FC Brașov, în negocieri avansate cu un croat care a evoluat pentru Dinamo și Argeș. Bogdan Vișan și Bogdan Vasile nu l-au impresionat pe Călin Moldovan

Adi MARICA 01 Feb. 2022, 11:17 Liga 2
FC Brașov, în negocieri avansate cu un croat care a evoluat pentru Dinamo și Argeș. Bogdan Vișan și Bogdan Vasile nu l-au impresionat pe Călin Moldovan

După două zile libere acordate jucătorilor în urma finalizării cantonamentului de la Târgu Secuiesc, antrenorul Călin Moldovan a condus, ieri, 31 ianuarie, prima ședință de pregătire a Brașovului pe sinteticul de la ICIM.

Fundașul Bogdan Vișan (ex Flacăra Horezu) și mijlocașul Bogdan Vasile (ex AFC Odorheiu Secuiesc) nu au fost păstrați în lot după ce s-au pregătit cu echipa brașoveană.

La primul antrenament al săptămânii, Moldovan a avut la dispoziție 21 de jucători. Mijlocașul Horia Popa au fost învoit, iar Vlad Boția, Laurențiu Popescu și Vasile Constantin s-au pregătit la sala de forță.

În schimb, Roșu, Leonte, Iorga și El Azzouzi, toți cu probleme medicale la finalul stagiul de la Târgu Secuiesc, s-au antrenat cu ceilalți coechipieri.

Încă un croat la FC Brașov? Luka Maric a mai jucat în România la Dinamo și Argeș

Stafful tehnic al brașovenilor așteaptă, în continuare, transferuri pentru întărirea lotului. Până acum, brașovenii au obținut doar împrumutul portarului Laurențiu Popescu, de la Universitatea Craiova.

În ultimele zile, oficialii clubului brașovean au început discuțiile cu fundașul central croat Luka Maric (34 de ani), cel care a mai jucat în România la Dinamo și Campionii FC Argeș. Fundașul născut în localitatea croată Pula este considerat o soluție viabilă pentru defensivă.

  • La FC Brașov este legitimat din toamna trecută fundașul croat Ivan Fustar (32 de ani), cel care a fost motiv de dispută între președintele Ioan Mărginean și fostul antrenor Ilie Stan.

Dacă agentul lui Maric va ajunge la un acord cu ”Limoniu”, croatul se va alătura lotului brașovenilor în această săptămână.

Luka Maric şi-a început cariera în Croaţia la NK Rovinj (2006-2009) şi a mai evoluat pentru cluburile NK Pomorac (2009-2011), NK Istra (2011-2012), HNK Rijeka (2012-2014), WKS Zawisza Bydgoszcz (2014-2015) şi Persepolis FC (2015-2016). Între 2016 și 2018 a îmbrăcat tricoul lui Dinamo, unde a prins 39 de meciuri, înscriind de două ori. În octombrie 2020, Maric a revenit în România și a jucat timp de un sezon la Campionii FC Argeș.

Din vara trecută, croatul este liber de contract.

Două amicale în această săptămână pentru FC Brașov

Până acum, în această iarnă, FC Brașov a disputat două meciuri amicale, 7-2 cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov) și 3-2 cu KSE Târgu Secuiesc (locul 6 în Seria 5 Liga 3).

În această săptămână, clasata pe locul 16 în Liga 2 după 16 etape va juca două amicale, miercuri, la Miercurea Ciuc, cu AFC Odorheiu Secuiesc, liderul din Seria a 5-a a Ligii 3, și sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK 2 (locul 3 în Seria 5), echipă antrenată de brașoveanul Sandu Andrași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marginean-nu-a-dat-pe-la-echipa-transferurile-intarzie-sa-apara-la-fc-brasov-19218124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-chinuita-cu-kse-targu-secuiesc-la-finalul-cantonamentului-jucatorii-lui-calin-moldovan-au-fost-condusi-de-doua-ori-intr-un-amical-cu-trei-penalty-uri-19217766

Adi MARICA 01 Feb. 2022, 11:17 Liga 2
Pe aceeași temă