Jucătorii echipei SC Oțelul încep play-off-ul de Liga 2 cu conturile goale! Mulți au trei luni de restanțe, deși la nivel intern se cere promovarea. Autoritățile locale, așteptate să voteze bugetul

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 17:18 Liga 2
Jucătorii echipei SC Oțelul încep play-off-ul de Liga 2 cu conturile goale! Mulți au trei luni de restanțe, deși la nivel intern se cere promovarea. Autoritățile locale, așteptate să voteze bugetul

SC Oțelul a aflat ordinea în care va juca în play-off-ul de Liga 2, va ataca promovarea în SuperLiga României cu șanse foarte mari, dar jucătorii nu pot fi fericiți cu situația financiară a clubului, care se reflectă în mod direct în privința lor, fiind cu conturile goale.

SC Oțelul așteaptă banii de la autoritățile locale

SC Oțelul mizează, în foarte mare măsură, pe bani de la autoritățile locale, dar bugetul pe 2023 nu a fost votat, existând în primă fază, săptămâna trecută, șansa să fie organizată o ședință extraordinară a primăriei, însă în actuala săptămână, de luni, 13 martie, poate avea loc una, conform Viața Liberă.

Totuși, se pare că pe ordinea de zi nu se află și finanțarea pentru sport, iar acest lucru nu ar coincide și cu un pas important în privința SC Oțelul, să primească mai repede banii de la primărie.

Astfel, votul pentru bugetul pe sport poate veni abia în ultima săptămână din luna martie, iar, conform sursei amintite, asta ar însemna ca banii să ajungă la SC Oțelul la 10 zile lucrătoare după vot, așadar aproape de jumătatea lunii următoare.

Anumiți jucători de la SC Oțelul, trei luni de restanțe salariale

S-au adunat și trei luni de restanțe salariale la SC Oțelul, iar, la cum arată situația, sunt șanse ca primele trei etape din play-off să se dispute tot cu conturile goale pentru jucători.

”Tot timpul am avut susținerea lor (n.r. – autorităților locale). Avem ceva restanțe, sigur, dar în scurt timp, poate chiar săptămâna viitoare, se vor rezolva aceste restanțe și jucătorii vor avea gândul doar la cele zece meciuri rămase pentru a mai aduce Oțelul pe prima scenă a fotbalului românesc”, a spus Dorinel Munteanu despre problemele financiare, după ultima rundă din sezonul regular, după 1-1 cu CSC Dumbrăvița.

SC Oțelul, fără salarii plătite în primele trei etape din play-off-ul Ligii 2?

Conform tragerii la sorți pentru stabilirea țintarului, gălățenii vor întâlni, în primele trei runde, Poli Iași (acasă, 18 martie), Steaua (acasă, 1 aprilie), Dinamo (deplasare, 8 aprilie).

SC Oțelul începe play-off-ul de Liga 2 de pe locul 3, cu 36 de puncte, la patru puncte de primele două clasate, Steaua și Poli Iași.

Clasamentul play-off-ului Ligii 2:

  1. Steaua – 40 puncte
  2. Politehnica Iaşi – 40
  3. SC Oţelul Galaţi – 36
  4. Unirea Dej – 32
  5. Gloria Buzău – 31
  6. Dinamo – 31

”Pentru noi de abia acum începe greul, adică ne propunem să ne batem pentru promovare. Va fi foarte greu, dar ținând cont că am intrat în obiectiv, adică în play-off, vom face tot posibilul ca echipa noastă să fie în primele patru. Ne dorim în primele două, dacă nu primele patru, ca să putem să avem speranțe la revenirea în SuperLigă.

Lupta va fi în cinci. Ținând cont că Steaua nu poate să promoveze, va fi în cinci. Orice punct acumulat sau victorie poate avantaja orice echipă”, a spus Dorinel Munteanu despre play-off.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/otelul-de-bronz-trupa-din-galati-a-terminat-sezonul-regular-pe-locul-3-dorinel-munteanu-dupa-remiza-cu-dumbravita-nu-pot-sa-fiu-multumit-de-rezultat-19263084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-in-play-out-dar-egala-cu-sc-otelul-cosmin-stan-nu-cred-ca-am-fost-cu-nimic-inferiori-daca-eram-mai-atenti-la-anumite-faze-cred-ca-am-fi-castigat-19263033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

Andrei PASCU 13 Mar. 2023, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă