Leo Grozavu anticipează un meci greu cu Dinamo, ”o echipă în formă cu un antrenor plin de entuziasm”. Poli Iași vrea arbitru din prima ligă la joc

Narcis POHOAȚĂ 24 Nov. 2022, 19:21 Liga 2
Leo Grozavu anticipează un meci greu cu Dinamo, ”o echipă în formă cu un antrenor plin de entuziasm”. Poli Iași vrea arbitru din prima ligă la joc

Politehnica Iași și Dinamo, două echipe obișnuite cu dueluri directe în prima ligă, se întâlnesc sâmbătă (ora 16:00), în Copou, pentru prima dată în Liga 2.

Va fi o confruntare importantă pentru ambele formații, miza fiind un loc în play-off.

Dacă ieșenii ocupă deja un loc în primele șase, bucureștenii sunt mai jos și au nevoie neapărat de o victorie pentru a se apropia de primele șase locuri.

Leo Grozavu anticipează un meci dificil cu Dinamo

La conferința de presă premergătoare partidei din etapa a 15-a a Ligii 2, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, a admis că se așteaptă la un meci dificil în compania unui adversar care nu a pierdut în ultimele șapte etape.

”Va fi un meci dificil, întâlnim o echipă în formă, care nu a mai pierdut de șapte etape. Dinamo a arătat o formă bună sportivă în ultima perioadă, are un antrenor plin de entuziasm, care a reușit într-o perioadă relativ scurtă să închege o formulă de bază cu jucători care împletesc experiența cu ambiția și tinerețea. Sută la sută va fi o partidă grea”, a declarat Leo Grozavu, care nu a trecut încă peste dezamăgirea celor două puncte pierdute în prelungiri la Brașov: ”Nu am trecut încă în totalitate peste frustrarea ultimului rezultat, a fost o dezamăgire, dar e important ce facem de acum încolo și sunt convins că la momentul jocului băieții au înțeles importanța partidei și lucrul cel mai important este să ne apropiem victoria.”

Poli Iași e pe drumul bun, spune Grozavu

Antrenorul Politehnicii Iași a precizat că echipa sa a mai acumulat din punct de vedere fizic în perioada de pauză și este încrezător că va arăta tot mai bine.

”Am avut o săptămână trecută foarte bună, în care antrenamentele din punctul de vedere al acumulărilor au fost destul de bune. Săptămâna asta, datorită vremii pe care nu putem să o păcălim, am mai adaptat la condițiile vremii și de teren. Avem patru săptămâni bune împreună, deja toată lumea cam înțelege ceea ce le cer. Sigur, mai e nevoie de timp, dar în momentul de față suntem la un nivel destul de acceptabil. Suntem pe drumul bun”, a subliniat Grozavu.

Vrea un arbitru din lotul de primă ligă

Leo Grozavu a vorbit și despre arbitraj. Plecând de la partida cu FC Brașov, despre care a spus că s-au plâns de arbitraj cei avantajați, Leo Grozavu a transmis că un meci între două echipe de tradiție precum Dinamo și Poli Iași merită un arbitraj de prima ligă. Mai cu seamă că în primul eșalon nu este programată etapă în week-end.

”Sunt absolut convins că cei care se ocupă de destinele arbitrajului și fac delegări țin cont de importanța jocului, așa cum nu s-a întâmplat la meciul de la Brașov. Dar de data asta cred că există suficiente argumente ca să avem un arbitraj de calitate. Sunt două echipe de tradiție în fotbalul românesc, sunt convins că va fi un arbitru bun. Ținând cont de faptul că nu este etapă în prima ligă, cred că ar putea fi delegat și un arbitru de Liga 1. Ar fi poate cea mai inspirată alegere. Dar mi-aș dori peste tot, nu doar pe teren propriu. Sunt convins că va fi un arbitru bun, indiferent că e de Liga a 2-a sau Liga 1. Nu poți să pui la un meci de-al lui Dinamo sau Poli Iași un arbitru care nu are experiență. Pentru că va fi un meci cu scântei. Sunt absolut convins. O echipă agresivă, Dinamo, noi la rândul nostru devenim din ce în ce mai agresivi, va fi un meci deschis, spectaculos și pentru public, pe care îl așteptăm în număr cât mai mare la stadion pentru a ne susține”, a declarat Leo Grozavu.

Poli Iași – Dinamo, meci ciudat pentru Liga 2, nu și special

Fost fotbalist la Dinamo mai multe sezoane, Grozavu nu mai consideră duelul direct ca fiind unul special, însă vede ciudată o confruntare cu ”câinii” în eșalonul secund: ”Prin prisma faptului că Dinamo e în liga a doua, poate fi ciudat meciul, dar nu mai este special pentru mine, pentru că am mai întâlnit pe Dinamo de multe ori. E un meci important și pentru noi, și pentru ei, va fi o partidă interesantă.”

Poli Iași nu va conta în acest joc pe portarul austriac Tobias Knoflach și stoperul Viorel Lică, ambii fiind accidentați. De asemenea, va lipsi și fundașul stânga Ștefan Ștefanovici, suspendat.

Motivul pentru care a renunțat la Torino Hunte

Antrenorul Leo Grozavu a explicat și motivul pentru care a cerut conducerii ca olandezul Torino Hunte să plece de la echipă.

”La el a fost o discuție vizavi de faptul că nu se antrena cu echipa. Din punctul meu de vedere, nu erau motive să nu se antreneze. Acesta a fost motivul pentru care am hotărât să ne despărțim mai repede. Atâta timp cât nu ne poate ajuta, orice jucător ar fi în pericol (n.r. – să plece de la echipă). Dar atâta timp cât jucătorii se antrenează, nu ai ce să le ceri, indiferent că randamentul lor e mai bun sau mai puțin bun. Ei sunt în lot, se antrenează, pe când Hunte nu s-a antrenat cu echipa. Eu nu cred că l-am avut la dispoziție un antrenament efectiv cu echipa. Nu e normal! Asta a fost în cazul său. În cazul altora nu se pune problema să plece, pentru că toți se antrenează. La final, sigur, tragem linie și vom vedea”, a explicat Leo Grozavu.

Julian Marchioni: ”Știm ce istorie are Dinamo”

Vestiarul Iașiului a fost reprezentat la conferința de presă de Julian Marchioni, care este la curect cu istoria clubului din ”Ștefan cel Mare”.

”Ne așteaptă un meci dificil, știm ce istorie are clubul Dinamo, știm că este o echipă puternică. Vor veni aici să lupte pentru victorie, dar și noi vom da totul pentru a câștiga. Trebuie să fim concentrați sută la sută, pentru a nu se mai întâmpla ca la Brașov, când am pierdut două puncte pe final”, a spus Marchioni.

Poli Iași și Dinamo joacă sâmbătă, la Iași, de la ora 16:00, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2. În acest moment, echipa lui Leo Grozavu ocupă locul 4 în clasament, cu 25 de puncte, în timp ce trupa lui Ovidiu Burcă se află pe poziția a 8-a, cu 21 de puncte.

Conferința de presă în care au vorbit Leo Grozavu și Julian Marchioni, înainte de Poli Iași – Dinamo:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 24 Nov. 2022, 19:21 Liga 2
Pe aceeași temă