARED-uri a noii arene a Aradului.

Suporterii au avut și un mesaj pentru FRF. Au postat un banner în ton cu decizia de înjumătățire a punctelor dictată de forum condus de Răzvan Burleanu, înainte de play-off-ul ligii secunde: ”Nu ne puteți opri”.

Spectaculoase au fost fumigenele roș-albe și negre, decor pentru scandările anti-FRF, dar și pentru cel mai îndrăgit refren al tifoseriei Campioanei Provinciei, ”De la Dunăre la Sena”.

Pregătirile și show-ul suporterilor nu a durat mai mult de 10 minute, timp suficient pentru a transmite un mesaj puternic spre Casa Fotbalului, dar și elevilor lui Laszlo Balint, care își reluaseră pregătirea de cinci zile.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-au-patruns-pe-noul-francisc-neuman-si-au-inaugurat-peluza-cu-scandari-anti-frf-si-de-la-dunare-la-sena-19133420

05 Jun. 2020, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă