Unirea Dej a împrumutat de la FCSB un jucător pe care clubul lui Becali în debuta în Liga 1 la 16 ani

Marius ANGHEL 11 Jul. 2022, 15:02 Liga 2
Unirea Dej a împrumutat de la FCSB un jucător pe care clubul lui Becali în debuta în Liga 1 la 16 ani

Unirea Dej începe noua săptămână cu prezentarea oficială a unei noi achiziții pentru viitorul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023. Este a patra mutare făcută în această vară de echipa clujeană, la capitoul veniri, și este vorba tot despre un tânăr jucător.

Gabriel Mirel Fulga, un atacant de 18 ani originar din Orșova, deținut de FCSB și care în urmă cu două sezoane a fost utilizat timp de 53 de minute în două jocuri din Liga 1 (în 2-1 cu FC Voluntari și 0-1 cu U Craiova), va evolua sub formă de împrumut la Unirea Dej. Acesta a jucat mai mult la grupa sa de vârstă de la FCSB, cât și pentru echipa secundă a vicecampioanei, în Liga 3.

Stephane Ghislain Acka și Gabriel Mirel Fulga, în duel pentru minge în meciul dintre FCSB și Universitatea Craiova, contand pentru play-off-ul Ligii 1, desfășurat pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, în data de 19 mai 2021. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Gabriel Fulga, împrumutat de Unirea Dej de la FCSB

După fundașul lateral Iulian Ciubotaru (22 de ani, ex CSM Reșița), mijlocașul Ciprian Călugăr (18 ani, împrumutat de la Universitatea Cluj) și fundașului central Gabriel Buta (20 de ani, împrumutat de la Farul Constanța), Gabriel Fulga este a patra achiziție făcută în această vară de Unirea Dej în vederea noului sezon de Liga 2.

În afară de Ciubotaru, care a evoluat în 41 de meciuri în două sezoane pentru Metaloglobus, ceilalți trei jucători se vor afla la Unirea Dej la prima experiență în Liga 2.

”GABRIEL MIREL FULGA la FC Unirea Dej
Atacantul în vârstă de 18 ani a fost împrumutat la clubul nostru de la FCSB. Fotbalistul de picior drept a debutat, la 16 ani, în Liga 1 într-o confruntare cu FC Voluntari, fiind trimis pe teren în minutul 83 al jocului de pe “Arena Națională” (22 ianuarie 2021).
Născut la Orșova, Fulga a început fotbalul în localitatea natală, dar a fost remarcat repede de cluburile din Drobeta Turnu-Severin (Luceafărul și Sports Kids). Ulterior, a fost legitimat la Pro Junior Craiova, de unde a făcut pasul la Academia FCSB.
Anul trecut, Gabriel a deschis scorul pentru România U17 într-o partidă de pregătire cu selecționata similară a Ungariei.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Gabriel!”, a informat Unirea Dej.

CSC Dumbrăvița, următorul adversar în amicale pentru Unirea Dej

Clubul din Dej și-a încheiat sâmbătă cantonamentul efectuat pe plan local în ultimele zece zile, iar de astăzi revine la antrenamente.

Până acum, echipa antrenată de Dragoș Militaru a susținut două meciuri amicale, ambele cu prim-divizionare, CFR Cluj și FC Hermannstadt, în care a înregistrat un eșec, cu campioana României, scor 1-3, și o victorie, cu nou-promovata antrenată de Marius Măldărășanu, scor 2-0.

În perioada următoare, Unirea Dej are programate amicale cu CSC Dumbrăvița (16 iulie), Sănătatea Cluj (23 iulie), CFR Cluj 2 (23 iulie) și Gloria Bistrița Năsăud (30 iulie).

Foto: Unirea Dej

Marius ANGHEL 11 Jul. 2022, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă