Laszlo Balint a remarcat slăbiciune în defensivă și lipsa ”acelui spirit” la primul meci al echipei UTA în play-off, însă nu vrea alibiuri: ”Trebuie să fim bărbați, să nu găsim scuze.” Jocul cu Turris Oltul a descoperit multe puncte sensibile ale liderului

Marius ANGHEL 09 Jul. 2020, 22:25 Liga 2

UTA a început perfect primul meci din play-off-ul Ligii 2, însă l-a încheiat exact cum nu își dorea sau cum se temea cel mai mult. După ce a deschis scorul încă din minutul 3, după un start vijelios cu Turris Oltul, iar apoi s-a lovit de o echipă care s-a luat la trânsă și a ținut ritmul, trupa arădeană a cedat în ultimele minute și a pierdut cu 4-3. ”Bătrâna Doamnă” debutează cu o înfrângere în turneul de promovare, mai are doar un punct avans cel puțin față de adversarul de astăzi și drumul către Liga 1 nu mai e la fel de clar.

Arădenii au condus de două ori și au fost de fiecare dată egalați, apoi teleormănenii au preluat conducerea și au fost egalați, ca lovitura de grație să fie dată chiar în ultimele minute. Pentru UTA au marcat Romario Moise (3), Valentin Buhăcianu (31) și Cristian Bustea (58), în timp ce pentru Turris Oltul au înscris Dragoș Tescan (21), Silviu Pană (45), Albert Voinea (54 – penalty) și Florian Haită (89).

Laszlo Balint: ”Nu am reușit să avem aceeași siguranță defensivă. Trebuie să fim bărbați, să privim înainte, să avem încredere și echilibru”

UTA pierde primum meci pe teren propriu cu Laszlo Balint și în acest sezon e pentru a doua oară când încasează gol pe Motorul, după ce până acum mai primise un singur gol acasă, de la Mioveni (1-1). Antrenorul a fost dezamăgit de modul în care a funcționat apărarea în acest joc.

”Am spus-o de multe ori, că acest play-off va fi cu totul altceva față de ce a fost în timpul sezonului până la întrerupere. Dezamăgirea mare pentru mine este că, chiar dacă am început jocul foarte bine, nu am reușit apoi să avem aceeași siguranță defensivă pe care am arătat-o până acum. Este un mare semn de întrebare pentru mine, că am dat dovadă de această vulnerabilitate în defensivă. Practic, s-au luat niște goluri pe niște greșeli individuale foarte mari pentru ce pretenții avem. Dar trebuie să fim bărbați, să ne acceptăm greșelile până la urmă, să analizăm ce trebuie să îmbunătățim și să nu găsim scuze că venim după o perioadă lungă de inactivitate și că a fost primul meci. Mă bucură faptul că am avut reacție și că am încercat până la final. Un punct ar fi fost un punct. S-a întâmplat acea greșeală acolo și am pierdut meciul pe o greșeală inexplicabilă din punctul meu de vedere, pentru un jucător cu așa experiență. Repet, trebuie să fim bărbați, să privim către înainte, să avem încredere și să dăm dovadă și de echilibru, pentru că nu este deloc un moment ușor. Mai sunt patru meciuri, doisprezece puncte puse în joc. Vor fi meciuri extraordinar de grele, intense, toată lume vrea să câștige, să își asigure biletele pentru prima ligă. Noi trebuie să demonstrăm că merităm să fim una din echipele care va promova din liga a doua”, a spus Laszlo Balint la finalul partidei, după ce minute bune după fluierul final a stat la dispuții pe gazon cu Erik Lincar, antrenorul adversarei.

Balint regretă ocaziile care ar fi putut desprinde echipa sa pe tabelă: ”Puteam să gestionăm altfel desfășurarea ulterioară a partidei”

UTA a condus de două ori și a avut și alte ocazii în care se putea distanța și poate tranșa întâlnirea, iar aceste lucruri au fost remarcate la final și de Balint.

”Am spus-o și înainte de joc că vor fi momente psihologice pe care trebuie să le interpretăm în favoarea noastră. Mă gândesc la ocazia lui Ursu la 1-0, pentru că în momentul în care faci 2-0 puteam să gestionăm altfel desfășurarea ulterioară a partidei. Din păcate, în loc de 2-0 s-a făcut 1-1. Consumul energetic a fost foarte mare, din acestă cauză și aceste răsturnări de scor. A fost cald, am jucat pe teren sintetic, ritmul de joc a avut de suferit, dar, repet, sunt niște factori, nu îi transformăm în alibiuri, trebuie să ridicăm capul sus și să pregătim cât putem de bine următorul meci Este principala mea dorință, să reacționăm, să fim acea echipă sigură în defensivă, capabilă să își creeze ocazii, să câștige punctele puse în joc și să privească cu încredere către viitor”, a mai declarat antrenorul echipei arădene.

”Aș mai vrea să iasă la iveală din nou acel spirit, care, din păcate, astăzi ne-a lipsit în multe momente”

În următoarea partidă din play-off, UTA joacă restanța cu Petrolul, miercuri, iar Laszlo Balint vrea să vadă o reacție din partea jucătorilor săi după eșecul cu Turris Oltul. Antrenorul ”Bătrânei Doamne” nu a mai remarcat la elevii săi același spirit când în tribune erau suporteri.

”Este importantă reacția după greșeală, asta aștept de la băieți: să dea dovadă de bărbăție, de calitate fotbalistică în meciul care urmează și aș mai vrea să iasă la iveală din nou acel spirit care, din păcate, astăzi ne-a lipsit în multe momente. Probabil și absența suporterilor din tribună a fost un minus pentru noi, dar repet, nu trebuie să ne ascundem în spatele alibiurilor”, a mai spus Balint.

  • UTA rămâne cu 25 de puncte și e lider în play-off, însă Turris s-a apropiat la un punct și la fel ar putea-o face și CS Mioveni, dacă va câștiga cu Campionii FC Argeș.
  • Miercuri, de la ora 18:30, arădenii au din nou meci pe teren propriu, restanța cu Petrolul, iar în etapa a 3-a a play-off-ului să joace la CS Mioveni, dat partidei nefiind încă stabilită.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 09 Jul. 2020, 22:25 Liga 2
Pe aceeași temă