Lupta pentru promovarea directă în Liga 1 se poate încheia în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, penultima. Petrolul și ”U” Cluj sunt la mâna lor pentru a obține ”biletele” mult dorite

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 09:36 Liga 2
Lupta pentru promovarea directă în Liga 1 se poate încheia în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, penultima. Petrolul și ”U” Cluj sunt la mâna lor pentru a obține ”biletele” mult dorite

Două etape au mai rămas de disputat din play-off-ului Ligii 2 și, momentan, nimic nu este decis în privința luptei pentru promovare. Totul s-ar putea stabili în runda care urmează, a 9-a, programată să înceapă duminică, 8 mai, și să se încheie marți, 10 mai.

În acest moment, înaintea disputării etapei a 9-a a play-off-ului, primele trei clasate se luptă pentru ocuparea locului 1 sau 2, direct promovabile, în timp ce pe al doilea loc de baraj se află Steaua, însă care nu are dreptul să promoveze. În această situație, următoarea clasată va participa la baraj, însă și aici bătălia rămâne deschisă pentru clasarea la final pe locul 5.

Petrolul și ”U” Cluj pot promova matematic în Liga 1 dacă își câștigă meciurile cu Concordia, respectiv FC Hermannstadt

Penultima etapă a play-off-ului debutează duminică, 8 mai, de la ora 12:00, în Ghencea, unde vor juca Steaua și Unirea Slobozia. Ialomițenii au un punct mai puțin decât Concordia Chiajna, adversarul cu care se luptă acum de la distanță pentru clasarea la final pe locul 5, care va lua locul Stelei la barajul cu, cel mai probabil, Chindia Târgoviște.

Luni, 9 mai, de la ora 17:30, Petrolul primește pe ”Ilie Oană” vizita Concordiei Chiajna. Cu o victorie, echipa ploieșteană își va asigura matematic promovarea directă în Liga 1, însă nu automat și locul 1, cel care îi va aduce trofeul de campioană a Ligii 2, pe care până acum l-au mai primit Dunărea Călărași (2018), Chindia Târgovişte (2019), UTA Arad (2020) și ”FC U” Craiova (2021).

Etapa se va încheia marți seară, după desfășurarea jocului dintre ”U” Cluj și FC Hermannstadt, de la ora 19:30, de pe Cluj Arena. Ca și în cazul Petrolului, ”U” Cluj poate obține promovarea directă în Liga 1, însă trebuie să câștige contra sibienilor. În acest caz, ”U” s-ar distanța la trei puncte de trupa sibiană și n-ar mai putea fi depășită de Hermannstadt indiferent de ce se întâmplă în ultima etapă.

Modul de departajare la final de play-off în caz de egalitate de puncte între echipe

În caz de egalitate de puncte la finalului play-off-ului, departajarea între echipe nu se va face pe baza rezultatelor înregistrate în meciul direct din sezonul regular sau în cele două din play-off, ci pe baza numărului de puncte și locul ocupat la finalul sezonului regular.

Iar ordinea celor șase echipe a fost următoarea: Petrolul (49 puncte), ”U” Cluj (42), FC Hermannstadt (41), Steaua (37), Concordia Chiajna (36) și Unirea Slobozia (33).

Astfel, dacă ”U” Cluj învinge marți FC Hermannstadt, atunci clujenii sunt matematic promovați, în urma rundă putând chiar să piardă în deplasarea de la Chiajna.

În ultima etapă a play-off-ului, încă neprogramată oficial, dar care va avea loc în jurul datei de 14 mai, meciurile rămase de disputat sunt: Unirea Slobozia – Petrolul, Concordia Chiajna – ”U” Cluj și FC Hermannstadt – Steaua.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 9 play-off Liga 2:

duminică, 8 mai 2022, ora 12:00
Steaua – Unirea Slobozia
luni, 9 mai 2022, ora 17:30
Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna
marți, 10 mai 2022, ora 19:30
Universitatea Cluj – FC Hermannstadt

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-play-off-ul-ligii-2-ar-putea-avea-un-nou-lider-ori-prima-echipa-promovata-matematic-cu-doua-etape-inainte-de-final-19230047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1900-bucurestenii-n-au-obtinut-niciun-punct-in-fata-ardelenilor-in-acest-sezon-19229796

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-incins-la-slobozia-care-poate-schimba-ordinea-in-batalia-pentru-al-doilea-baraj-de-promovare-unirea-slobozia-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-1630-19229769

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 09:36 Liga 2
Pe aceeași temă