Lovitură dură pentru Poli Iași, din partea Tribunalului București! Fostul președinte Ciprian Paraschiv a câștigat procesul cu clubul din Copou, are de primit 20 de salarii și trebuie reangajat

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2023, 11:34 Liga 2
Lovitură dură pentru Poli Iași, din partea Tribunalului București! Fostul președinte Ciprian Paraschiv a câștigat procesul cu clubul din Copou, are de primit 20 de salarii și trebuie reangajat

Politehnica Iași a primit o lovitură dură din partea Tribunalului București! Instanța i-a dat câștig de cauză fostului președinte Ciprian Paraschiv, în litigiul cu clubul din Copou, iar Poli are de plătit despăgubiri de cel puțin 130.000 de euro.

Ciprian Paraschiv trebuie reangajat la Poli Iași și are de primit 130.000 de euro numai din salarii

Demis în vara anului 2021 din funcția de președinte, de către fostul Consiliu Director, Ciprian Paraschiv a acționat ulterior clubul în judecată. Și a avut câștig de cauză.

Astfel, Politehnica va trebui să-i achite lui Paraschiv cele 20 de salarii de câte 6.500 de euro pe lună, pe perioada iunie 2021 – ianuarie 2023, adică un total de 130.000 de euro. La această sumă se adaugă taxe la stat și cheltuielile de judecată. În plus, Poli trebuie să-l reangajeze pe Ciprian Paraschiv în funcția de președinte executiv, funcție desființată la club atunci când a fost dat afară Paraschiv.

Florin Briaur: ”Vom avea o discuție cu Ciprian Paraschiv. Vom acționa în instanță fostul Comitet Director”

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a declarat pentru Liga2.ro că va acționa în instanță fostul Comitet Director al clubului, pentru a recupera prejudiciul. De asemenea, oficialul din Copou a explicat că va avea o discuție cu Paraschiv, pentru a afla exact intenția acestuia privitor la o eventuală revenire la club.

”Am primit și noi, la club, decizia instanței. Voi avea o discuție cu fostul președinte Ciprian Paraschiv, pentru a găsi cele mai bune soluții de a achita datoria către el. În același timp, ne vom consulta cu avocații și ne vom îndrepta în instanță împotriva vechiului Comitet Director, care l-a demis pe Ciprian Paraschiv, pentru a încerca să ne recuperăm prejudiciul. În ceea ce privește angajarea lui Ciprian Paraschiv, o să vedem dacă vrea să vină în funcție. Dar indiferent dacă va veni sau nu, obiectivul Politehnicii rămâne promovarea în SuperLigă”, a declarat Florin Briaur pentru Liga2.ro.

  • Vechiul Comitet Director al Politehnicii Iași era alcătuit din Leonid Antohi (președinte), Adrian Ambrosie, Ion Apostol, Mircea Ursu și Ioan Melinte.

Oficialii ieșeni speră ca Paraschiv să accepte diminuarea sumei totale, pe care să o primească în mai multe tranșe.

Fostul președinte Ciprian Paraschiv nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2023, 11:34 Liga 2
Pe aceeași temă