Laszlo Balint nu stă ”cu mâinile în sân”, sare în apărarea rodului muncii sale, condamnă încă o dată modalitatea prin care FRF a decis încheierea acestui sezon de Liga 2 și are un mesaj către adversarii din play-off: ”Nu ne este frică de nimeni și de nimic!”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2020, 09:15 Liga 2
Laszlo Balint nu stă ”cu mâinile în sân”, sare în apărarea rodului muncii sale, condamnă încă o dată modalitatea prin care FRF a decis încheierea acestui sezon de Liga 2 și are un mesaj către adversarii din play-off: ”Nu ne este frică de nimeni și de nimic!”

Articolul publicat de Liga2.ro în care o sursă din cadrul FRF bine ancorată în fotbalul din eșaloanele inferioare a făcut comentarii la adresa clubului UTA a stârnit reacția antrenorului Laszlo Balint, care a simțit nevoia să îi sară în apărare echipei sale.

Șeful băncii tehnice a trupei arădene a fost deranjat de afirmațiile privind posibilitatea UTA-ei de a avea câștig de cauză la TAS, în situația în care va și face apelul la Lausanne. Dar, în special, Balint a contestat din nou decizia FRF, adoptată inclusiv de cluburi, de a ”îngheța” campionatul pentru echipele de la locul 7 în jos, în primele șase clasate să meargă într-un play-off de cinci etape în care să se intre cu punctele înjumătățite, pentru a fi stabilite promovatele.

Laszlo Balint: ”Nu ne este frică de nimeni și de nimic!!!”

Balint transmite că echipei UTA nu îi este ”FRICĂ DE NIMENI ȘI DE NIMIC!!!”, ca răspuns la supoziția federalului că motivul pentru care ”Bătrâna Doamnă” amenință public de o bună perioadă de timp că merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția nu ar avea ca țintă neapărat FRF, ci tocmai cele cinci adversare din play-off. ”Aici este o presiune neloială, pe care ei o pun nu pe FRF, ci pe ceilalți competitori, de fapt, ceilalți colegi de-ai lor. Dacă luăm clasamentul și ne uităm pe meciurile disputate, în afară de Petrolul, ei nu au bătut pe nimeni. Asta e problema lor, de fapt. Că nu au bătut pe nimeni. Le e frică”, a susținut sursa Liga2.ro.

În final, Laszlo Balint își transformă jucătorii în gladiatori. ”Suntem dispuși să ne luptăm pentru această promovare până la ultimul strop de energie! Da, ne vom lăsa și sângele pe teren, dacă este nevoie, vom da tot ce este mai bun din noi pentru a duce acest club în Liga 1! Vom răzbi în ciuda tuturor obstacolelor!”, e promisiunea antrenorului liderului Ligii 2, echipă care va porni cu cinci, respectiv șase puncte în plus față de contracandidatele în lupta pentru promovare, înaintea a cinci meciuri programate în play-off.

Reacția lui Laszlo Balint:

”Am spus-o, și nu îmi stă în caracter să mă repet: nu voi mai comenta pe marginea deciziei FRF, mult mai important pentru mine este să mă concentrez pe ce avem de făcut în această perioadă pentru a ne atinge obiectivul. Cu toate astea, nu pot sta indiferent când observ că se încearcă culpabilizarea noastră, doar pentru faptul că încercăm să ne apărăm munca!

Nu credeam că o să se ajungă în situația în care un oficial al FRF să declare, chiar și sub protecția anonimatului, toate lucrurile pe care le putem citi în articolul atașat! Probabil sunt naiv, dar aveam impresia că fenomenul fotbalistic este unul în care îți asumi absolut tot ce zici și ce faci… Observ că și aceste declarații se bazează doar pe supoziții, pe „ce ar fi fost dacă”, pe exerciții de imaginație. Realitatea este doar una: UTA avea 50 de puncte la momentul întreruperii campionatului, câștigate pe teren, la diferență de 9 puncte de locul 2 și 13 puncte de locul 6. UTA nu este de vină că Daco-Getica și Snagov s-au retras din competiție, la fel cum nu este de vină că alte pretendente la promovare au pierdut puncte cu echipe fără pretenții. Faptul că mergem la TAS să ne căutăm dreptatea, face parte din normalitate. Ce vor decide judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv, nu ne mai interesează, nici pe mine, nici pe jucătorii mei, pentru că noi vrem să obținem punctele necesare promovării pe teren, chiar și în aceste condiții! Dar e o chestie de principiu. Nu poți să muncești ca să obții ceva, să vină cineva să îți ia jumătate din rodul muncii tale, și apoi să stai cu mâinile în sân!

Încă un amănunt extrem de important: NU NE ESTE FRICĂ DE NIMENI ȘI DE NIMIC!!! Antrenez un grup de jucatori extraordinari, și suntem dispuși să ne luptăm pentru această promovare până la ultimul strop de energie! Da, ne vom lăsa și sângele pe teren, dacă este nevoie, vom da tot ce este mai bun din noi pentru a duce acest club în Liga 1! Avem încredere în noi, în munca noastră de zi cu zi, și vom răzbi în ciuda tuturor obstacolelor! Suntem cu fruntea sus, pentru că avem principii, pentru că suntem conștienți de responsabilitatea pe care o purtăm reprezentând culorile clubului fondat de baronul Francisc Neuman. Respectăm toate echipele angrenate în acest play-off, le respectăm tradiția, suporterii, însă noi vom intra pe teren doar cu gândul la obiectivul nostru!”

Rezultate înregistrate de UTA în acest sezon de Liga 2 cu adversarele pe care urmează să le întâlnească în play-off-ul de promovare:

Etapa 2: Petrolul Ploiești – UTA Arad 0-3
Etapa 7: UTA Arad – CS Mioveni 1-1
Etapa 10: Rapid – UTA Arad 2-0
Etapa 12: Turris Oltul Turnu Măgurele – UTA Arad 1-1
Etapa 16: Campionii FC Argeș – UTA Arad 0-0
Etapa 21: UTA Arad – Petrolul Ploiești 3-0

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-uta-ameninta-constant-frf-cu-tas-o-strategie-fata-de-adversarele-din-play-off-e-o-presiune-neloiala-nu-pusa-pe-federatie-asta-e-problema-lor-de-fapt-le-e-frica-19134986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mai-merge-uta-la-tas-impotriva-frf-ultrasii-aradeni-au-informatii-ca-fostul-primar-falca-face-presiuni-asupra-conducerii-echipei-lider-in-liga-2-burleanu-si-faraonul-mil-19134792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-a-reactionat-dupa-mesajele-transmise-de-ultrasi-ce-spune-despre-presiunile-fostului-primar-falca-si-demersul-apelului-la-tas-impotriva-frf-19134813

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pozitia-frf-dupa-ce-uta-a-anuntat-ca-merge-la-tas-razvan-burleanu-e-cel-mai-bun-scenariu-pentru-cluburi-intr-o-situatie-de-criza-presedintele-spune-care-era-singura-vari-19133958

Marius ANGHEL 08 Jun. 2020, 09:15 Liga 2
Pe aceeași temă