Lista lui Dorinel! Munteanu nu mai vrea nouă jucători la Reșița, după ce a încheiat anul pe loc retrogradabil. Numele acestora și câți vrea în loc

Lista lui Dorinel!** Munteanu nu mai vrea nouă jucători la Reșița, după ce a încheiat anul pe loc retrogradabil. Numele acestora și câți vrea în loc

Dorinel Munteanu a condus CSM Reșița în ultimele cinci meciuri din 2019 și a reușit să obțină doar două puncte, astfel că echipa a încheiat prima parte a sezonului pe loc retrogradabil, la patru puncte sub FK Csikszereda, prima clasată deasupra zonei roșii. În această iarnă, fostul internațional vrea să facă schimbări majore în lot, în încercarea ca în partea secundă a Ligii 2 să salveze echipa. Munteanu și-a făcut lista cu jucători pe care nu-i mai dorește și a înaintat-o președintelui Cristian Bobar, care, acum, are rolul de a negocia rezilierile.

Cu doi dintre jucători, Dragoș Săulescu și Florin Ciablă, s-a ajuns la un acord în privința despărțirii amiabile, iar ceilalți care nu mai sunt doriți sunt Adrian Horvat, Flavius Vlădia, Alin Lazăr, Cristian Poiană și Marian Musteța. În plus, în funcție de transferurile pe care vor reuși să le facă, de la echipă ar putea pleca și Milorad Banac și Flavius Toader.

„După înfrângerea cu CS Mioveni (n.r. – ultimul meci desfășurat în acest an) am avut o ședință cu antrenorul Dorinel Munteanu și mi-a prezentat o listă cu opt jucători, care, din punct de vedere tactic, fizic, tehnic, nu mai dorește să colaboreze cu ei. Îmi pare rău, eu le-am propus o reziliere de comun acord, pentru că așa este normal. Sunt jucători aflați sub contract, și cred că este cel mai bine pentru ei să joace la alte echipe, unde sunt doriți de antrenori. Este vorba despre portarul Adrian Horvat, Flavius Vlădia, Dragoș Săulescu, Alin Lazăr, Cristian Poiană, Marian Musteța și Alexandru Cioablă. Milorad Banac este cu semnul întrebării, și probabil al treilea portar, Toader, va mai fi pe listă. Deja s-a reziliat fără niciun fel de probleme cu Săulescu și Cioablă. Le urez baftă în continuare”, a spus președintele Cristian Bobar la Radio Reșița.

Reșița are pe lista de achiziții 15-16 jucători, din care vrea să aducă 7-8

Până la finalul vacanței, care se va încheia pe 12 ianuarie, CSM Reșița vrea să-și completeze lotul cu un număr de jucători egal cu cel de care se va despărți. Pentru perioada de pregătire se dorește un cantonament la munte, în apropiere de Valea Domanului, care să fie axat pe pregătirea fizică, și un al doilea stagiu de pregătire în străinătate, cel mai probabil în Antalya, fiindcă acolo vor merge inclusiv echipele din Timișoara și Arad, după cum spune Bobar, iar rămânerea acasă ar face să nu aibă adversari pentru cele cinci-șase jocuri amicale în care Dorinel Munteanu vrea să-și testeze jucătorii.

„Vor veni șapte-opt jucători și trebuie să avem jocuri foarte multe pentru ca aceștia să se cunoască repede între ei. Nu mai avem voie să facem pași greșiți în retur. Suntem într-o situație neplăcută, dar nu una care să ne sperie. La fel cum anul trecut am fost pe locul 14, 13, acum suntem la patru puncte să trecem peste această linie roșie, dar trebuie să fim foarte atenți la transferurile făcute și la perioada de pregătire. Deja am început discuțiile cu unii fotbaliști. Avem o listă de 15-16 jucători pentru venirea la echipă. Bineînțeles că se negociază și vom vedea care își doresc să vină la Reșița. Sunt propunerile lui Dorinel Munteanu, dar și propuneri venite de la diverși impresari. Sunt jucători pe care i-am urmărit și pe care i-am dorit încă din vară, dar nu au putut să plece de la echipele lor. Este normal să țin cont de propunerea antrenorului. Toți jucătorii care vor veni la echipă, vor veni cu acordul antrenorului Dorinel Munteanu, la fel cum am ținut cont și de propunerile lui Leo Doană. Deci toți jucătorii care vin la echipă vin doar cu acordul antrenorului”, a mai declarat Bobar.

Jucătorii care nu mai sunt doriți la CSM Reșița și cât au evoluat ei pentru echipă în prima parte a sezonului:

Adrian Horvat (29 ani) – portar, 2 meciuri
Flavius Toader (24 ani) – portar, 0 meciuri
Milorad Banac (23 ani) – fundaș, 13 meciuri, 1 gol
Flavius Vlădia (28 ani) – fundaș, 9 meciuri
Dragoș Săulescu (27 ani) – mijlocaș, 20 meciuri, 5 goluri
Cristian Poiană (30 ani) – mijlocaș, 19 meciuri
Alin Lazăr (19 ani) – mijlocaș, 5 meciuri
Marian Musteța (19 ani) – mijlocaș, 3 meciuri
Florin Ciablă (23 ani) – atacant, 10 meciuri, 1 gol

CSM Reșița ocupă locul 17, retrogradabil, în Liga 2 după 21 de etape, cu 18 puncte. Prima echipă aflată pe poziția care asigură salvarea este FK Csikszereda, cu 22 de puncte. Campionatul eșalonului secund se va relua la finalul lunii februarie 2020.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă