Leo Grozavu a spus care sunt solicitările sale pentru a semna un nou contract cu Poli Iași: ”Fiecare detaliu contează. Vreau să facem un lot competitiv.” Primii patru jucători care au intrat în vacanță

Narcis POHOAȚĂ 12 May. 2023, 22:39 Liga 2
Leo Grozavu a spus care sunt solicitările sale pentru a semna un nou contract cu Poli Iași: ”Fiecare detaliu contează. Vreau să facem un lot competitiv.” Primii patru jucători care au intrat în vacanță

Politehnica Iași a încheiat conturile cu ambele sale obiective în acest sezon, promovarea în SuperLigă și câștigarea play-off-ului, dar frământările în Copou devin tot mai accentuate cu trecerea zilelor. Oficialii clubului încearcă să profite de finalul de sezon pentru a lucra la pregătirea viitorului campionat.

Leo Grozavu vrea cel puțin zece jucători și noi membri în staff

Imediat după securizarea primei poziții, odată cu victoria cu Steaua, antrenorul Leo Grozavu și stafful administrativ au trecut la treabă și încearcă să pună pe tapet toate aspectele ce trebuie îmbunătățite la echipă, astfel încât startul campionatului viitor să nu ia Iașiul prin surprindere. Antrenorul a explicat care sunt dorințele sale pentru a continua la Poli, completarea lotului cu cel puțin zece jucători, dar și cooptarea unor noi membri în staff fiind câteva dintre ținte.

”Sigur că am avut discuții cu conducerea vizavi de ce ar trebui să se întâmple în perioada următoare. Eu am spus, sunt și fizic prezent aici, inclusiv după ce se termină campionatul și în toată această perioadă ar trebui să rezolvăm problemele ce țin de reluarea sezonului viitor.
Sunt multe probleme. Lotul de jucători, mai mult ca sigur trebuie să sufere modificări. Trebuie să aducem jucători care să poată să ridice nivelul lotului. Avem nevoie de întăriri. Dar sunt și alte probleme. Trebuie să întărim și stafful. Nu mă refer doar la cel tehnic. Staff administrativ, tehnic, tot ce înseamnă personal în cadrul clubului. Trebuie să fie și un analist, și încă un antrenor secund, un nutriționiost, mai multe lucruri trebuie. Pentru că pretențiile cresc. Orice mic detaliu contează. Mai sunt de făcut și alte lucruri vizavi de infrastructură, trebuie să gândim foarte bine perioada de pregătire, unde vom face pregătirea centralizată. Și trebuie rapid, pentru că două săptămâni de vacanță e mult prea puțin timp la dispoziție ca să putem să ne organizăm bine. Dar vom încerca. În prima zi de pregătire va trebui să fie jucătorii noi. Dacă mă întrebați pe mine, eu zic că e nevoie de minim 10 jucători, pe toate pozițiile. Că vor fi șapte, că vor fi 12, rămâne de văzut. În funcție de buget, de necesități. Vom încerca să facem un lot competitiv, sper să reușim. Dacă nu, va fi complicat”, a declarat Leo Grozavu.

Grozavu, dispus să lucreze și gratis la Poli Iași, jumătate de lună

Acesta și-a exprimat din nou intenția de a rămâne la Iași și spune că este dispus să lucreze chiar și gratis, o jumătate de lună, până la startul noului sezon.

”Eu mi-am manifestat intenția de a rămâne la Iași. La mine nu e urgență cu semnarea contractului. Până cu o zi-două înainte de a începe viitorul campionat cred că este timp. La mine nu e problemă. Contractul oricum e până la 30 iunie, după care lucrăm gratis dacă este cazul, jumătate de lună”, a completat Grozavu.

Primii patru jucători intrați în vacanță

Antrenorul Politehnicii Iași a precizat că patru jucători, trei dintre ei străini, au intrat deja în vacanță și nu vor mai evolua în ultimele două partide, cu Unirea Dej și Dinamo. Aceștia sunt Alin Roman, Shayon Harrison, Matija Katanec și Julian Marchioni.

Dintre cei patru, ultimii doi oricum nu ar fi prins lotul pentru meciul cu Dejul, având și probleme medicale. În plus, Marchioni are un deces în familie.

”Așa cum am spus, după un an solicitant, unii jucători, într-o discuție pe care am avut-o cu ei în particular, au solicitat dacă se poate să ia vacanță mai repede. Și i-am lăsat. Cei patru sunt Harrison, Marchioni, Katanec și Alin Roman. Katanec oricum a intrat nerefăcut cu Steaua. A intrat și și-a făcut datoria. Marchioni oricum nu ar fi putut nici el să joace, pentru că a ieșit accidentat. În plus, trebuie să meargă tocmai în Argentina. În mod normal, doar Roman și Harrison sunt singurii care nu aveau probleme medicale și i-am lăsat. Sunt jucători care au dus greu și au jucat aproape meci de meci. Au solicitat și alții, dar asta e situația, și așa în anumite poziții avem probleme. Vașvari e nerefăcut, Telcean, nici el. Noi ne-am făcut treaba noastră și ne intersează foarte mult problemele noastre, nu ale altora. Pentru partida cu Dejul, în afară de cei patru, ceilalți rămân cu noi. După aceea vedem, în funcție de cum ieșim de pe teren, dacă mai merită și alții. Mai sunt jucători care au jucat meci de meci, au și ei un anumit grad de uzură, dar după partida cu Dejul pot să vă spun mai multe”, a explicat Leo Grozavu.

Săgeți către Dorinel Munteanu: ”Dacă avem grija altuia, o pățim. Nu ar fi mai bine să fim noi atenți cum jucăm împotriva lui Dinamo?”

Întrebat cum i s-au părut rezultatele de joi, ultimele din runda a 8-a a play-off-ului, când Dejul a învins Buzăul (scor 1-0), iar Dinamo s-a impus la Galați (scor 2-0), Leo Grozavu l-a ”înțepat” pe Dorinel Munteanu, care după eșecul din Copou avea grija Iașiului. Iar echipa sa a fost învinsă chiar de Dinamo, în meciul disputat cu promovarea pe masă.

”Dejul a demonstrat în acest play-off că îndreptățit a ajuns acolo. Poate să emită pretenții la un loc de baraj, ca de altfel toate echipele care au intrat în play-off. Dincolo, la Galați… mi s-a părut ciudat. Descifrați dumneavoastră… Să fiți atenți cum joacă Iașiul împotriva Buzăului și a lui Dinamo. Nu ar fi mai bine să fim noi atenți cum jucăm împotriva lui Dinamo? (n.r. – aluzie la eșecul suferit de Oțelul în fața lui Dinamo). Dacă avem grija altuia, o pățim. Așa se întâmplă când punem căruța înaintea cailor. Cel mai bine să-și vadă fiecare de echipa lui, nu să aruncăm fumigene fără sens, mai ales când vin de la un fost mare jucător, cu experiență”, a spus Leo Grozavu.

În etapa a 9-a a play-off-ului, Poli Iași joacă luni, de la ora 17:30, în deplasare la Unirea Dej. Iașiul ocupă locul 1, cu 56 de puncte, iar Dejul se află pe poziția a 6-a, cu 39 de puncte.

Conferința de presă în care a vorbit Leo Grozavu:

https://www.youtube.com/watch?v=MUEkCHsKVPY

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto), Tudy și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-politehnicii-iasi-increzator-ca-il-va-convinge-pe-leo-grozavu-sa-continue-in-copou-si-in-superliga-pe-ce-se-bazeaza-cornel-sfaiter-19270362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/moment-stanjenilor-pentru-atanas-trica-la-finalul-meciului-cu-poli-iasi-stelistul-a-mers-la-vestiarul-moldovenilor-pentru-a-si-cere-inapoi-tricoul-dat-lui-musi-motivul-invocat-19270404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-leo-grozavu-aplaudat-la-conferinta-de-presa-de-dupa-victoria-cu-5-1-cu-steaua-19270274

Narcis POHOAȚĂ 12 May. 2023, 22:39 Liga 2
Pe aceeași temă