”Limoniu” Mărginean, contre pe stadionul ”Tineretului” cu Sandru Andrași, la amicalul dintre echipele celor doi! Fostul stegar ironizează noul club al Brașovului

Adi MARICA 27 Jul. 2021, 13:44 Liga 2
”Limoniu” Mărginean, contre pe stadionul ”Tineretului” cu Sandru Andrași, la amicalul dintre echipele celor doi! Fostul stegar ironizează noul club al Brașovului

FC Brașov Steagul Renaște a încheiat vinerea trecută al doilea cantonament din această vară cu un meci amical contra celor de la Sepsi OSK 2. Echipa antrenată de Ilie Stan s-a impus cu 5-3 după ce la pauză era condusă cu 2-1.

Probleme cu echipamentele înainte de amicalul dintre FC Brașov Steagul Renaște și Sepsi OSK 2

Amicalul disputat pe stadionul Tineretului a fost prefațat de o dispută între oficialii celor două echipe, Ioan Mărginean, respectiv Alexandru Andrași. Motivul? Culoarea echipamentului!

Cei de la Sepsi OSK 2 au ajuns la stadion la ora 9:00 și până la startul meciului, programat la ora 10:30, nimeni de la FC Brașov Steagul Renaște nu i-a întrebat pe covăsneni ce culoare are echipamentul. Echipa din Liga 3 a avut la dispoziție pentru acest joc un echipament de culoare roșie, așa cum îi este și sigla și cum joacă și prima formație a clubului, din Liga 1.

Cum și cei de la ”noul FC Brașov” aveau echipamentul de aceeași culoare, arbitrul Octavian Ciucanu nu a dorit să dea drumul la joc, scrie Monitorul Expres.

”Limoniu”, furios că oaspeții au venit să joacă în echipamentul clasic

Președintele Ioan Mărginean a coborât de la oficială pe gazon să rezolve problema, iar ce a urmat a fost o dispută verbală cu Sandu Andrași, antrenorul celor de la Sepsi OSK 2.

”Limoniu” a fost contrat prompt de fostul mare atacant al stegarilor, care s-a arătat surprins neplăcut de organizarea meciului.

După ce spiritele s-au mai calmat, soluția găsită de oficialul brașovean a fost un echipament albastru, cel mai probabil al celor de la SR Brașov, iar sigla a fost acoperită cu leucoplast!

Nu e prima dată când nou-înființata FC Brașov Steagul Renaște joacă în echipamentul altei echipe. Pentru început a evoluat cu tricourile celor de la Corona, locul cărora l-au luat în Liga 2, iar mai apoi au jucat cu echipamentul SR Brașov, echipa suporterilor.

Andrași: ”Acest oraș merită FC Brașov, nu o echipă hibrid”

Cunoscut ca un tip cu personalitate, Alexandru Andrași (foto, în dreapta) nu s-a lăsat intimidat de Mărginean. Ba, din contră!

”Organizarea meciului de la Brașov a fost un dezastru. Noi am ajuns la ora 9:00 la stadion și nimeni nu ne-a spus nimic, nici măcar un «Bine ați venit». Cu cinci minute înaintea startului jocului, arbitrul a observat că ambele echipe au echipament roșu și nu a dorit să dea drumul la joc. Atunci și-a făcut apariția pe teren Mărginean. Chiar nu știu în ce calitate, de președinte al clubului sau ca simplu spectator! I-am spus că noi am venit la Brașov pentru acest amical în echipamentul tradițional al clubului, în culorile roșu și alb, mai ales că eu știu că FC Brașov are echipamentul tradițional galben-negru. Mărginean credea că stă vorbă cu cineva de pe stradă! Eu am făcut ceva pentru FC Brașov și nu am nimic de demonstrat. Respect pe toată lumea, dar cer ca și eu să fiu respectat! Acest oraș merită FC Brașov, nu o echipă hibrid cum este FC Brașov Steagul Renaște”, a spus Sandu Andrași pentru Monitorul Expres.

Ioan Mărginean: ”Situația putea fi evitată“

Ioan Mărginean (foto, în stânga) recunoaște problemele organizatorice de la ultimul amical.

”A fost vorba de lipsă de comunicare între cluburi. Situația putea fi evitată foarte ușor. Și arbitrul a fost mai catolic decât Papa, pentru că aveam soluția să jucăm cu maieuri galbene peste tricouri și se vedeau și numerele. Este clar că mai sunt lucruri de pus la punct și la organizarea clubului lucrăm în aceste zile”, a spus Mărginean.

Nu este prima dată când organizarea celor de la FC Brașov Steagul Renaște lasă de dorit. La amicalul disputat cu CS Comunal Șelimbăr, desfășurat tot pe stadionul Tineretului, gazdele au uitat să convoace o brigadă de arbitri, dar, mai grav, și să aducă o ambulanță la fața locului.

FC Brașov Steagul Renaște debutează în Liga 2 duminică, 1 august, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Colaj foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-steagul-renaste-victorie-cu-multe-goluri-cu-sepsi-osk-2-insa-dupa-ce-a-fost-condusa-la-pauza-19193085

Adi MARICA 27 Jul. 2021, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă