Lovitură pentru Petrolul! Veolia a decis să încheie orice implicare financiară la echipa ploieșteană: ”Brandul companiei va fi eliminat în totalitate de pe toate suporturile de comunicare ale clubului”

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 28 Feb. 2022, 13:27 Liga 2
Lovitură pentru Petrolul! Veolia a decis să încheie orice implicare financiară la echipa ploieșteană: ”Brandul companiei va fi eliminat în totalitate de pe toate suporturile de comunicare ale clubului”

Petrolul nu va mai primi sprijin financiar din partea companiei Veolia începând cu acest an, după ce în precedenții cinci ani a susținut clubul reprezentativ pentru Ploiești și Prahova în calitatea de partener finanțator, în primii patru și jumătate, respectiv principal sponsor, în ultima jumătate de an.

Veolia România a anunțat astăzi, 28 februarie 2022, printr-un comunicat de presă, că încheie definitiv parteneriatul cu Petrolul și că ”toate însemnele și elementele de promovare ale brandului companiei vor fi eliminate în totalitate de pe toate suporturile de comunicare ale clubului, inclusiv de pe echipamentele jucătorilor și spațiul stadionului”.

Îi lasă, în schimb, clubului autocarul, pe care se regăsește numele Veoliei.

Veolia nu va mai susține Petrolul nici în calitatea de sponsor

Brandul firmei amintite s-a regăsit pe toate mijloacele de promovare ale Petrolului, de la site, echipament, bannere la stadion, panouri de declarații sau autocar, inclusiv după ce Veolia s-a retras din calitatea de partener finanțator, produsă în vara trecută, după ratarea pentru al treilea an consecutiv a promovării în Liga 1, ulterior rămânând ca sponsor.

”Veolia România mulțumește Clubului Petrolul Ploiești pentru un parteneriat de aproape 5 ani, concretizat prin stabilitate economică și respect față de comunitatea ploieșteană, odată cu încheierea oricărei implicări financiare în susținerea echipei de fotbal a orașului.

Odată cu încheierea parteneriatului, toate însemnele și elementele de promovare ale brandului companiei vor fi eliminate în totalitate de pe toate suporturile de comunicare ale Clubului, inclusiv de pe echipamentele jucătorilor și spațiul stadionului.

Compania își exprimă încrederea în evoluția proiectului fotbalistic al Clubului Petrolul Ploiești și oferă acestuia activul emblematic al echipei – autocarul.

Veolia România rămâne consecventă principiilor responsabilității sociale și dezvoltării profesionale, la care a aderat încă de la începutul activității și va continua să se implice activ în acele comunități locale în care activează sau va activa”, a anunțat Veolia.

Ruptura se produce într-un moment în care Petrolul este mai aproape ca niciodată în acest ani de promovarea în Liga 1 și are nevoie de finanțare, situația sa economică nefiind una strălucită.

Veolia mai avea de dat Petrolului 125 de mii de euro din sponsorizarea de 500 de mii promisă

Prin acest comunicat se subînțelege că discuțiile dintre firmă și club privind continuarea parteneriatului ca sponsor au eșuat. Asta după ce președintele echipei, Costel Lazăr, spunea săptămâna trecută, într-o conferință de presă premergătoare meciului de la Timișoara, că au fost discuții și că se așteaptă un răspuns.

Tot atunci, președintele Petrolului spunea că a primit asigurări din partea Veoliei că se va achita restanța din cei 500 de mii de euro promiși ca sponsorizare în prima parte a sezonului. Este vorba despre 125 de mii de euro, după cum afirma conducătorul, același care la la începutul anului declara că s-au încasat 500 de mii de euro până la acel moment, în decurusul celor 16 etape desfășurate.

”Mai avem ceva de încasat din contractul vechi, o sumă pe care am primit asigurări că o vom primi în cel mai scurt timp: 125 de mii de euro. Îi vom primi, 100 la sută”, a spus Lazăr, care a fost întrebat dacă este în discuție și o reînnoire a contractului cu compania unde ”director de țară” este Mădălin Mihailovici, un autodeclarat suporter al formației prahovene: ”Am discutat mai multe aspecte și în zilele următoare cred că vom avea și un răspuns concret.”

  • Renunțarea Veoliei la parteneriatul cu Petrolul poate fi privit și în contextul în care compania a anunțat în toamna trecută că va rezilia de la 31 martie 2022 contractul pentru alimentare cu energie termică şi apă caldă a municipiului Ploieşti, cu o lună şi jumătate mai devreme decât termenul la care ar fi expirat de la sine. Operatorul a invocat pierderile financiare substanţiale, alimentate de creşterile preţurilor la materie primă.

Lasă Petrolul pentru ”U” Cluj?

În tot acest timp, din vară până acum, când Veolia nu a mai fost partener finanțator, clubul a continuat să se folosească de bunurile companiei, ca de exemplu mașini sau autocarul.

În prima conferință de presă organizată în acest an, Petrolul și-a făcut public parteneriatul cu MRS Residence, iar pe panourile de declarații au apărut și noi sponsori, ca Barrier, Parmaline, Observatorul Prahovean, World Class și Actemium. Au dispărut, față de prima parte a sezonului, Greenfield Residence și Cavar Residence.

În privința celor de la Veolia, compania a câștigat, de curând, o licitație și vor alimenta cu curent electric Cluj Arena, casa rivalei Universitatea Cluj. Nu este exclus ca aceasta să se asocieze cu ”U” Cluj de acum înainte.

Petrolul ocupă în acest moment locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 42 de puncte acumulate în 16 meciuri și trebuie să primească alte trei puncte la ”masa verde” după ce jocul cu Poli Timișoara, din ultima etapă, a fost întrerupt după ce nocturna de pe ”Dan Păltinișanu” a căzut de două ori în timpul partidei. Cu 45 de puncte, echipa ploieșteană va menține avansul de șapte puncte față de a doua clasată FC Hermannstadt, cu două etape înainte de finalul sezonului regular și înainte de începerea play-off-ului. În următoarea etapă, Petrolul întâlnește FC Buzău, o contracandidată la promovare (la 5 martie, de la ora 17:30).

Petrolul: ”Regretăm faptul că nu mai putem continua colaborarea cu Veolia”

Ulterior comunicatului emis de Veolia, și Petrolul a informat public ruptura de compania care i-a oferit sprijin financiar în ultimii cinci ani:

”Compania Veolia a informat, astăzi, clubul Petrolul Ploiești că nu se va mai implica financiar pentru sprijinirea echipei de fotbal, așa cum a făcut-o în ultimii cinci ani.
În tot acest timp, în calitate de partener finanțator sau de sponsor, Veolia a contribuit la renașterea clubului atât de iubit de ploieșteni.
Regretăm faptul că nu mai putem continua colaborarea cu Veolia și nu uităm că fără aportul companiei nu am fi ajuns ca echipa noastră să se lupte cu șanse reale la promovarea în prima ligă.
Pe această cale, mulțumim conducerii Veolia pentru sprijinul acordat și le transmitem că pot conta pe prietenia noastră”, a transmis Petrolul pe site-ul oficial.

Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-se-distanteaza-de-urmaritoare-si-e-tot-mai-increzatoare-in-privinta-promovarii-marius-cioiu-dupa-amicalul-cu-cso-plopeni-lotul-e-numeros-calitativ-si-cred-ca-putem-face-fata-si-i-19221110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/petrolul-si-u-cluj-au-demarat-campanii-prin-care-sa-ajute-ucraina-sau-refugiati-din-tara-vecina-invadata-de-rusia-anunturile-celor-doua-cluburi-pentru-suporteri-19221090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-doi-noi-sponsori-pe-tricou-insa-a-pierdut-altul-costel-lazar-despre-roadele-departamentului-de-marketing-dezamagirea-fata-de-societatile-puternice-din-ploiesti-cont-19220361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluj-arena-casa-universitatii-cluj-va-fi-alimentata-cu-curent-electric-de-compania-care-a-tinut-in-viata-in-acest-sezon-petrolul-si-care-i-a-fost-partener-finantator-timp-de-patru-ani-19219801

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 28 Feb. 2022, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă