„Leu” pe margine cu Farul, Costel Enache n-a putut să le insufle răutate „lupilor”: „Realitatea ne-a dat peste nas.” Plusul care rămâne după remiza cu „marinarii”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 10:41 Campionat

Petrolul n-a putut învinge Farul nici pe teren propriu, după ce în tur a remizat la Constanța. Ambele întâlniri din acest sezon de Liga 2 dintre cele două echipe cu tradiție din fotbalul românesc s-au încheiat la egalitate, scor 0-0. Pentru formația ploieșteană, punctul obținut sâmbătă, pe „Ilie Oană”, o face să bată pasul pe loc în lupta pentru promovare.

Jucătorii lui Costel Enache au controlat meciul cu Farul de la un capăt la altul, însă n-au reușit să desfacă apărarea supraaglomerată gândită de Ianis Zicu, dar nici n-au avut noroc la ocaziile create la poarta lui Vlad Muțiu. Terenul a fost înclinat aproape pe toată durata întâlnirii la poarta constănțenilor, însă degeaba.

Costel Enache: „Am intrat puțin deconectați și am crezut că, prin lipsa celor doi-trei jucători din echipa de bază a adversarului, jocul va fi mai ușor”

După un joc în care a fost ca un leu în cușcă pe marginea terenului, Costel Enache a vorbit cu calm, specific lui, la flash-interviu și a spus că e nemulțumit de evoluția din prima repriză. Ratările din partea secundă l-au dezamăgit.

„Sunt puțin supărat sau chiar mai mult supărat pe prima repriză, pentru că am intrat puțin deconectați și am crezut că, prin lipsa celor doi-trei jucători din echipa de bază a adversarului, jocul va fi mai ușor. Realitatea ne-a dat peste nas și a trebuit să muncim până în ultimele minute. Nu pot să reproșez nimic jucătorilor pentru repriza a doua, doar dacă aș spune de ratările pe care le-am avut. Am construit, am pus presiune, am ținut adversarul într-un presing avansat, am stat foarte mult în jumătatea adversă. Am ratat însă, în schimb, astăzi, și asta ne-a costat foarte mult. Rămâne partea defensivă plusul, pentru că avem două jocuri fără gol primit, dar, din păcate, noi suntem dependeți de puncte și de victorii. Ne-am propus un obiectiv și pentru noi fiecare pas greșit înseamnă enorm și atunci simțind lucrurile astea categoric că apar și energiile astea mai puțin controlabile”, a spus Costel Enache la microfonul TelekomSport.

Cu 35 de puncte, Petrolul a căzut pe locul 5 și riscă să rămână și mai mult în urma celor de la CS Mioveni și Rapid, care joacă astăzi. În runda următoare, echipa ploieșteană joacă la Miercurea Ciuc, duminică, de la ora 15:00, cu FK Csikszereda, formație care în acest sezon a încasat o singură înfrângere în fața propriilor suporteri, chiar în runda de debut din acest sezon, cu UTA.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă