”Limoniu” Mărginean și-a găsit un contestatar surpriză la Brașov: ”Așa ceva nu am mai văzut în fotbal”

Adi MARICA 23 Mar. 2022, 13:18 Liga 2
”Limoniu” Mărginean și-a găsit un contestatar surpriză la Brașov: ”Așa ceva nu am mai văzut în fotbal”

Celebrul Romeo Pașcu (76 de ani), fostul conducător al vechiului FC Brașov, a ieșit la rampă cu mai multe declarații incendiare. Un personaj pitoresc al fotbalului românesc, Pașcu este șocat de organigrama stufoasă a noului FC Brașov, prezidat de Ioan Mărginean, dar și de fondul salarial de circa 120.000 de euro lunar!

Romeo Pașcu, șocat de organigrama de la FC Brașov: ”Se calcă pe picioare”

Ultima implicare activă a lui ”Romel„ la FC Brașov a fost în sezonul 2016-2017. Noul club este înființat ”peste noapte” în vara anului 2021, pentru a cesiona locul în Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov.

”La FC Brașov sunt niște disensiuni, dar vă spun că pe nimeni nu interesează decât propriul buzunar! Nu sunt oameni de condiție. Consilierii locali vor să facă treabă, viceprimarul Rusu vrea să el, dar nu știu dacă primarul Allen Coliban îi înțelege și dacă pot ajunge la un acord. Au o schemă ieșită din comun de stufoasă. Cu președinte, vicepreședinte, manager sportiv, director sportiv, organizator de competiții… Așa ceva nu am mai văzut în fotbal. Organigramă mare de tot, dar și 45 de jucători! Cât am fost eu președinte, la club aveam un vicepreședinte, un organizator de competiții și un administrator al bazei sportive. Atât! Acum se calcă pe picioare. Am auzit că au un fond de salarii 120.000 de euro pe lună!”, a dezvăluit Romeo Pașcu în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu” de la GSP.

A vrut să aducă un investitor la FC Brașov!

Pașcu spune că soluția pentru FC Brașov este găsirea unui investitor privat. De la înființarea sa a fost susținut cu bani publici din partea Consiliului Local al Municipiului Brașov.

”Cert este că trebuie să vină un om de afaceri să preia 51 la sută și să decidă. Chiar am discutat cu cineva de la București, un om cu bani care era interesat. Totul a picat după ce a apărut în presă varianta cu Mircea Rednic. Chiar mi-a spus, «Romică nu mă mai suna! Am văzut varianta cu Mircea Rednic și eu nu vreau să concurez cu el». Și așa s-a încheiat tot”, a spus Pașcu.

FC Brașov ocupă în prezent locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 17 puncte acumulate, fiind la șapte puncte sub Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Locul 5 duce la baraj de menținere în Liga 2, iar din acest campionat mai are de disputat cinci meciuri în șase etape.

”Ce bună a fost Cooperativa!”

Romeo Pașcu are 76 de ani și locuiește la Brașov. În trecut a fost conducător la Gloria Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul.

Pașcu a fost un personaj cheie din vechea ”Cooperativei” din fotbalul românesc. ”Ce bună a fost Cooperativa! Sunt mândru! Eu am făcut parte din fotbal, am muncit 42 de ani ca președinte, vicepreședinte, director tehnic, director executiv, director sportiv și mă pretind om de fotbal. Am avut rezultate bune și foarte bune, cu Brașovul”, a spus Romeo Pașcu.

Legăturile lui Pașcu cu Securitatea sunt de notorietate. ”Eu am fost ofițer acoperit! Așa a fost viața. Am avut un grad deosebit. Pacepa mi-a fost șef. Am lucrat în Direcția de Informații Externe. Eu niciodată n-am trădat pe nimeni. Am fost cinstit, loial, corect!”, a mai spus Romeo Pașcu la GSP.

Adi MARICA 23 Mar. 2022, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă