Laszlo Balint s-a săturat de play-off, după ce UTA a ratat cu Rapid șansa de a obține promovarea matematică: ”Ne omoară de inimă. O să ne scoateți din stadion cu ambulanța.” Reacția antrenorului după un nou eșec acasă al ”Bătrânei Doamne”

Marius ANGHEL 26 Jul. 2020, 20:16 Liga 2

UTA a fost la un sfert de oră să promoveze matematic în Liga 1, a pierdut pe teren propriu cu Rapid, scor 2-1, după ce la pauză conducea cu 1-0, și amână pentru ultima etapă să-și îndeplinească visul revenirii în prima ligă după 12 ani. Arădenii au marcat în minutul (38) prin David Miculescu, iar în partea secundă Facundo Mallo (57, 78) a întors rezultatul pentru giuleșteni, din două faze fixe în care fundașul l-a depășit pe căpitanul Melinte.

Laszlo Balint, după înfrângerea cu Rapid: ”Mai trecem prin câteva meciuri de genul ăsta și o să ne scoateți din spital cu ambulanța”

La finalul partidei, Laszlo Balint a remarcat că atacul echipei sale nu a funcționat bine cu Rapid, a spus că avantajul ca UTA să joace trei meciuri din cinci pe teren propriu în acest play-off nu s-a concretizat, a fost nul, i-a părut rău că a stricat momentul de sărbătoare al suporterilor și a precizat și că e pe punctul de a muri de inimă din cauza mizei acestor jocuri.

”E dureros să pierzi un meci de o asemenea manieră, pentru că știam că cei de la Rapid sunt foarte meticuloși pe fazele fixe. Practic, în afară de fazele fixe, au mai avut doar două șuturi de la distanță. Deci, din punct de vedere defensiv, cred eu că am stat binișor, nu foarte bine, dar binișor. Din păcate, nu am funcționat cum trebuie pe momentul de atac pozițional, nici măcar pe tranziția pozitivă. Avem așteptări mai mari. Suntem cu toții dezamăgiți. Mai ales suporterii, știu că se pregăteau de sărbătoare, dar vedeți și dumneavoastră cum este play-off-ul ăsta. Se confirmă. Toată lumea spunea la începutul play-off-ului că echipele care joacă trei meciuri acasă sunt favorizate și că pleacă din start cu un foarte mare avantaj. Se demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că avantajul terenului propriu, în asemenea condiții, este nul. Și pentru noi este foarte dureros, pentru că, vedeți, că sunt suporteri care efectiv așteptau să se bucure de o promovare astăzi. E adevărat că e încă la îndemâna noastră să realizăm acest lucru, dar e cumva supărător și deranjant că nu reușim să legăm rezultatele pozitive. Am reușit un egal acasă, acum două etape, am reușit o victorie foarte importantă la Mioveni și, iată, că astăzi am fi avut nevoie de un rezultat pozitiv. Practic am avut două șanse din trei, am fi avut nevoie de cel puțin un punct.

Asta este. O să ne aștepte o săptămână foarte grea. Mergem la FC Argeș în ultima etapă, o deplasare extraordinar de grea. E play-off-ul ăsta… toată lumea a spus că o să fie un play-off palpitant, dar credeți-ne că pentru noi, antrenorii, ne omoară de inimă. Deci mai trecem prin câteva meciuri de genul ăsta și o să ne scoateți din spital cu ambulanța (n.r. – probabil a vrut să spună că vor fi scoși de pe stadion, nu din spital), a spus Laszlo Balint la microfonul DigiSport, singura televiziune căreia i se permite să ia interviuri la finalul meciurilor în această perioadă de pandemie.

Balint știa tot despre Rapid, însă a pierdut meciul

UTA a pornit cu un avans de cinci puncte în play-off și a avut și trei meciuri din cinci de disputat pe teren propriu, însă în două dintre ele a pierdut (3-4 cu Turris Oltul și 1-2 cu Rapid), iar în altul a remizat (1-1 cu Petrolul). Arădenii au marele avantaj de a fi câștigat la CS Mioveni, astfel că rămân cu prima șansă la obținerea promovării matematice și în ultima etapă a acestui mini-turneu.

Laszlo Balint nu a mai fost atât de acid la adresa jucătorilor săi, așa cum era după partida cu Turris Oltul și Petrolul, știa absolut tot despre Rapid, însă nu a putut face ca echipa sa să obțină măcar un punct în acest joc pentru a se obținere promovarea. La Pitești, în ultimul meci din play-off, vrea o victorie de orgoliu.

”Durerea mare este că lucrurile erau și sunt încă la îndemâna noastră și eu îmi doream și chiar le-am spus băieților că noi trebuie să ne rezolvăm problemele noastre și să facem punctele de care avem nevoie să nu ne uităm la alții. Nu am reușit astăzi. Vedem ce se va întâmpla marți. Ideea este că, măcar din orgoliu, trebuie să pregătim meciul de etapa viitoare, de la Pitești, la victorie. Băieții, credeți-mă, că sunt foarte afectați și trebuie să reacționăm, pentru că este un sezon dificil. Ne doream cu toții să sărbătorim după acest joc. Cu toate că am avertizat încă de acum câteva zile că ne așteaptă un meci foarte greu, știam forța Rapidului, știam că au calitate. De aia am și pregătit jocul să încercăm să le blocăm acest joc combinativ. În mare parte am reușit. Știam că sunt periculoși la faze fixe. Trebuie să o repet, iată că acolo nu am reușit să fim foarte eficienți în modalitatea în care ne-am apărat în astfel de momente. Dar trebuie să învățăm din greșeli și să vedem ce formulă o să putem să aliniem etapa următoare, pentru că și din punctul ăsta de vedere avem probleme (n.r. – Bustea și Moise au primit al doilea cartonaș galben în acest play-off și vor fi suspendați în ultimul meci). Bustea și Moise sunt jucători importanți. Dar eu sper ca toată lumea care va evolua la Pitești să aibă atitudinea necesară, determinare, motivație, ca să putem să ne apropiem un rezultat bun. Repet. Indiferent de ce fac celelalte echipe în meciurile care trebuie să se desfășoare marți”, a mai spus Laszlo Balint.

UTA a avut 1-0 la pauză în meciul cu Rapid, giuleștenii au întors rezultatul în repriza secundă și s-au impus cu 2-1. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

”Este un play-off care cum va ne evidențiază și plusurile și minusurile noastre”

Întrebat despre faptul că l-a schimbat pentru prima dată în acest play-off pe atacantul Valentin Buhăcianu, Balint a explicat mutările pe care le-a făcut.

”Trebuie să am o discuție cu el. Vali are calitate fantastică și a demonstrat-o. Este un marcator, este un jucător de spațiu. Astăzi a avut câteva astfel de situații. Nu prea a fost î napele lui. Sunt convins că se va revanșa. Într-adevăr, am vrut să avem un pic mai multă prostețime în compartimentul ofensiv, cu introducerea lui Cipri (n.r. – Ciprian Rus, care la Arad e alintat Cipri), cu introducerea lui Jebari, un jucător tehnic, capabil să țină de minge. Am reușit să ne revigorăm un pic. Am avut și acea ocazie foarte mare a lui Oroian din, practic, ultima secundă a meciului. Asta a fost istoria meciului. Trebuie să tragem linie, să ne revenim, să analizăm foarte bine ce avem de făcut. Este un play-off care cum va ne evidențiază și plusurile și minusurile noastre, pentru că, mai ales în situația în care vom face pasul către primul eșalon, trebuiesc foarte multe lucruri îmbunătoțite”, a mai declarat Balint, la finalul meciului pierdut de UTA cu Rapid.

La finalul meciului cu Rapid, suporterii echipei UTA prezenți în timpul jocului în curtea vecină stadionului i-au băgat în ședință pe jucători. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

În acest sezon de Liga 2, în play-off, UTA a obținut un punct în trei meciuri jucate pe teren propriu. În sezonul regulat, din 11 partide câștigase zece și nu a primit gol în aceastea. În singurul în care a remizat a fost cel cu CS Mioveni, scor 1-1.

UTA a rămas cu 29 de puncte și se menține pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, în timp ce Rapid a acumulat 24 de puncte și a urcat pentru moment pe locul 3, de baraj de promovare. Celelalte echipe, Turris Oltul Turnu Măgurele (25 puncte), CS Mioveni (24 puncte), Campionii FC Argeș (23 puncte) și Petrolul Ploiești (22 puncte), au câte trei meciuri jucate și urmează să joace marți.

În ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, UTA joacă în deplasare la Pitești, cu Campionii FC Argeș, iar Rapid are meci acasă cu Turris Oltul Turnu Măgurele. Meciurile nu au fost însă programate la o dată exactă.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Ciprian Petcuț (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-rapid-meciul-care-ii-poate-promova-pe-aradeni-si-pe-bucuresteni-i-ar-putea-lasa-in-liga-2-partida-din-etapa-a-4-a-a-play-off-ului-se-joaca-duminica-de-la-1700-laszlo-balint-si-a-con-19140897

Marius ANGHEL 26 Jul. 2020, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă